Miért akarnak olyan sokan idétlen nevet adni a gyereknek? Ahogy észrevettem az a trendi hogy minél ritkább, minél "külföldibb" nevet adjunk neki.
Én pl Tünde vagyok,azis magyar név,és szép is...
(előző voltam)
Nem tudom mi a bajotok a külföldi hangzású nevekkel már évek óta mennek ezek a nevek nem tegnap lettek kitalálva. Meg majd ha felnő ez a generáció teljesen természetes ek lesznek ezek a nevek. Nekem nincs bajom velük.
Ha lányom lesz: Szemira, Kendra, vagy Alícia lesz
Ha fiú: Ádám, vagy majd a jövendőbelim eldönti a fiú nevek az ő asztala enyém pedig a lány.
Amúgy az én nevem: Adrienn Sára
( Mondjuk a Sárát csak hivatalos papírokon használom)
Az Emerencia nem különleges, csak ritka. De magyar név, olvasd el Szabó Magda: Az ajtó című regényét.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: sznob parasztok eledele az azt hiszem, hogy kitűnik a gyerekem a tömegből felfogás.
Juj, szerintem ez annyira gáz.
Amikor "Lucy"- k voltak, akkor azok nem LUCY- k, hanem Lüszik lettek :-D így még cikisebb :-D én csak röhögök ezeken, sztem gáááz.
Ízlés dolga, de menniyre szép név már az Anna, nekem spec sokkal jobban tetszik mint az Eszmeralda vagy a Dzsenifer- főleg így írva :-DDD
én megmondom őszintén én a magyar nevekkel is bajban vagyok. miért van az, hogy már nem jó a Gergely, miért kell külön anyakönyveztetni a Gergőt. A Gergely ugyanaz becézve, úgyis Gergőnek hívod mindkettőt. így trendi? szerintem gáz.
Márk-Márkó
Gergely-Gergő
Móni-Mónika
Nem értem a lényegét.
Azt hiszik, ettől lesz a gyerek különleges. Mondjuk ha valóban nomen est omen, akkor elgondolkodtató :)
De a magyar nevek között is van sok nagyon szép, én Veronika vagyok, az sem annyira gyakori, sőt mire a kis Esmeraldák felnőnek, addigra nagyon ritka lesz.
Nekem a kedvenc az Elizabet. Merthogy az magyarul Erzsi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!