Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy katona milyen gyakran jár...

Egy katona milyen gyakran jár haza? Tehát mennyit van a párjával/családjával?

Figyelt kérdés

2023. dec. 18. 23:40
1 2 3 4 5
 41/50 Meton ***** válasza:
Esetleg még egy elgondolkodtató dolog, hogy a migránsok Franciaországban és Németországban balhéznak, esetleg még talán Angliában. De Európában jóval több ország van, ahol nincs balhé. Mondjuk Olaszország, vagy Spanyolország, hogy csak a nagyobbakat mondjam. Mint mondtam, ez a németek idegengyűlöletéről szól, nem a migránsok hibája.
2024. jan. 13. 09:29
 42/50 gago77 ***** válasza:

"szerinted miért van ez a migráns áradat? A média azt sulykolja belénk, hogy azért, mert fűt fát ígértek nekik, házat, meg sok pénzt."

Ebben az esetben én hiszek a médiának. A tömeges szintű bevándorlás nem a háborúk miatt van. Gondolj csak bele, ezekben az országokban régen is voltak háborúk, 20-30-40-50 éve is. Mégsem volt ilyen szintű bevándorlás, mint most.

"Ezek nem törzsi háborúk, hanem a fennálló rendszer ellen harcolnak"

Ez szerintem csak egy feltételezés.

"Ha bukják a gyarmatot, még az se nagy veszteség"

Ma már (és jó ideje már) nincsenek gyarmatok. Gyarmatországoknak azokat nevezzük amik szó szerint gyarmatok voltak. De mondok mást. Én írországban élek - nincs nagy "í" betűm, bocs - és itt rengeteg a Brazil, Indiai, Bolíviai, Argentin, Mexikói. Ezeken a helyeken - ha jól tudom - nincs háború. Az ír kormány mégis támogatja ezeket az embereket. A bevándorlásukat, sőt némely esetbne még a lakhatásukat is. Kérdem én: miért? Persze elég ravaszul van megoldva: idejönnek 2 évre, mondván hogy tanulni jöttek (általában az angol nyelvet), így engedélyezik nekik a részmunkaidős állás vállalását. A gyakorlat azonban az, hogy az éttermek, kocsmák, hotelek stb felveszik őket - hivatalosan részmunkaidőbe - és teljes munkaidőben dolgoztatják őket, a fele munkaidő bérét zsebbe fizetve nekik. A két év letelte után tudnak hosszabbítani, de nem tudom pontosan hány évre. Azt tudom, hogy laktam olyan Brazilokkal együtt, akik már 5-8-10 éve itt élnek. Sokkal. Szóval nem azért jönnek hogy angolul tanuljanak, na! Most egyébként drágalátos viktorkánk is ezt a trükköt játsza meg, hasonló formában. Vendégmunkás 2 évre mi?? Röhögnöm kell.

Lényeg hogy ezek a "szerencsétlenek" (a migránsok/vendégmunkások stb) nem is olyan szerencsétlenek. Gyakorlatilag jobbak az esélyeik mint nekünk Kelet-Európai nemzetiségeknek, hiába vagyunk Eu-tagállam. Tudnék sokat mesélni, akár még szívesen le is ülnék veled egy kávéra vagy egy sörre, mert látom hogy jó ember vagy, de inkább csak feltételezésekre hagyatkozol mint igazi tapasztalatokra. így írásban nem tudok annyi mindent és olyan jól elmondani.

Sokat beszélsz a németekről, netán ott élsz?

:)

2024. jan. 14. 11:12
 43/50 Meton ***** válasza:

Nem, Magyarországon élek, de gyakran találkozom németekkel. Vagyis olyan németekkel, akik valójában törökök, de ezt ne feszegessük.

A vendégmunkásokat se feszegessük, mert nagyon messzire juthatnánk ezzel is. A külföldi cég jó eséllyel hozza a munkásait is, de ez csak egy példa.

