Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akarnak olyan sokan...

Miért akarnak olyan sokan idétlen nevet adni a gyereknek? Ahogy észrevettem az a trendi hogy minél ritkább, minél "külföldibb" nevet adjunk neki.

Figyelt kérdés
Nem csak a cigányokra gondolok,a környezetemben is van pár magyar kisgyerek akik Dzsesszika,vagy Renátó vagy Alexander. Ezektől feláll a szőr a hátamon!
2010. okt. 25. 19:22
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%

hát szerintem ezek a legszőrnyűbbek:

Jennyfer,Jessica,Junior...

2010. okt. 25. 19:39
 22/48 anonim ***** válasza:
100%

Én is mindig könnyesre röhögöm magam, ha ilyen nevet hallok

:D

A vicc az, hogy ezeket a neveket csak magyarosítva lehet adni. Na most leírva is borzalmasan néznek ki és egy magyar vezetéknév mellett kiejtve is rettenetesek. Ha valaki ettől trendi, hát legyen :D

Nem csak régies magyar nevek vannak, vannak nagyon szép mostaniak is. Mondjuk van néhány mostani tucatnév, amit soha nem adnék a gyerekemnek, ilyen például a Hanna, minden második gyereknek ez a neve, a Jázmin akármennyire is szép, vezeti a listát így szintén rengeteg van belőle.

2010. okt. 25. 19:39
 23/48 anonim ***** válasza:
100%
Gandalf
2010. okt. 25. 19:40
 24/48 anonim ***** válasza:
95%

"szerintem hadd döntse el mindenki saját maga, hogy melyik név tetszik neki"

Csakhogy nem a hülye szűlő viseli majd azt a nevet hanem a gyerek!

2010. okt. 25. 19:40
 25/48 anonim ***** válasza:
76%
Azért, mert hiába vélik magukat önálló felnőtt embernek, még az aktuális szubkultúra befolyása alól sem képesek kivonni magukat.
2010. okt. 25. 19:41
 26/48 Decoy ***** válasza:
88%

az enyémnek 2 neve lesz!!!

lesz egy Kurt és még valami ami passzol hozzá és majd a fiam eldönti melyiket használja

2010. okt. 25. 19:41
 27/48 anonim ***** válasza:
100%
Ja és az én lányom Annabella lesz, én Anett vagyok és a környezetemben is van legalább 3 Kevin :D Unokatestvérem 10 éves, na az ő osztályában a legtöbb a Kevin és az egyéb nevek aránya :D
2010. okt. 25. 19:43
 28/48 anonim ***** válasza:
100%
Szájfádiaz
2010. okt. 25. 19:43
 29/48 anonim ***** válasza:
100%

Több oka lehet:

Az 1. rögtön (amit már írtak is), hogy így szeretnének kitűnni. Mint a legtöbb cigány, persze nem csak ők.

De vannak, akik nem biztosak benne a gyerek születésekor, hogy az országban maradnak-e. Teljesen érthető, hogy nem egy magyar nevet adnak neki, amit másik országokban nem is tudnak kiejteni.

Meg hát az ízlés...nekem sem tetszik túl sok különleges név, de például a Benett, az nagyon. :) Sok embernek ez sem, hát oké, nem vagyunk egyformák.

El kell fogadni, hogy más tetszik. Nem is ugyan olyan (stílusú) ruhákat hordunk, milyen unalmas is lenne már. :D Na hát, ugyan ez van a nevekkel is.

A Dzsesszikával én sem tudok pl megbarátkozni, dehát ez van, valaki meg a Lilivel nem, amiért én rajongok.:D

2010. okt. 25. 19:44
 30/48 A kérdező kommentje:
Ha az szülök külföldiek,vagy csak az egyik akkor oké. De szerintem annyira gáz magyar szülő,magyar gyerekének ilyen neveket adni. Legfőképpen ha a vezetéknév is tipikus magyar. Kovács Dzsenifer...hát! De ha valakinek ez tetszik adja,csak később ne a gyerek igya meg a levét. Ha így haladunk,már az Erzsébet és a József lesz a ritka név!
2010. okt. 25. 19:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!