Hogyan döntenétek a helyemben? Félek a döntésem lehetséges következményeitől.
Arról van szó, hogy az egyik barátom/haverom (aki már kb. 4-5 de akár 6 éve is ismerek és jóban vagyunk) kedden bejelentette, többet érez, mint sima barátság és úgy gondolta már itt az ideje, hogy elmondja nekem is. Őszintén, annak ellenére, hogy egy ideje már éreztem, nincs vele valami rendben (ilyen téren), még is hirtelen és váratlanul ért. Meglepődtem nagyon és hirtelen azt sem tudtam hogyan reagáljak, csak ő-zni tudtam. Végülis azt mondtam neki, gondolkozom a dolgom, de rendesen összekuszált bennem mindent. (Megadván az esélyt és nem mondtam egyből nemet.)
Tényleg nagyon összezavart, így amióta bejelentette, nem tudok kiigazodni az érzelmeimen... úgy érzem magam, mintha bepörgettek volna és hirtelen elengedtek a semmibe és nem akar a világ megállni körülöttem...
Ti hogy döntenétek? Maradnátok barátok, vagy adnátok egy esélyt a dolognak? Egy-két ismerősöm szerint, ha adok egy esélyt a párkapcsolatnak és mégsem megy, a barátságunk még megmaradhat, hiszen régóta ismerjük egymást. Mit gondoltok erről?
Tudom, nekem kell dönteni, de mégis kíváncsi vagyok mások hogy döntenének? Kérlek adjatok tanácsokat!
Köszönöm!
Hát szerintem próbáld meg..Lehet életed egyik legboldogabb időszakát hagynád ki ha nem..De az is lehet hogy az ellenkezője lesz.Mindenesetre szerintem ugysem lesz már olyan a barátságotok mint eddig..(abból gondolom hogy megtudtad az érzéseit).Mert ha nemet mondasz ő ugyanugy fog epekedni érted,tehát ebből barátság szerintem már nem lesz..
Persze a döntés a tied,ez csak tanács..Ha tetszik,akkor miért ne??
Ha visszautasítod sosem lesz már a régi barátság.
Ha megpróbálod akkor sem.
Szóval mindenképpen egy új korszakot vesz a barátságotok.
Ha visszautasítod szinte biztosan lefelé ível.
Ha megpróbálod esélyt adsz a kapcsolatotok fejlődésére.
Ráadásul ha jól kijösztök, akkor van egy biztos alap.
Én megpróbálnám....
31/f
20-on felül vagyunk mindketten...
Hetero kapcsolat lenne, én vagyok a lány, ő meg logikusan a fiú.
Pont ezt nem tudom, hogy mit érzek... ő az egyik barátom, akire eddig nem is gondoltam másként. De most annyira "sokkolt" a tényekkel, hogy én sem tudom, mi a helyzet az érzelmeimmel.
A barátság fiú és lány között csak addig működik, míg az egyik nem érez többet. Sajnos ennek a barátságnak már vége.
Gondolj bele, ha barátok maradtok, az ő érzései megmaradnak, és végig nézi, ahogy te beleszeretsz valakibe, lehet, hogy többször is. Milyen lesz neki?
Te tudod, tetszik-e a fiú? Elég nehéz így, mert eddig barátként néztél rá, nem pasiként. Azért a barátság kevés egy kapcsolathoz. Kellene, hogy vonzódj hozzá. A szerelem úgyis később jön (ha jön).Mielőtt barátok lettetek, mit gondoltál róla? Tetszett? Miért nem lett belőle kapcsolat? Mert ha mindketten bejöttök a másiknak, már kialakult volna valami. Írták, hogy már volt ilyenből jó kapcsolat, de én nem tudom elképzelni (saját részről), mert a barátaim iránt teljesen másképp érzek, másképp viszonylok hozzájuk, másról beszélek velük, más titkaimat ismerik mint a párom.
Ha mégis megpróbálod, idő közben kiderül, jó döntés volt-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!