A migránsokkal az a baj, hogy senkinek se kellenek. Amikor még suliba jártam, gyakran volt a hírekben, hogy a turistákat a helyi neonáci csoportok megtámadták, sőt fegyverrel is lőttek rájuk. Nálunk is rengeteg bőrfejű volt, de Angliábán is nagy divat volt. Ez régi dolog, de az emberek nem változnak, csak meghúzzák magukat. A német falukban Magyarországon is lehet problémád. A boltban talán kiszolgálnak, de ha házat akarsz venni, akkor a szomszédok nem lesznek barátságosak.

A támogatásokon lehet vitatkozni, de egy helyi eleve kisebb költséggel dolgozik. Neki ugyanis nem kell támogatás. Csakhogy helyi dolgozó mindig kevés van, aki messzebbről jön, azt meg támogatni kell, mert másképp nem éri meg neki. Ugyanez igaz a vendégmunkásokra. Ez olyan, mint a cigiszünet. A dohányosok lázadnak, hogy óránként cigizni akarnak. De akkor ez a kedvezmény a nem dohányzóknak is járna. Viszont a nem dohányzóknak ez szabad idő, ami a dohányosoknak is kellene. Ez egy végtelen körforgás, de a dohányosokat el lehet zavarni, ha nagy a szájuk. A vidékiek viszont jóval többen vannak, mint a helyiek, ezért az van, hogy aki dolgozni akar, az elfogadja a feltételeket.

2024. jan. 15. 10:21
 44/50 Meton ***** válasza:
Egyébként gyakran vállalnak munkát román cégek. Olcsón dolgoznak, de át fognak verni. Ez némileg megalapozza, hogy az emberek miért nem szeretik a külföldieket. Én se szeretem, de konkrétan az arabokkal nincs bajom.
2024. jan. 15. 10:35
 45/50 Meton ***** válasza:
Egyébként a migránsoknál egy óriási probléma, hogy ha kiderül, honnan jöttek, akkor visszaküldik őket. Éppen ezért minden iratukat elégetik, hogy ez ne legyen lehetséges. Így viszont nem csak hogy nem lehet visszaküldeni, de semmit nem lehet tudni az előéletükről sem. Vagyis akit bűncselekményért üldöznek, az migránsként megúszhatja. Ez van akkor, ha nem akarjuk befogadni a migránsokat. Így jönnek be a terroristák az országba. A migránsokat nem engedjük letelepedni, de a terrorista annak is örül, ha átjut a határon. Ez megmagyarázza, miért szaporodnak meg a bűncselekmények.
2024. jan. 17. 10:17
 46/50 gago77 ***** válasza:

"Viszont a nem dohányzóknak ez szabad idő, ami a dohányosoknak is kellene"

Már meg ne haragudj, de elég kifordított logikád van. A munkahelyen az az idő amit nem munkával töltesz, szünetnek minősül. Ha valaki ezt cigizésre fordítja az az ő dolga... Semmi köze a cigiszünetnek a bevándorláshoz, ez nem jó hasonlat.

A 45-ös kommentedben megint valami kifordított logkikát alkalmaztál. Sokkal inkább valóságos, hogy az a migráns égeti el a papírjait, aki legálisan nem is jöhetne, mert a hazájában nincs háború. Ezeket még jó hogy visszaküldik. Terrorista meg jöhet olyan országból is ahonnan jogszerűen befogadják a migránsokat.

"A támogatásokon lehet vitatkozni, de egy helyi eleve kisebb költséggel dolgozik. Neki ugyanis nem kell támogatás. Csakhogy helyi dolgozó mindig kevés van, aki messzebbről jön, azt meg támogatni kell, mert másképp nem éri meg neki. "

Engem (és még sokakat) senki nem támogatott, mikor 2006-ban szerencsét próbáltam írországban, pedig Dublin 1800 km-re van Budapesttől. Most sem teszik. Vagy az nincs elég messze?? Ha magasabb bérek lennének kis hazánkban akkor mondjuk én sem mentem volna ki harmadjára is írországba dolgozni... Már szerettem volna covid után végleg Magyarországon maradni. Hát nem tudok. Nekem nem elég a 350ezer ft, abból csak vegetálni lehet. Sokan vagyunk így külföldön magyarok. Ha normális béreket adnának, mind otthon lennénk már és lenne elég "helyi" munkaerő. Az alacsony bérszínvonallal elüldözik az embert, a helyére meg hoznak brazil gépsort... Erről szól a bevándoroltatás, semmi köze bármiféle humanitárius eszmékhez.

