Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne a sógorommal...

Hogyan lehetne a sógorommal elfogadtatni, hogy nem kap több pénzt az anyjától és el kell kezdenie megoldania az életét?

Figyelt kérdés

Anyósom demens, engem nevezett meg, így én lettem a gondnoka és mostanra jutott el arra a pontra, hogy otthonba kellett költöznie. Az otthon díja magasabb, mint a nyugdíja, így az egyetlen járható út az volt, hogy eladtuk a házat, majd a házért kapott pénzből fedezzük a különbözetet.

A sógorom folyamatosan a férjemet hívogatja, nem hajlandó elfogadni a döntésünket, velem szóba sem áll, követeli a házért kapott összeg rá eső részét, örökségét. Ilyen típusú emberrel hogyan kellene ezt megbeszélni, mármint, ha meg lehet egyáltalán?

2024. jan. 24. 17:25
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
96%

20.

Ember! A mami szakszerű gondozása miatt adják el, a néni 1/1 saját tulajdonban levő házát.

Mit és milyen alapon kaphatna ebből bárki, bármit a gondozó otthonon kívül?

Élő után nincs örökség, amire a fogát fenhetné a báty.

2024. jan. 25. 08:53
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

*20, jajaja. Valószínűleg inkább z*bálni járt oda és melegedni, az anyja kis nyugdíját felélve. Amúgy ő is megindíthatta volna a gondnokság alá vételt. Én most csináltam egyet végig..nem kívánom senkinek. Az eladott ingatlan ára azonnal ment a gyámi számlára - több hónapig tartott magának az eladásnak az engedélyezési folyamata -, és nem, nem lehet ahhoz a pénzhez "csak úgy" hozzányúlni.

Alapból is gusztustalannak tartom, ha egy védekezésre képtelen embert kiforgatnak a vagyonából, de erre - szerencsére - a gyámhivatal lehetőséget sem ad.

2024. jan. 25. 09:05
 23/31 anonim ***** válasza:
17%
Nem azt írtam, hogy jár a sóginak, azt írtam ez lehet az ő álláspontja.
2024. jan. 25. 09:19
 24/31 anonim ***** válasza:
93%
Sogorka kifizethette volna az otthont, akkor nem lett volna szukseg eladni a hazat. O megis mit gondolt, hogy jarult volna hozza a koltsegekhez?? Undorito penzehes fereg, az anyja meg sem halt, de mar nyujtja a markat. O hogy jarult hozza az anyagiakhoz??
2024. jan. 25. 11:27
 25/31 anonim ***** válasza:
5%
19: ja! szóval 13 válasz már érkezett úgy, hogy a fontos dolog nem is volt leírva és senkinek sem tűnt fel, aztán meg már csak úgy be lett dobva, ami vagy igaz vagy nem.
2024. jan. 25. 18:43
 26/31 anonim ***** válasza:
94%

25-ös: Már a kérdésböl is egyértelmü volt minden gondolkodó embernek:

1. A kérdezö a mama gondnoka a kérdés alapjßan is.

2. A ház el lett adva, ebböl egyértelmü, hogy a sógonak nincs tulajdonjoga.

2024. jan. 25. 19:00
 27/31 anonim ***** válasza:
81%
#26 Azért kemény, hogy el van mondva egyszer érthetően, de a hülye nem érti. El van mondva másodszor úgy, hogy a hülye is értse, erre a hülye "höböbö, ez nem is volt leírva, höbö ez most lett bedobva, vagy igaz vagy nem, höböbö..." :D X'D
2024. jan. 25. 19:09
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
25, más tulajdonát nem tudod eladni , tehát ha a nénin kívül más is tulaj lett volna, annak is bele kellett volna egyezni. Tök egyértelmű volt. Így legalább el van intézve minden, biztosan ki tudják fizenti az otthont. A sógor tudod mikor fizetne..
2024. jan. 25. 20:12
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy szerintem sehogy nem lehet megértetni, örökké ezt fogja emlegetni.
2024. jan. 25. 20:24
 30/31 anonim ***** válasza:
6%

27: az azért kemény, hogy a kérdés kiírásakor egy nagyon fontos információ hiányzott és a sok hülye úgy válaszolgatott rá, mintha tök evidens lenne a válaszuk tartalma a kérdés alapján.

de pont a te válaszodból és annak felpontozásából látszik, hogy ez a kérdés egy troll fészek és valószínű az is írta ki. na, trollodjál tovább

2024. jan. 25. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!