Hogy oldjátok meg a mindennapokat babások? Lent kifejtem
Hát konkrétan mond meg a családodnak, hogy ne járjanak a nyakadra. Nem dolgozik senki, minden délután ott lebzselnek vagy mi?
Mond meg, hogy egyik héten szombaton talalkoztok a te családoddal, másik hét pénteken a férjed családjával.
Nyugodtan mond meg, hogy ez neked sok, vannak más dolgaid is. És utána már ki tudod alakítani a mai rutint.
Úgy oldom meg, hogy NEM engedek be a házamba senkit. Ennyire egyszerű. Aki jönni akar, hétvégn 2-3 órára max - havi egyszer! - és ennyi.
Mármint érted, lehet vergődni a kapuban meg a csengőn, akkor sem érdekel.
Mondjuk én nem szedtem volna le a gyereket a mellemről.
Csengő kiköt, kapu bezár, telefon némára állít aztán ordibáljon a kapuban ha ez neki jó.
Tudod, az egy dolog, hogy életképtelen konfliktuskerülő vagy - a saját bajod. csakhogy a gyereket is kellemetlenségnek teszed ki, ami már probléma.
Mondd meg kérek perec, hogy fáradt vagy, délután pihenni akarsz a babával, vagy, hogy nem leszel otthon. De a legügyesebb valóban az lenne, ha megmondanád, hogy ez így neked sok.
Amúgy tesóddal sem vagy olyan viszonyban, hogy azt mondd neki figyu, ha már úgy is itt vagy és ennyire ráérsz, akkor légyszíves mosogass már el/porszívózz fel/ segíts kivasalni a ruhákat, mert úszok a tennivalókban?
Én is átjártam nővéremékhez, de kérdés nélkül elmosogattam, amikor láttam, hogy ott a sok mosatlan edény...Kicsit legyél határozottabb!
Lehet ha adnál a csapatnak munkát akkor már nem is mennènek olyan szívesen.
Lehet csak ücsörögni mennek szívesen.
Ne haragudj, de azért egy 14 éves lány, simán eltudja végezni ezeket a házimunkákat. Mondd neki holnap, jajj de jó, hogy itt vagy, annyira elvagyok maradva mindennel, a fejem is fáj, fáradt is vagyok... légyszíves segíts nekem, csináld meg ezt vagy azt. Párszor eljátszod ezt és meglátod, hamar megunja a hozzád járkálást. A többiekkel is eljátszanám ugyanezt.
Az meg nonszensz, hogy még te ugrálod őket körbe, ne hagyd már hogy ennyire bohócot csináljanak belőled!
Én is voltam ilyen fiatalka amikor a tesóméknak babája lett és én is mentem ha kellett ha nem. Egyszerűen magamtól ez eszembe sem jutott volna, hogy ez problèma. Felnőttkènt már látom.
Viszont simán kihasználható jó értelemben egy 14 éves làny. Én sokat vigyáztam az unokahúgomra. Szerintem simán tudja tologatni figyelni rá, amíg te házimunkázol. Szerintem őt hasznàld ki őt. Bízz rá feladatokat.
Te most már édesanya vagy!!!
Állj ki magadért és a piciért, mert ez egyikőtöknek sem jó.
A gyerekre és a férjedre koncentrálj, azt tedd ami nektek jó.
Ha a többiek megsértődnek, így jártak.
Ti most már külön család vagytok. A babának, neked és a férjednek is az a jó, ha nyugodt, kiegyensúlyozott vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!