Minden magyar fiatal akit ismerek, már alig várja hogy végezzen a suliban és húzzon nyugatra... Már hosszú évek óta. Na EZÉRT nincs elég "helyi" munkaerő.

Egyébként egyre gyakrabban ütközök boltokban, fodrászatokban (itt Dublinban) olyan migránsokba akik rohadtul nem beszélnek egy kukkot sem angolul... Akkor most meg kéne tanulnom franciául vagy valami kecskebacó nyelven? Nekem, aki Európai vagyok, vettem a fáradságot hogy megtanuljak angolul, hogy boldoguljak külföldön??

Magával a migrációval egyébként nem lenne baj. A baj a tömeges migrációval van. Nagy tömegekben, túl sok migráns érkezik be, ezeknek így nem lesz motivációjuk a beolvadásra. Ezért nem lett és nem is lesz belőlük német, francia, svéd stb... Se magyar. A második generációsok közt is csak elvétve akad ilyen, de azok sem igazi magyar lelkületűek.

"Esetleg még egy elgondolkodtató dolog, hogy a migránsok Franciaországban és Németországban balhéznak, esetleg még talán Angliában"

Mert ezekben az orszégokban már annyi van belőlük, hogy felbátorodtak. Ennyire egyszerű. Idegengyűlölet meg azért van - ha van - mert a nyakukba sózták őket úgy hogy sokan már az elején sem akarták az egészet. Te sem szeretnéd - ha mondjuk lenne egy szép kerted amibe munkát fektettél - hogy oda idegeneket engedjenek be akik letapossák, tönkreteszik, neked meg jó pofát kellene hozzá vágni.

Az ország olyan mint a nép közös, nagy kertje. Aztán jön a köcsög politikus, akinek semmi nem drága mert a multik hátulról tömik a zsebét, és beenged minden jött-ment népséget, akik lepusztítják a kertet. Mert ezeket az embereket (és ismerek párat) nem érdekli az adott ország múltja, kulturája, hagyományai. Nekik mindegy milyen ország ami befogadja őket, a lényeg hogy zabálhassák a gyorskaját és legyen net az okostelóban... No meg persze, hogy legyen hol lakni... A többi nem számít. Na ilyen a jó alkalmazott. Igénytelen, sokkal jobban ki lehet használni, mint a "helyi" alkalmazottat.

2024. jan. 18. 10:32
 47/50 Meton ***** válasza:

Az igaz, hogy nem örülünk, hogy a migránsokat ránk sózzák, de valójában nem tehetnek mást. Visszaküldeni nem lehet, a fogkrémet nem lehet a tubusba visszarakni. Na de menjünk sorban.

A szünet stimmel. Azt akartam elmagyarázni, hogy a dohányos több szünetet akar, mert ő dohányzik és emiatt többre lenne szüksége. Itt az a lényeg, hogy senkit sem érdekel a dohányosok bánata. Ugyanez van a támogatásoknál is, vagyis igény van, de ez senkit nem hat meg. A munkáltató hozza a szabályokat, amit elfogadsz, ha dolgozni akarsz. Az utazáshoz is annyi támogatást ad a munkáltató, amennyit elfogadhatónak tart. A te esetedben inkább a szállást támogatnám, nem az utazást, mert az olcsóbb, meg naponta úgyse jársz haza Budapestre. Persze a támogatás lényege az, hogy ha a településen nincs elég munkaerő, akkor megpróbál egy aglomerációt létre hozni. Nem az utazást fizeti, hanem csak bérletet vesz, vagy járművet biztosít. Van, hogy technikailag pénzt ad bérlet vásárlásra, de el kell vele számolni, tehát ez nem pénz, hanem juttatás. Vagyis béren kívüli nem pénzbeni juttatás.

