Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akarnak olyan sokan...

Miért akarnak olyan sokan idétlen nevet adni a gyereknek? Ahogy észrevettem az a trendi hogy minél ritkább, minél "külföldibb" nevet adjunk neki.

Figyelt kérdés
Nem csak a cigányokra gondolok,a környezetemben is van pár magyar kisgyerek akik Dzsesszika,vagy Renátó vagy Alexander. Ezektől feláll a szőr a hátamon!
2010. okt. 25. 19:22
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%
És ez még semmi Ármándó,Dzsinó, ás társai.Szerintem és is csak is majmolás.És még valami a gyerek ettöl nem lesz különleges(söt)Egy ember nem a nevétöl különleges és nem ezért tünik ki a többiek közül.Ha ez a generáció felnöl szerintem sok lesz aki nem fogja szeretni a nevét talán felnött korára át is irtja,h tudjon érvényesülni.És ha megkérdezi a kedves anyukát h anya miért ezt a nevet adtad?Erra anya mit fele?Hát ez volt a kedvenc sorozatom a Tv-ben.Ez ám a megtiszteltetés:)))
2010. okt. 25. 19:48
 32/48 anonim válasza:
95%

Hát látom elég sokan leszoljátok ezeket a neveket meghogy így meg úgy nem jók Akkor miért is van olyan sok külföldies név? Szerintem nem mindenki hülye meg feltünési mániás cigány és még sorolhatnám. Jó oké Junior jessica tényleg elég gáz de szerintem a Gizi meg a Margit is legalább annyira

Adrienn Sára

2010. okt. 25. 19:49
 33/48 anonim ***** válasza:
79%
Zöldlomb Legolas
2010. okt. 25. 19:52
 34/48 anonim ***** válasza:
95%

A szerencsétlen gyereket nem fogja annyira érdekelni, hogy hogy hívják. Az fogja érdekelni, hogy szeressék, szépen neveljék, tiniként pedig úgyis kitalál valami becenevet magának, ami még csak véletlenül sem hasolnít majd az eredetire. nekem sem tetszenek egyes különc nevek pl az eperke,junior, vagy mirkó..., de ettől még másnak tetszhet.

2: a dzsenifert ennél a kérdésnél legalább 20x láttam, ha nem többször. Ha ez a legkevésbé kedvelt különc név, akkor megnyugtathatom a társaságot, ennél 100x szebbek is vannak. Az én gyerekeimnek is valszeg 2 keresztneve lesz, ebből a második különc. Mert tetszik, és én is szívesen viseltem volna, nem pedig mert sznob anyaként azt akarom, hogy a gyerekeim kitűnjenek még a nevükkel is.

Aztán a gyerekeim pedig később eldöntik, hogy szeretnék-e használni vagy sem, bár azt hiszem ez zömivel szokás kérdése.

2010. okt. 25. 19:53
 35/48 anonim ***** válasza:
95%

Kedves Adrienn Sára!

Most őszintén: 5000 magyar név között nem lehet egy olyat találni, ami tetszik mindkét szülőnek?

2010. okt. 25. 19:54
 36/48 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok: és szerintem nincs rosszabb, mint valakit jcónak, vagy marikának hívni, mert az nem annyira különleges...
2010. okt. 25. 19:54
 37/48 anonim ***** válasza:
75%
Nekem a külföldi nevek tetszenek, de így leírva: pl. Jennifer, Jessica, Lucy ; nem pedig így: Dzsenifer, Dzsesszika, Lüszi...magyarosítva borzalmasak..szerintem.
2010. okt. 25. 19:55
 38/48 anonim ***** válasza:
85%
bocsi, 19:54: "előző vagyok" válaszoló, az a 19:53-as válaszoló... jó gyorsan érkeznek a válaszok :D
2010. okt. 25. 19:56
 39/48 anonim ***** válasza:
86%
Én is azt mondom, hogy magyarosítva borzalmasak. Ha mondjuk az egyik szülő nem magyar akkor leírhatják rendesen is, nem így röhejesen és akkor máris nem röhögik ki az illetőt, de amikor magyar szülők magyarosított nevet adnak szerencsétlen gyereknek, hát az valami borzalom. Amin még sokat mosolyogtam az a Szolanzs. Egyébként Solange. Na melyik néz ki jobban?
2010. okt. 25. 19:59
 40/48 anonim ***** válasza:
35%
Nem szeretem az amerika majmoló neveket de az ilyen ősrégi magyar nevek mint a Tas vagy Huba is idegesitőek. Mindkettő mögött ugyanaz a hüly' felfogás van, divat meg feltűnési viszketegség.
2010. okt. 25. 20:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!