Hogy oldjátok meg a mindennapokat babások? Lent kifejtem
Figyelt kérdés
Most múlt 7 hónapos a kisfiam. Teljesen el vagyok már fáradva. Mióta megszületett a kisfiam az egész család ide jár, amit kezdek nehezen viselni. Férjem családja, testvérem, anyukám, apukám, mamám tehát mindenki. És minden héten jönne mindenki, ami azt jelenti a delutánjaim kész káosz. Délelőtt főzök, nevelem a fiamat. Délután próbálok vendégül látni, a fiamat normálisan lefektetni se tudom, nincs rendes rutin és ez mellett a házimunka se megy rendesen hiszen mindig van elfoglaltság. Szerintetek hogy lehetne ezt rövidre és nem sértőre fogni hogy nekem ez kezd sok lenni? Vagy én fogom fel ezt ennyire rosszul? Szeretem őket, örülök hogy vannak, viszont annak nem hogy a kisfiamnak nincs rutinja és kb a házat nem sikerül kitakarítanom már.febr. 14. 14:34
11/45 A kérdező kommentje:
Anyukám szokott segiteni, valamikor el is altatja a gyerkőcöt, volt hogy otthon csinált neki főtt ennivalót aztán hozta mert épp nem volt időm, vagy boltba jár nekem. A többiek őszintén szólva nem. Viszont a másik oldalról már vissza jutott hozzám hogy amikor itt vannak én mindig csinálok valamit.. nem is értem mikor csináljam ? Soha?
Anyukám ugyan ezt mondta hogy minek kell vendégül látni meg beszélgetni nem 200 km ről járnak ide.
febr. 14. 15:27
12/45 A kérdező kommentje:
10-es most már szólnak előtte legtöbbször. De képzeld az elején sokszor volt úgy hogy a mellemrol szedtem le a kicsit mert kopogtattak.. na az még rosszabb volt.
febr. 14. 15:29
13/45 A kérdező kommentje:
Akkor is jöttek ha aludt, sőt addig puszilgatták meg felkelt.. ezért sokat sírtam én is már mérgemben.
febr. 14. 15:30
14/45 anonim válasza:
#13: az egy dolog, hogy Te konfliktuskerülő vagy (ami gyönyörű eufemizmus a balekságra), de az viszont már a Te szégyened, hogy a saját gyerekedet nem véded meg.
15/45 anonim válasza:
Ha ilyen pofátlanok, akkor tényleg nincs mit vendégül látni őket. Egy kávé oszt szevasz. Nyugodtan meséld el nekiek mit tervezel délutánra hogy tudják hogy dolgod van. Ha nem veszik a lapot akkor kerek perec megmondani, hogy ne haragudjanak de épp befőztölni készülsz és nincs időd, de ha gondolják nyugodtan segíthetnek
16/45 A kérdező kommentje:
Igazatok van tudom, valóban szerencsétlen vagyok hogy a sajatomat nem védem meg. Ezt érzem is egy ideje már hogy nem így kéne lennie hiába szeretnék mindenkivel jóban lenni nem ez a lényeg most.. lépni kenyszerulok
febr. 14. 15:55
17/45 A kérdező kommentje:
Biztos lesz gond ebből.. egyszer anyósom azt mondta ez a gyerek nem csak a miénk a férjemmel. Már akkor kellett volna valaszoljak neki
febr. 14. 15:59
18/45 anonim válasza:
Közel laknak? Mondd nekik azt, hogy majd telefonálsz, ha felébredt, akkor jöhetnek. Ne engedd, hogy felébresszék, ha alszik, senki nem nyúlhat hozzá. Aki nem tartja be a szabályaid, azt többet nem engeded be. Most mindenkinek a gyerekedhez kell alkalmazkodni, és nem nektek őhozzájuk. Amelyik nagyon értetlen, annak mondd azt, hogy az orvos mondta, ennyit kell aludnia nap közben. Tudom, hogy nehéz, de állj a sarkadra. Majd hisztiznek egy sort, aztán megvékélnek. És nem kell levenni a melledről a kicsit, én olyankor ki szoktam telefonálni, hogy most várni kell. Majd rájön, hogy jobb lesz előre telefonálni.
19/45 anonim válasza:
Férfiként mondom, h hárítsd ezt a dolgot az apukára. Beszéld meg vele ezt, aztán tegye helyre a rokonságot, h hagyjanak titeket pihenni. Nem kell mindent egyedül csinálnod, a konfliktusokat intézze ő.
20/45 anonim válasza:
Nem lesz vége, amíg nem állsz a sarkadra. Mondd meg, hogy ma/ezen a héten/stb nem alkalmas. Mármint, hogy vendégül lásd őket. Ha a pici alszik, akkor meg kérd meg őket, hogy ne nyúljanak hozzá! Szoba ajtó becsuk, kész! Kezd el irányítani a dolgokat, mert jobb nem lesz így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!