Azért ahonnan a migránsok jönnek, mindenhol van háború. Persze csak logikával lehet bizonyítani, ugyanis senki sem hagyná el a hazáját, ha lenne más választása. Tömegesen semmiképp. Szíriában szétbombázták az amerikaiak a civil lakóházakat. Csak azért, hogy elvándorlásra kényszerítsék az embereket. Mindenhol ez megy, mert akik elvándorolnak, azokat nem kell lemészárolni. Az amerikaiak persze úgy gondolják, hogy életteret teremtenek azzal, ha elűzik az embereket, ráadásul ezt anélkül teszik, hogy háborús bűntettet követnének el. Ez szerintük helyes, ezért van főleg mindenhol háború.

A média híreit nem kell készpénznek venni. Például az ukrán háború esetén ugyan sok ország támogatja fegyverekkel Ukrajnát. Valójában kárpótlást kapnak a fegyverékért és így az elavult fegyverek helyett újakat tudnak venni. Konkrétan a mi pénzünkből, vagyis az uniós pénzből. Hogy közelebbi hasonlatot mondjak, olyan ez, mintha a 20 éves kocsidat Ukrajnának adnád és helyette egy újat kapnál. Magyarország már régen megszabadult az elavult fegyverektől, ezért ebből mi kimaradunk. Mi Szudánnak adtuk, amennyire én tudom, hogy ott is háborúzzanak. Jó, ez csak tipp, de sok fegyver oda ment.

2024. jan. 19. 10:54
 48/50 Meton ***** válasza:
Vannak magasabb bérek. Pont most voltam autószerelőnél, egy óra munkáért 30 ezret rezzenéstelenül elkért. Egész nap folyamatosan dolgozik. Benne volt a cigi meg a kávészünet is. A villanyszerelő 500 ezerért kábelezte újra a házat, ez két napjába telt. Van autó szerelő ismerősöm, de nem vállalja be a kocsimat, mert a munkahelyén is eleget keres. De kőművest se találok, mert a szabad idejében elmegy inkább a Maldív szigetekre nyaralni. Szóval van annak oka rendesen, hogy havi nettó 350 ezer miért nem elég.
2024. jan. 19. 11:02
 49/50 Meton ***** válasza:
Nálunk az a baj, mármint Magyarországon, hogy mindenki meg akar gazdagodni. Úgy gondolják, hogy joggal elkérhetik ugyanazokat a díjakat, amit nyugaton. Csakhogy ez azt eredményezi, hogy a szegények nem tudnak házat venni. Megnő az igény az albérletek iránt, ami egyébként még Írországban is így van szerintem. Emiatt felértékelődnek a házak is és ez egy önmagát gerjesztő folyamat. Szoktam nézni a nyugati árakat, de az ingatlanok árai mindenhol durván emelkednek, mármint minden európai országban. És hát a migránsoknak is kell lakni valahol, tehát még az is gerjeszti a folyamatot. Vagyis oké, hogy elmentél Írországba, de valószínűleg semmi sem lett jobb. Csak tippelek. Azért nálunk is sokan nettó 500 felett keresnek képzettség nélkül. Képzettséggel meg persze többet. Nem mindenhol, mert az se mindegy, hogy mi a munka. Katonaként akkor sem keresnék ennyit, ha folyamatosan külföldön lennék. De vannak helyek, ahol lehet jól keresni.
2024. jan. 19. 11:19
 50/50 Meton ***** válasza:
Azért azt tisztázzuk, hogy a letelepült migránsoknak azonosak a jogaik. Persze akinek nincs munkája, annak ezt nem adnám meg, de részlet kérdés. A lényeg, hogy van választó joguk, képviselőt küldhetnek a parlamentbe. Ha akarják, törvénybe iktathatják az arab nyelvet is, már persze ha sikerül megszavazni. Aztán itt jönnek a részletek, hogy a migránsok nem kapnak munkát, illetve fizetett provokátorok irányítják a döntéseiket. Ez veszélyes játék, pont ezért kellene még időben rendezni, hogy ne legyen káosz.
2024. jan. 21. 09:20
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!