Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feltűnt már nektek is, hogy...

Feltűnt már nektek is, hogy mindig az anyák a hibásak, rosszak?

Figyelt kérdés

Nem értem,hogy miért van ez..Az ide írt fiatalok szerint az anyjuk gonosz,lelketlen,állandóan bántja őket.Csak nekem furcsa ez,hogy csakis rossz anyák vannak?

Azért arra is kíváncsi lennék,hogy aki ilyen panaszt ír,annak az anyja is olvassa,vagy tud róla,hogy utálják,megvetik,és minden csak nem jó ember?

Miért van ez? Vagy a fiatalok sose hibáznak?

38/N

2010. okt. 23. 19:43
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Még valamit kedves arrogáns író.

" Pedig a fejem teszem rá hogy ugyanezekért volt mérges és gondolt csúnyákat csak akkor még nem létezett gyakori kérdések, hogy ki is írja..."

Csak elmondom,ha már voltál olyan kedves,hogy kötekedő stílusban kioktass,hogy nekem nem volt anyám akit szidhattam volna,így nem is lehettem mérges ilyen dolgokért..

Anyaként nem vagyok "gonosz" sem a fiammal,hiszen nincs okom rá.Nem csinál semmi olyat amire haragudnom kéne,vagy büntetést kéne kiszabnom..Szóval a megjegyzésedre is azt tudom írni,hogy köszönjük mi elvagyunk (rólad ezt nem mondható el ugye?) Tudod,én szülőként csak pár dolgot várok el a fiam érdekében

1.tanuljon,mert a jövője múlik ezen

2.ne drogozzon mert szintén a jövője múlik ezen

3.legyen tisztelettudó

4. legyen értelmes,egészséges gondolkodású

Ezeket mind teljesíti,így nem igazán van miért piszkálnom..

2010. okt. 24. 00:30
 22/27 anonim ***** válasza:

Hasonló kérdést én is tettem már fel. Megdöbbentő volt, hogy hírtelen eltűntetk azok a fiatalok akik mögöttem pár kérdéssel még utálták az anyjukat.

Szinte csak olyan válaszokat, kaptam, hogy ne általánosítsak, mert én pl.: nagyon szeretem. Illetve a másik, hogy csak dühből mondok ilyet, dühből írom ki a kérdést.

Könyörgöm, volt nálunk is, hogy össze zördültünk anyuval, de sose mondtam, hogy utálom, sose beszéltem vele alpári stílusban, sose vetettem meg.

Figyeld meg, hogy egyes kérdések csak arra irányulnak, hogy anyám ezt tette anyám azt tette, azt sose vagy csak nagy ritkán írják meg, hogy jó én is hibás vagyok mert..... . Igen, hibáznak a fiatalok is, nem keveset, "16-17-18 évesen felnőttek vagyunk, és azt csinálunk amit akarunk, mi aztán sose hibázunk".

2010. okt. 24. 10:39
 23/27 anonim ***** válasza:

Na, kérdező most pont úgy viselkedik mint az általa ócsárolt kamaszok.

Aki kicsit más aspektusból nézi a dolgot, már elmondja minden nyafogós, arrogáns, bunkó válaszolónak.

Ne haragudj de Neked sincs sokkal szebb stílusod és te sem vagy sokkal nyugodtabb természet, mint akik szidására a topikot nyitottad.

A 20.10-esnek igaza van abban hogy egy szülő nem felejtheti el hogy volt kamasz ő is. Én még emlékszem arra az időszakra (pedig már nekem is gyermekem van) amikor elmondtam a barátnőimnek mindennek a szüleimet mert nem engedték hogy a barátomnál aludjak, vagy nem engedték kilövetni az orromat.

Ma már nevetségesnek tűnik az akkori kirohanásom, és jól tudom hogy a fiam majd ha keménykedik velem meg visszabeszél, meg elmond mindennek mert mondjuk nem engedem éjjelig bulizni 15 évesen, nem fogja halálosan komolyan gondolni, csak a korabeli lázadásnak tudom majd be, ennyi.

De ezért topikot nyitni hogy "szidjuk együtt a fiatalokat", nem sokkal értelmesebb mint amikor a fiatalok nyitnak topikot arról hogy szidják együtt a szüleiket. Magyarán ez egy Bagoly mondja.....topik....

2010. okt. 24. 10:55
 24/27 A kérdező kommentje:

10.55

Bocsáss meg,én nem a fiatalokat szidom.Csak nem értem,hogy miért mindig és miért ilyen "fröcskölődő utálkozással ír némely fiatal az anyjáról.

Igen a szülők is hibáznak.Soha nem mondtam,hogy ők tökéletesek.Igen voltak a szülőknek is fiatalkorúkban hasonló gondjaik.De feltételezem,hogy azok a szülők akik tényleg csak jót akartak nem kaptak ennyi utálatot mint most..

De ez egy kérdés,hogy ki hogy látja..Mégis vannak páran akik talán a keserű sorsuk miatt vagy pusztán élvezik a kötekedést már a rosszat feltételezik egy kérdésből..

