Miért akarnak olyan sokan idétlen nevet adni a gyereknek? Ahogy észrevettem az a trendi hogy minél ritkább, minél "külföldibb" nevet adjunk neki.
hát szerintem ezek a legszőrnyűbbek:
Jennyfer,Jessica,Junior...
Én is mindig könnyesre röhögöm magam, ha ilyen nevet hallok
:D
A vicc az, hogy ezeket a neveket csak magyarosítva lehet adni. Na most leírva is borzalmasan néznek ki és egy magyar vezetéknév mellett kiejtve is rettenetesek. Ha valaki ettől trendi, hát legyen :D
Nem csak régies magyar nevek vannak, vannak nagyon szép mostaniak is. Mondjuk van néhány mostani tucatnév, amit soha nem adnék a gyerekemnek, ilyen például a Hanna, minden második gyereknek ez a neve, a Jázmin akármennyire is szép, vezeti a listát így szintén rengeteg van belőle.
"szerintem hadd döntse el mindenki saját maga, hogy melyik név tetszik neki"
Csakhogy nem a hülye szűlő viseli majd azt a nevet hanem a gyerek!
az enyémnek 2 neve lesz!!!
lesz egy Kurt és még valami ami passzol hozzá és majd a fiam eldönti melyiket használja
Több oka lehet:
Az 1. rögtön (amit már írtak is), hogy így szeretnének kitűnni. Mint a legtöbb cigány, persze nem csak ők.
De vannak, akik nem biztosak benne a gyerek születésekor, hogy az országban maradnak-e. Teljesen érthető, hogy nem egy magyar nevet adnak neki, amit másik országokban nem is tudnak kiejteni.
Meg hát az ízlés...nekem sem tetszik túl sok különleges név, de például a Benett, az nagyon. :) Sok embernek ez sem, hát oké, nem vagyunk egyformák.
El kell fogadni, hogy más tetszik. Nem is ugyan olyan (stílusú) ruhákat hordunk, milyen unalmas is lenne már. :D Na hát, ugyan ez van a nevekkel is.
A Dzsesszikával én sem tudok pl megbarátkozni, dehát ez van, valaki meg a Lilivel nem, amiért én rajongok.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!