Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan döntenétek a helyemben?...

Hogyan döntenétek a helyemben? Félek a döntésem lehetséges következményeitől.

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy az egyik barátom/haverom (aki már kb. 4-5 de akár 6 éve is ismerek és jóban vagyunk) kedden bejelentette, többet érez, mint sima barátság és úgy gondolta már itt az ideje, hogy elmondja nekem is. Őszintén, annak ellenére, hogy egy ideje már éreztem, nincs vele valami rendben (ilyen téren), még is hirtelen és váratlanul ért. Meglepődtem nagyon és hirtelen azt sem tudtam hogyan reagáljak, csak ő-zni tudtam. Végülis azt mondtam neki, gondolkozom a dolgom, de rendesen összekuszált bennem mindent. (Megadván az esélyt és nem mondtam egyből nemet.)

Tényleg nagyon összezavart, így amióta bejelentette, nem tudok kiigazodni az érzelmeimen... úgy érzem magam, mintha bepörgettek volna és hirtelen elengedtek a semmibe és nem akar a világ megállni körülöttem...

Ti hogy döntenétek? Maradnátok barátok, vagy adnátok egy esélyt a dolognak? Egy-két ismerősöm szerint, ha adok egy esélyt a párkapcsolatnak és mégsem megy, a barátságunk még megmaradhat, hiszen régóta ismerjük egymást. Mit gondoltok erről?

Tudom, nekem kell dönteni, de mégis kíváncsi vagyok mások hogy döntenének? Kérlek adjatok tanácsokat!

Köszönöm!

2010. okt. 21. 22:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hát szerintem próbáld meg..Lehet életed egyik legboldogabb időszakát hagynád ki ha nem..De az is lehet hogy az ellenkezője lesz.Mindenesetre szerintem ugysem lesz már olyan a barátságotok mint eddig..(abból gondolom hogy megtudtad az érzéseit).Mert ha nemet mondasz ő ugyanugy fog epekedni érted,tehát ebből barátság szerintem már nem lesz..

Persze a döntés a tied,ez csak tanács..Ha tetszik,akkor miért ne??

2010. okt. 21. 22:09
 2/11 anonim ***** válasza:
84%

Ha visszautasítod sosem lesz már a régi barátság.

Ha megpróbálod akkor sem.

Szóval mindenképpen egy új korszakot vesz a barátságotok.

Ha visszautasítod szinte biztosan lefelé ível.

Ha megpróbálod esélyt adsz a kapcsolatotok fejlődésére.

Ráadásul ha jól kijösztök, akkor van egy biztos alap.

Én megpróbálnám....

31/f

2010. okt. 21. 22:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Mennyi évesek vagytok?
2010. okt. 21. 22:25
 4/11 anonim ***** válasza:
Ez egy hetero kapcsolat lenne?Te fiú vagy v lány?
2010. okt. 21. 22:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha nem érzel iránta semmit szexuálisan, nem vagy szerelmes inkább ne csak megsérülsz te is ő is.
2010. okt. 21. 22:46
 6/11 A kérdező kommentje:

20-on felül vagyunk mindketten...

Hetero kapcsolat lenne, én vagyok a lány, ő meg logikusan a fiú.

Pont ezt nem tudom, hogy mit érzek... ő az egyik barátom, akire eddig nem is gondoltam másként. De most annyira "sokkolt" a tényekkel, hogy én sem tudom, mi a helyzet az érzelmeimmel.

2010. okt. 21. 22:58
 7/11 anonim ***** válasza:
75%
Nincs ezzel gond.Ha észheztértél a kezdeti sokkból,higgadtabban fogsz tudni dönteni,másképpen látod majd a dolgot.Csak fura még más szerepkörbe a fiúra gondolni.Sok tartós kapcsolat kezdődött már így.És nem biztos,h ha szétmentek,akkor már nem tudjátok megőrizni a jó viszonyt.Ahogyan kivettem a szavaidból,nem ő volt a legjobb barátod,inkább csak haver.Ha legközelebb tiszta fejjel,rendezve magadban a dolgokat meglátod őt,és beszéltek,még könnyebb lesz eldöntened,hogy vonzódsz e hozzá.
2010. okt. 21. 23:15
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is voltam már hasonló helyzetben, csak sajnos nagyon elrontottam a dolgot. Ő akkor vallotta be nekem, mikor épp szakítottam a barátommal és még nem álltam készen a dologra, mégis belementem, mert annyira adott volt a helyzet. Ő midnent megtett, hogy velem lehessen, és meg utáltam egyedül lenni. Egy hónao után az ex visszakönyörögte magát és vele szakítottam, azóta a barátság is megszűnt. Mai napig is bánom. Szóval az egyetlen tanácsom, hogy ne kapkodjátok el, mert sok múlik rajta. De ha nics más a képben, akkor vágj bele, én most is nagyon bánom, mert a legjobb kapcsolatom lehetett volna belőle. Kár, hogy elrontottama dolgot. Ha nem kapkodtuk volna el és azután jövök össze vele, hogy biztosra tduom, hogy a másikkal nem működik, talán ma is boldogan élnénk. Sőt, valószínű.
2010. okt. 22. 00:07
 9/11 anonim ***** válasza:

A barátság fiú és lány között csak addig működik, míg az egyik nem érez többet. Sajnos ennek a barátságnak már vége.

Gondolj bele, ha barátok maradtok, az ő érzései megmaradnak, és végig nézi, ahogy te beleszeretsz valakibe, lehet, hogy többször is. Milyen lesz neki?

Te tudod, tetszik-e a fiú? Elég nehéz így, mert eddig barátként néztél rá, nem pasiként. Azért a barátság kevés egy kapcsolathoz. Kellene, hogy vonzódj hozzá. A szerelem úgyis később jön (ha jön).Mielőtt barátok lettetek, mit gondoltál róla? Tetszett? Miért nem lett belőle kapcsolat? Mert ha mindketten bejöttök a másiknak, már kialakult volna valami. Írták, hogy már volt ilyenből jó kapcsolat, de én nem tudom elképzelni (saját részről), mert a barátaim iránt teljesen másképp érzek, másképp viszonylok hozzájuk, másról beszélek velük, más titkaimat ismerik mint a párom.

Ha mégis megpróbálod, idő közben kiderül, jó döntés volt-e?

2010. okt. 22. 08:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Igazából, soha nem mennék bele, ha nem érzenék valami többet, mint barátság. Mert arra alapozni az esélyt, hogy hátha... nos, ez nem fair dolog.
2010. okt. 22. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!