Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha még 40 évesen...

Mit tegyek, ha még 40 évesen is csúfolnak, gúnyolnak a környezetemben, de harcolni nem akarok?

Figyelt kérdés

Családom, ismerőseim, rokonok is tudják, hogy szerencsétlen vagyok, de nem támogatnak, hanem tovább bántanak, általában mindig azzal a szöveggel, hogyha nem védem meg magam, akkor meg is érdemlem a további bántásokat.

Én pedig soha nem tudtam magam megvédeni, és mostmár nem is akarom, mert csak egy együttérző mondatra lenne szükségem, pl hogy "Nagyon sajnálom, hogy ezt csinálják veled!" vagy valami hasonlót, és utána több erőm lenne megvédeni magam.

De nem, mindig ezeket kapom:

"Na és? Miért veszed magadra?"

"Mit foglalkozol vele?"

"Biztos olyat mondtál, amivel magadra haragítottad. Meg is érdemled!"

"Ha nem állsz ki magadért, megérdemled, amit kapsz!"

Nekem már nem is maga a csúfolás fáj, hanem ezek a szavak. Inkább hagyom mostmár a csúfolást, hadd éljék mi magukat. Nem fogok harcolni senkivel. Hátha egyszer valaki engem is észrevesz, hogy talán fájhat nekem.

Az átlagnál sokkal érzékenyebb vagyok, mindig is az voltam, 40 éves koromra sem kérgesedtem meg. Ez van. Nem kamu, pszichológus sem kell, hiszen ez az alaptermészetem, ilyen vagyok.

Csak egy kis szeretet kellene.

2023. dec. 28. 21:42
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi akadályoz meg abban, hogy kiiktasd a mérgező családodat az életedből?

És igenis menj pszichológushoz, kell a támogatás.

2023. dec. 28. 23:31
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Négyessel totál egyetértek.
2023. dec. 28. 23:32
 13/26 anonim ***** válasza:
91%

,,Én pedig soha nem tudtam magam megvédeni, és mostmár nem is akarom, mert csak egy együttérző mondatra lenne szükségem, pl hogy "Nagyon sajnálom, hogy ezt csinálják veled!" vagy valami hasonlót, és utána több erőm lenne megvédeni magam."

Nem, neked sajnálatra van szükséges más emberektől ahhoz, hogy mégjobban belesüllyedj az ömsajnálatba, aminek semmi értelme.

Az egyik kommentelő leírta, hogy sajnálja ami veled történt, te meg hozzászólsz, hogy ,,köszönöm"? Mi a fene?

Ez nem normális viselkedés. És akármennyire is próbálod ráhúzni, hogy túlérzékeny vagy, neked pszichológusra van szükséged.

2023. dec. 28. 23:43
 14/26 A kérdező kommentje:
Igen, kell a sajnálat és az együttérzés, ezt köszöntem meg.
2023. dec. 28. 23:46
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán külön élsz?
2023. dec. 29. 00:08
 16/26 A kérdező kommentje:
Igen.
2023. dec. 29. 00:10
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, és amikor rendszeresen ugyanaz a rokonod bánt, akkor nem lesz benned harag iránta? Mert bennem lenne és ha nem is elsőre, de a sokadik alkalommal úgy kitörnék, mint a Vezúv, mikor elpusztította Pompeit.
2023. dec. 29. 00:12
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
És minek mész házhoz a pofonért? Miközben tudod, hogy mire számítsál tőlük.
2023. dec. 29. 00:16
 19/26 anonim ***** válasza:
90%

Ha neked kell a sajnalat, akkor minden rendben van, hiszen nem is akarsz kitorni a meg nem nevezett gunyolasbol, hanem elvezed a martirszerepet.

Mentalisan nagyon nem vagy rendben, pszichiater kellene neked, nem random idegenek sajnalkozasa, szanalma.

2023. dec. 29. 00:33
 20/26 Apatejfröcskölő válasza:
91%
Nem értem miért tartod pozitív dolognak azt hogy szánnak. Igenis ki kellene hogy állj magadért ez a felnőttlét velejárója. Ez nem feltétlenűl azt jelenti hogy agrreszivnek kell lenni a bántalmazóiddal, meglehet higgadtan és intelligensen is oldani a dolgokat pl hátatforditasz az ilyen embereknek és nem keresed a társaságukat. Szerintem ez az önsajnáltatás és a vágy hogy mások sajnáljanak abból fakad hogy szinte semmi önbizalmad nincs, ezen kellene változtatni, értem én hogy nehéz gyerekkorod volt és traumatizáltak a rossz élmények de ha nem változtatsz dolgokon nem számíthatsz más eredményre. Írj egy listát min birnál változtatni hogy jobban érezd magad testileg/lelkileg, kezd kicsiben pl veszek valami pulcsit amiben klasszul nézek ki, vagy megváltoztatom a frizurám vagy mittomén lejárok rendszeresen edzeni. Van az a mondás "segíts magadon és akkor az Isten is megsegit" hidd el barátom ez nagy igazság
2023. dec. 29. 01:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!