Mint írtam tudom,hogy vannak olyan fiatalok akiknek az élet ne adott ideális szülőket.Őket is teljesen megértem,ha egy bizonyos kor után egyszerűen csak a rosszat látja a szüleiben..De itt sokszor arról van szó,hogy amit az egyik író is írt..Mindig csak a szidás,de egy sem mondja,hogy bizony én is hibás vagyok..Ha rákérdeznek akkor csak az jön le neki,hogy "ti se vagytok különbek,mert ti is csak szidni tudtok"

Még valamit.Nem hiszem,hogy a stílusommal baj lenne,hiszen igyekszem normálisan válaszolni.Azt,hogy páran kötekednek,én azt nem tartom sem jónak,sem helyes tanácsnak..

2010. okt. 24. 11:14
 25/27 anonim ***** válasza:

Sajnos igenis léteznek rossz anyák. Azt nem mondanám, hogy minden anya rossz, alkalmatlan az anyaságra illetve gonosz, főleg akik kiírják leggyakrabban dühükben hogy az én anyám "ilyen" az én anyám "olyan". Gyakorta télleg csak azért írják ki, hogy lássák hogy mégis nekik van igazuk. Ha valaki válaszként azt írja hogy "az anyád télleg hülye" akkor a gyerekben bátorság és önbizalom lesz ha esetleg eddig kételkedett volna igazában.

A barátnőmnek például szinte már idegbetegnek mondható anyja van. Üti, veri a gyereket lassan addig amíg az orra vére el nem ered. Legutóbb csak egy "szemforgatásért" is egészen addig pofozta amíg a fürdőszoba csempéjén kötött ki vérző orral. Persze amikor látja az anyja hogy vérzik az orra akkor rögtön ad neki zsebkendőt meg gyógyszert. Ha valami nem tetszik a lánynak akkor az anyja rögtön rávágja, hogy hisztisp*csa vagy ha éppen haja ki van engedve akkor már milyen "ku*vásan" nézel ki. Lehetne kifogása hogy az én anyám is annó. így nevelt, de épp ezaz hogy a nagyi azt állítja ő soha nem volt ilyen a lányával.

De ha csak belepillantasz egy Joshi Barat-ba vagy egyéb talk-showk-ba máris látod, hogy az anyja elhagyta, a testvérét szeretgeti viszont a másikat gyűlöli, dolgoztatja. Kérdem én milyen anya ez aki üt ver és elhagyja a gyerekét.

A másik amiért főleg a kamaszok haragszanak, hogy anyjuk rendszerint ezzekel a mondattal él: "Bezzeg az én időmben...Akkoriban nem volt tévé, számítógép mégis felnőttünk. Amikor én ilyen idős voltam nem festettem a szememet. Ilyen korban engem csak biciklivel kísértek haza a fiúk. "

Az anyák is néha belegondolhatnának hogy most már nem a 60-as 70-es éveket éljük, és a mai fiatalság sokkal előrehaladottabb, fejletebb, mint akkoriban. Ez a fejlődésben is megmutatkozik (csakhogy mondjak egy példát: a nagymamáknak akkoriban 18 évesen "jöttmeg" a ma fiataloknak 12-13 évesen)

Gyakori az is hogy azért haragszanak az anyjukra a kamaszok mert akkor látják meg úgy igazán anyjuk hibáit. Látják hogy anyjuk is hibázik, rájönnek hogy hazudik, és lázadnak az egész "szánalmas életük ellen".

De bárhogyis van télleg vannak rossz anyák, akik még az életre is képtelenek nem csak az anyaságra. Drogozik, piál, cigizik jó példát mutatva gyerekének majd 19 évesen jön a kistesó mert elfelejtettek védekezni, vagy gumira se volt pénz a nagy munkanélkülségükben.

De egy kis igazság:

4évesen: Anya mindent tud. 8 évesen: Anya sok mindent tud. 12 évesen: Anyanem is igazán tud mindent. 14 évesen: Anya nem is tud semmit. 16évesen: Anya nem is létezik. 18 évesen: Anya ódivatú. 22 évesen: Anya ért ehhez! 35 évesen: Mielőtt döntenénk, kérdezzük meg anyát. 55évesen: Bárcsak itt lenne anya… 75 évesen: Remélem, voltam ....olyan jó ember, mint ANYA

Ezen elkell gondolkodni néha :D

2010. okt. 24. 11:19
 26/27 A kérdező kommentje:

ma 11:19

Teljes mértékben egyetértek veled! Igen,sajnos vannak ilyen szülők is,én wzt soha nem is vitattam.

És nagy igazság van abban amit a végére írtál.Ennél jobban nem is lehet jellemezni.

2010. okt. 24. 12:40
 27/27 anonim ***** válasza:
0%
Te is ugyanúgy elfogult vagy mint mások, mert neked nem volt anyád és egy akármilyen is jobb lenne a semminél ez tuti. De azért próbálj ettől elvonatkoztatni. Ez kb olyan mint hogy valaki nem akar elmenni nyaralni, erre mások benyögik hogy mit képzel, bezzeg ha ő mehetne nyaralni milyen boldog lenne de neki nem adatik meg mások meg csak úgy eldobják. No és? Mi arról nem tehetünk ha neki nem adatik meg, ettől nekünk nem kell úgy gondolkozni ahogy neki.
2010. okt. 24. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!