A szülők miért nem akarnak háziállatot a gyereküknek? Elfelejtették, hogy valamikor ők is úgyanúgy hisztiztek a szüleiknél állatkáért?
"Miféle hülyeség ez már megint, hogy betegséget terjeszt???"
Pedig így van.A nővéremnek toxoplazmózis miatt volt vetélése.Hogy ezentúl védett? Nagy vígasz neki.Apósáéknak volt macskájuk,amikor kiderült,hogy miatta ment el az unokájuk nagyon kiborultak.
De nem csak vetélést okozhat.Károsíthatja a magzatot és például vízfejüséget okozhat.Erre sokan nem is gondolnak.Ha valaki még nem kapta el ezt a betegséget és épp babát tervez,az jól gondolja meg a macskatartást,mert kismamaként nagyobb számára a kockázat.
Az egyik kommentelőt pedig nem értem.Ugye azért vannak háziállataik,mert szeretik őket,meg jót tesz a gyereknek,felelősségérzet kialakulásában stb.De saját bevallása szerint is,azért nincs kutya,mert egyedül már nem bírná a gondozását és a gyerekek nem kelnének fel reggel,hogy elvigyék sétálni.Akkor ebből az egész állattartósdiból mit tanul a gyerek,ha nem azt,hogy néha áldozatot kell hozni egy másik élőlényért,akit mi vállaltunk?!
Látom nem olvastad el,amit írtam:
"Ha valaki még nem kapta el ezt a betegséget és épp babát tervez"
Nem azokról beszéltem,akik már át estek ezen,mert nyilvánvaló,hogy nekik már mindegy.Azok vannak veszélyben,akik még nem.A toxo szűrést pedig külön kérni kell.Ráadásul nem is mindenki van tisztában azzal,hogy ez pontosan mi is és mennyire veszélyes.Állandóan hallunk a folsavról és egyes terhes vitaminokról,de toxoszűrésről csak a legritkább esetben.
A nyers vagy kevésbé átsült hús pedig nem csak toxot okozhat,gondolom az emberek többsége tudja,hogy a gyümölcsöt,zöldséget meg kell mosni,ne maradjon a saláta levelek között föld,a húst nem véresen hagyni stb.És arra sem árt gondolni,hogy a macska is egy veszélyforrás lehet még nem átesett,szülés elött álló nőkre,vagyis magzataikra.
Úgy látszik te sem érted,hogy én mire reagáltam.A 19:02-es válaszoló nem értette a kismamákat,a fertőzést,mint olyat pedig itt többen el sem ismerték.Erre írtam le a nővérem esetét,hogy érzékeltessem,nem csak jó oldala van a macskának.Senkinek nem lett tőle baja,hogy megtudott egy-két dolgot a toxoról.
Az egyéb eseteket pedig inkább nem minősítem. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!