Hogyan lehetne a sógorommal elfogadtatni, hogy nem kap több pénzt az anyjától és el kell kezdenie megoldania az életét?
Anyósom demens, engem nevezett meg, így én lettem a gondnoka és mostanra jutott el arra a pontra, hogy otthonba kellett költöznie. Az otthon díja magasabb, mint a nyugdíja, így az egyetlen járható út az volt, hogy eladtuk a házat, majd a házért kapott pénzből fedezzük a különbözetet.
A sógorom folyamatosan a férjemet hívogatja, nem hajlandó elfogadni a döntésünket, velem szóba sem áll, követeli a házért kapott összeg rá eső részét, örökségét. Ilyen típusú emberrel hogyan kellene ezt megbeszélni, mármint, ha meg lehet egyáltalán?
Szegény mami, még él, de már örökséget követel a semmirekellő kölyke.
Ignoráljátok és intézzétek az eladást, hogy a mami a lehető legjobb körülmények között lehessen
Eszem megáll, komolyan mondom...
Örökség egy élő ember után... :(
Hogy kapott eddig pénzt az anyjától ez nem igazán tiszta
Ő vette fel a nyugdíját?
A másik kérdés hogy van e végrendelet mert akkor
-nem most nyilván-
Akkor lehetnek követelései
Ja nem kell félre érteni szerintem is gusztustalan f@sz a sógor
Anyósom cselekvőképességet kizáró gondnokság alá került. Eddig havonta adott pénzt sógoromnak, (ez is el lett számolva a gyámhivatal felé) illetve mivel sokszor az anyja házában tanyázott, a rezsijét is ő fizette. Anyósom 1/1 tulaj volt, a pénz gyámi fenntartásos számlán van, én is csak engedéllyel jutok hozzá.
A különbözetet nem tudtuk volna összedobni, mert a nyugdíja 170.000Ft, ennek a 80%-a fordítható az otthonra, a havi térítési díj meg 460.000Ft. Államiba már 3 éve várólistan van, úgy néz mi még vagy újabb 3 év, míg áterülhet.
Ha a sógor oldaláról nézzük, amikor a ott tanyázott, akkor segített az ápolásban, a ház körül, stb. és most nem érti miért lett kizárva mindenből.
Ha a kérdést ő írta volna ki, az úgy hangzott volna, hogy évekig ÉN jártam anyámhoz segíteni és most a tesóm rávette, hogy adja el a házat, én miért nem kapok ebből semmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!