Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megszakítani egy időre a...

Megszakítani egy időre a családdal a kapcsolatot, mert a testvérem betegesen irigy és féltékeny?

Figyelt kérdés

Nővérem még a szüleinkkel lakik, bármikor megyek/megyünk hozzájuk, ő is otthon van. Megkeseredett, rosszindulatú csődtömeg, 20 percet nem bír ki beszólogatás nélkül. Ha meg visszaszólok valamit, ő van vérig sértődve és néz anyánkra, hogy "Hallottad?!".

A saját kudarcait nem látja, szerinte bárki, aki tehetséges, sikeres, azt másnak köszönheti csak.

Pl. a gyerekkori legjobb barátnője elvégezte az orvosit, utána ösztöndíjjal kiment Amerikába. Szerintem, mások szerint is ez tök nagy dolog, ő annyit mondott, hogy egész egyetem alatt annyi dolga volt, hogy tanuljon, meg hogy ezeket az ösztöndíjakat úgy dobálják mindenki után, bárki mehet ilyenre... Mondtam, hogy azért summa cum laudeval elvégezni az orvosit, közben versenyeket is nyerni igenis teljesítmény, erre lekiabált, hogy hagyjuk már a témát, őt ez nem érdekli. Meg, hogy ha a barátnője nem talált volna 20 évesen egy milliomost magának, akihez be is költözött, kíváncsi lenne, hogy ma hol tartana a nagy orvosi karrierben.

Nekem is ugyanezeket jegyzi meg folyton, hogy én jól helyezkedtem, azért haladok az életben. És megnézné, hogy ha nekem is lenne egy pályakezdő fizetésem, akkor is ennyire boldog lennék-e, vagy ha a párom a Mekiben adagolná a sült krumplit, ekkora szerelem lett volna első látásra?! Ősszel, az eljegyzési vacsoránkon is elkezdte mondani, hogy szerinte hülyék azok, akik 2 év után házasodni akarnak, dehát, ha már megfogtam magamnak az aranyhalat, úgysem engedem el.

27 éves, több egyetemi képzést kezdett el, majd hagyott félbe. Alkalmi munkahelyei vannak, mert ahogy dolgoznia kell, ő azonnal depressziós lesz. Párkapcsolata sosem volt, mert hogy "ő egyedül akar boldogulni", de ha valaki boldog kapcsolatban/házasságban él, rosszindulatúan megjegyzi, hogy na, majd ha válnak... De ha neki mond valaki valamit, meg van sértve és kikéri magának.

Szüleink is látják, hogy van vele gond, de mindig mondják, hogy ő is ugyanúgy a gyerekük, mint én, mit csináljanak vele? Ezt is megértem, de tényleg egy találkozás sem telik el úgy, hogy ne szóljon be valamit. Ha hívom a szüleimet valahová, akkor őt is hozni akarják, mert "hát a gyerekük". Így az sem opció, hogy ne én menjek, hanem ők hozzánk.

márc. 6. 09:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Fizikai munka kellene neki.
márc. 7. 10:24
 12/13 anonim ***** válasza:

Nézd, a tesód tök toxikus, de én téged sem szeretnélek védeni, mert minden egyes sorodból süt a rosszindulat és egy csepett sem érted meg őt.

Ő egy beteg ember, nem kell folyamatosan az orra alá dörgölni XY-nak milyen jó sora van, főleg azért sem, mert mint írtad kapcsolatot azt nem szeretne. Miért is kéne érdekelje más emberek párkapcsolata meg hogy mennyit keresnek. Én azért szeretek tudni más emberekről, de aláírom, én is irigykedtem azokra, akik megfogták az Isten lábát, mert sajnos vagy nem sajnos ehhez azért mázli is kell, tudni kell olyan szociális képességekkel rendelkezni, hogy bele lehessen futni ilyen körökbe. És azért aki orvosira jár és elképesztően tehetséges, mint az a lány, az jobb eséllyel be tudja vonzani az életébe a jó helyzeteket és a jó embereket, de ismerek olyan lányt is, aki fantasztikusan teljesített orvosin, gazdag családja van, csinos, sportos, saját lakás Budapesten, mégis 27 év alatt nem lett senkije gimi óta, mert introvertált... nyilván nem örül neki, de legyen inkább olyannal akivel nem találnak semmiben, nincs mire alapozni?

Hát sajnos a tesód sem ilyen, nem született a legjobb adottságokkal, ez nyilván zavarja is, az evés egy depresszió miatti pótcselekvés, a pszichológus meg semmit nem èr, ha megfelel neki az önsajnáltatás, ezt Neki kell eldöntenie, amíg meg nem tud változni, addig sokkal semlegesebb témákat kéne keresni arra az 50 percre, amíg ott vagytok. Ha meg ő hánytorgat fel valamit, akkor kedvesen, türelmesen terelni kell az egészet, aztán csak rájön, hogy unalmas az ő toxikus hisztije is. Egy pesszimista emberrel szemben más eszköz nem igazán van, de sót se szórjunk sebeibe...

Pokoli nehéz, az én húgom értelmi fogyatékos, vannak durva kirohanásai, amikhez extra sok türelem kell. Nem depressziós, de kiszámíthatatlan. Tényleg semmi más nem használ, mint ami olyan, ra kell hagyni, vagy okos enged szamár szenved az ő szintjén hagyni a dolgokat.

Ez téged az életben ne befolyásoljon, ha vàltozni nem akar...

ápr. 21. 13:15
 13/13 anonim ***** válasza:
Bocsanat ha erősnek tűnt a dolog, de en pl: leküzdőttem a depressziómat, egyetemistaként, nagy küzdések àrán, de jeles diplomám lett, mondjuk én akartam is a változast. Nekem is csak későn lett párom, de azóta is együtt vagyunk, igaz nem úgy alakult, ahogy nekem ideális lett volna, de elfogadom, hogy ő óvatos alkat. Addig nem akart velem összecuccolni, amíg nem lett stabil állásom, aztán meg kellett beszéljük, hogy ő házasságra se igazán áll készen. Mi is 27 évesek vagyunk. Szeretem, de számomra ideálisabb lett volna ezeket a dolgokat hamarabb eldönteni és elkőteleződni. Közben meg nincs okom panaszra, mert sok már barátunk is kivárt, 6-10 éveket mire őszintén akarták a házasságot. Nem mondom, sokkal jobban vagyok, jól alakul az életem, de mégis sokkal szerencsésebb làtnom azon párok életét, ahol mindkét félnek azonos a tempoja és ugyanazt akarják mind a ketten, ez viszont esetünkben nem kevés konfliktus forrása, hogy amit én akarok, azt ő még nem. És nagyon vacak érzés 27 évesen is azon gondolkodni, hogy hátha könnyebb lenne valaki mással. A munkatàrsaim mind házasok voltak ennyi idős korukra. :D
ápr. 21. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!