A családotokban ki az, aki általában elrontja a karácsonyt, akivel a baj van, aki balhézik?
Nálunk apósom. Sosem volt könnyű természet, de visszafogta magát legalább a családi rendezvényeken, tudott normálisan kommunikálni, ha akart. Viszont, ahogy öregszik - már 65 múlt, pláne az utóbbi 2-3 évben, egyre rosszabb vele egy légtérben tartózkodni, bunkó, kötözködik mindenkivel, beszólogat mindenre mindenkinek, már kb. senki nem is szól hozzá emiatt.
Most mondok egy példát, pl. a gyerekek szerette volna megnézni a kivilágítást, megkérdeztem, hányszor kapcsol fel, odavágta tök bunkón, hogy majd meglátod, ha felkapcsol. De már lassan bárki bármit mond vagy csinál, mindenre beszól, inkább hagyjuk hogx ott üljön egyedül, mert unjuk hallgatni. Egyedül az unokákkal normális.
Anyósom is szólt már neki ezerszer, hogy vegyen vissza, mindkét gyereke is jelezte, már csúnyán is, de azt látom, hogy egyszerűen már kezd kicsit leépülni szellemileg, és fel sem fogja, hogy bunkó, viszont így eléggé elrontja néha a hangulatot.
Nálatok ki a problémás személy?
Sose értettem a magatokfajtákat. Nemet kell momdani az illetőenk vagy ha jelen van, rászólni és megkérni a távozásra.
Nálam nagyon szűk kör van beengedve egyáltalán a házba is. A normális, értelmes réteg.
S tartom ezt a jó szokásomat.
Aki meg zsémbeskedik, egye meg a roseb, az ő baja.
Anyám (állandóan beleáll apámba), apám (beleáll bárkibe, ráadásul azt hiszi, hogy ez vicces), és a nővérem (aki apánkba szokott belekötni).
Idén nem mentem, nem voltam rá hajlandó. Az első nyugodt karácsonyom, el se hiszem. Ezek meg menjenek, vesszenek össze idén is, ha akarnak.
Nem tudom, mert már 7 éve nem "ünnepelek" a rokonokkal :D
Felőlem aztán összeveszhetnek a politikán, egymáson, a szomszéd macskáján. Nem érdekel, én elvagyok kettesben a barátommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!