Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akarnak olyan sokan...

Miért akarnak olyan sokan idétlen nevet adni a gyereknek? Ahogy észrevettem az a trendi hogy minél ritkább, minél "külföldibb" nevet adjunk neki.

Figyelt kérdés
Nem csak a cigányokra gondolok,a környezetemben is van pár magyar kisgyerek akik Dzsesszika,vagy Renátó vagy Alexander. Ezektől feláll a szőr a hátamon!
2010. okt. 25. 19:22
1 2 3 4 5
 11/48 anonim válasza:
74%
szerintem hadd döntse el mindenki saját maga, hogy melyik név tetszik neki.. akár amerikai, akár német, akár magyar. te pedig örülj, hogy ehhez semmi közöd, és te majd okosan választasz nevet.. nocomment.
2010. okt. 25. 19:29
 12/48 anonim ***** válasza:
80%

Én pl Tünde vagyok,azis magyar név,és szép is...

(előző voltam)

2010. okt. 25. 19:30
 13/48 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes utánanézni az aktuális sorozatok szereplőinek. A Dallas idején jöttek a Lucy-k meg Katherin-ek,az Esmeralda idejében José Armandók következtek
2010. okt. 25. 19:31
 14/48 A kérdező kommentje:
Már én is várom a Maricsúkat.
2010. okt. 25. 19:33
 15/48 anonim válasza:
78%

Nem tudom mi a bajotok a külföldi hangzású nevekkel már évek óta mennek ezek a nevek nem tegnap lettek kitalálva. Meg majd ha felnő ez a generáció teljesen természetes ek lesznek ezek a nevek. Nekem nincs bajom velük.

Ha lányom lesz: Szemira, Kendra, vagy Alícia lesz

Ha fiú: Ádám, vagy majd a jövendőbelim eldönti a fiú nevek az ő asztala enyém pedig a lány.

Amúgy az én nevem: Adrienn Sára

( Mondjuk a Sárát csak hivatalos papírokon használom)

2010. okt. 25. 19:34
 16/48 anonim ***** válasza:
81%

Az Emerencia nem különleges, csak ritka. De magyar név, olvasd el Szabó Magda: Az ajtó című regényét.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: sznob parasztok eledele az azt hiszem, hogy kitűnik a gyerekem a tömegből felfogás.

2010. okt. 25. 19:35
 17/48 anonim ***** válasza:
73%

Juj, szerintem ez annyira gáz.

Amikor "Lucy"- k voltak, akkor azok nem LUCY- k, hanem Lüszik lettek :-D így még cikisebb :-D én csak röhögök ezeken, sztem gáááz.

Ízlés dolga, de menniyre szép név már az Anna, nekem spec sokkal jobban tetszik mint az Eszmeralda vagy a Dzsenifer- főleg így írva :-DDD

2010. okt. 25. 19:36
 18/48 anonim ***** válasza:
100%

én megmondom őszintén én a magyar nevekkel is bajban vagyok. miért van az, hogy már nem jó a Gergely, miért kell külön anyakönyveztetni a Gergőt. A Gergely ugyanaz becézve, úgyis Gergőnek hívod mindkettőt. így trendi? szerintem gáz.

Márk-Márkó

Gergely-Gergő

Móni-Mónika

Nem értem a lényegét.

2010. okt. 25. 19:36
 19/48 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszik, ettől lesz a gyerek különleges. Mondjuk ha valóban nomen est omen, akkor elgondolkodtató :)

De a magyar nevek között is van sok nagyon szép, én Veronika vagyok, az sem annyira gyakori, sőt mire a kis Esmeraldák felnőnek, addigra nagyon ritka lesz.

Nekem a kedvenc az Elizabet. Merthogy az magyarul Erzsi :D

2010. okt. 25. 19:37
 20/48 anonim ***** válasza:
69%
19:34- nek: előre sajnálom a gyereked, de közben még lehet, hogy meggondolod magad és esetleg a saját, sokkal szebb nevedet adod neki...
2010. okt. 25. 19:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!