Hogy oldjátok meg a mindennapokat babások? Lent kifejtem
Anyós: Nemcsak a tiétek az a gyerek.
Te: "Hát pedig de."
Erélyesnek kell lenni, vállald fel a konfliktust. Megmondod, mikor jöhetnek. Szokj le a kínálásról. Van csapvíz, maximum. Másik ötlet: fordítsd ellenük a saját módszerüket: séta közben te állíts be hozzájuk babástól, pelenkázó táskástul, szolgáltasd ki magad: kérj kávét, vizet, sütit, palacsintát, pelenkáztasd át velük a gyereket, ugráltasd őket egy kicsit. Majd visszább vesznek.
Engem is sikerült úgy nevelni, hogy maximálisan konfliktuskerülő legyek és mindig mások kívánságait részesítsem előnyben, mindegy hogy az nekem mennyi kényelmetlenséget okoz. Nekem kellett rájönnöm, hogy felnőtt emberként bizony ez a működésmód egyáltalán nem egészséges. Muszáj határokat szabnod, nem csak magad miatt, hanem a gyereked miatt is, illetve igaza van az előttem szólóknak, ebbe jobb ha bevonod a párodat is.
Én már a terhesség alatt megmondtam mindenkinek, hogy ide az első hetekben nem jön senki, majd szólunk hogy mikor leszek olyan állapotban, hogy vendégeket tudjak fogadni. Ha nem tetszik valakinek, akkor nagyon sajnálom, de ha valamikor, akkor pont szülés után úgy gondolom, hogy az embernek tényleg nem szabad arra fókuszálnia, hogy mások körül ugráljon. Az meg hogy ez már 7 hónapja így megy egyfolytában, egy rémálom. Tudom, nem könnyű konfrontálódni, de hidd el, hogy meg kell tenned a saját családod érdekében.
Egyenesen megmondod tisztelettudóan kérlelve őjet, had pihenj egy kicsit. Magadba akarsz lenni.
Normális ember megérti, mindazt amit leírtál. Mondd el nekik is.
Vagy akár: ha babázni akarnak magukkal vihetik pár órára, te pedig pihizel egyet lélekben is.
Az anyáknak is szükségük van énidőre, a gyerkőcnek is jobb, ha anyuka jobb állapotban van.
Egyszerűen nem értem. Jár hozzád naponta egy sereg és szinte egyik sem segít. Az ismeretségi körömben ez úgy ment, hogy mikor az anyós vagy anya ment akkor mondjuk kivasaltak vagy felporszívóztam vagy elvitték a gyereket sétálni anyuka meg pihenjen.
Hát senkinek nincs esze nálatok?
Azt nézd neked mi a jó, ne azt hogy nekik.
Azért anyud mint nagymama se túl nagy segítség.
Hát nálunk soha senki nem porszívózott vagy vasalt volna rajtam meg a férjemen kívül.
Szülés után volt itt anyukám két hétig még összeszedtem magam akkor ő csinálta.. ez szerintem eszükbe se jut csak babázni jönnek és beszélgetni, ücsörögni. Tudjátok nem is azzal lenne a gondom ha valaki jön benéz megszeretgeti és megy tovabb, hanem pl testvérem akit egyébként imádok és jó hogy van nekem, de ide ül 2-3 felé és este fél 7ig még nem mondom hogy oké most fürdetés itt van. Ez volt hogy heti 3x megtörtént, most már heti 1x de az tuti. És igen neha jó lenne csak egy kicsit a fiammal ledolni pihenni egyet..
27 nekem is ugyan ez jutott eszembe. Nálam a barátnők már másnap itt voltak kész amint haza jöttünk a kórházból, de az alatt az idő alatt össze pakoltak, el mosogattak, ki teregettek, ki vasaltak és hoztak egy rakás kaját mivel tudták hogy a család messze van így ők jöttek segíteni.
De nálad kérdező ez nagyon nem jól van így, úgyhogy tegyétek a helyére a "családot".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!