Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülők miért nem akarnak...

A szülők miért nem akarnak háziállatot a gyereküknek? Elfelejtették, hogy valamikor ők is úgyanúgy hisztiztek a szüleiknél állatkáért?

Figyelt kérdés
2010. okt. 21. 18:48
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
37%

"Miféle hülyeség ez már megint, hogy betegséget terjeszt???"

Pedig így van.A nővéremnek toxoplazmózis miatt volt vetélése.Hogy ezentúl védett? Nagy vígasz neki.Apósáéknak volt macskájuk,amikor kiderült,hogy miatta ment el az unokájuk nagyon kiborultak.

De nem csak vetélést okozhat.Károsíthatja a magzatot és például vízfejüséget okozhat.Erre sokan nem is gondolnak.Ha valaki még nem kapta el ezt a betegséget és épp babát tervez,az jól gondolja meg a macskatartást,mert kismamaként nagyobb számára a kockázat.

Az egyik kommentelőt pedig nem értem.Ugye azért vannak háziállataik,mert szeretik őket,meg jót tesz a gyereknek,felelősségérzet kialakulásában stb.De saját bevallása szerint is,azért nincs kutya,mert egyedül már nem bírná a gondozását és a gyerekek nem kelnének fel reggel,hogy elvigyék sétálni.Akkor ebből az egész állattartósdiból mit tanul a gyerek,ha nem azt,hogy néha áldozatot kell hozni egy másik élőlényért,akit mi vállaltunk?!

2010. okt. 21. 21:12
 22/32 anonim ***** válasza:
64%
Látom nem olvastad el amit írtam, a toxot külön kiemeltem. Direkt van toxoplasmosis szűrés, egyébként nem csak macsektól lehet elkapni, hanem nem rendesen átsült hústól. Szóval nem feltétlenül ő okozta a vetélést. Egyébként nem kell hozzá macskát tartani, hogy elkapd. Én már átestem rajta gyerekkoromban, mert volt macskám, nem lesz vele gondom a terhesség alatt. Többek között ez is egy előnye az állattartásnak.
2010. okt. 21. 21:34
 23/32 anonim ***** válasza:
Én voltam, aki azt írta, hogy a gyerekek nem kelnének fel reggel. Szerintem ettől még lehet felelős állattartásra és gondoskodásra nevelni őket. A macskának is enni kell adni, ki kell takarítani, a gekkóknak el kell menni tücsökért, a rágcsálókat is etetni, takarítani kellett. Az miért baj, hogy ismerem a korlátainkat? Reggel nyolctól suliban vannak, a nagyobbik van, hogy fél háromig, a kicsi meg ha edzése van, fél hétkor ér haza. Tökéletesen meg tudom érteni, hogy nem akarnak reggel még korábban kelni. Szeretjük az állatokat, és a mi családunkba ennyi fér bele. Szerintem még mindig jobb, mintha szegény kutya reggeltől délutánig itt ordítana a lakásban és nem lenne aki leviszi csak hajnalban, meg délután fél négykor.
2010. okt. 21. 21:40
 24/32 anonim ***** válasza:

Látom nem olvastad el,amit írtam:

"Ha valaki még nem kapta el ezt a betegséget és épp babát tervez"

Nem azokról beszéltem,akik már át estek ezen,mert nyilvánvaló,hogy nekik már mindegy.Azok vannak veszélyben,akik még nem.A toxo szűrést pedig külön kérni kell.Ráadásul nem is mindenki van tisztában azzal,hogy ez pontosan mi is és mennyire veszélyes.Állandóan hallunk a folsavról és egyes terhes vitaminokról,de toxoszűrésről csak a legritkább esetben.

A nyers vagy kevésbé átsült hús pedig nem csak toxot okozhat,gondolom az emberek többsége tudja,hogy a gyümölcsöt,zöldséget meg kell mosni,ne maradjon a saláta levelek között föld,a húst nem véresen hagyni stb.És arra sem árt gondolni,hogy a macska is egy veszélyforrás lehet még nem átesett,szülés elött álló nőkre,vagyis magzataikra.

2010. okt. 21. 21:44
 25/32 anonim ***** válasza:
53%
Ja, és még valami. Kaparják a bútorokat és évente cserélem a függönyöket! A fiú cicám ivartalanítás ellenére időnként jelöl. Mindent levernek és a virágaimat is megették. Az egyik harap is. De nem adnám egyiket sem semmiért.
2010. okt. 21. 21:45
 26/32 anonim ***** válasza:
21:40 Ez igaz,legalább nem kínozzátok,ha nem muszáj.
2010. okt. 21. 21:47
 27/32 anonim ***** válasza:
63%
Hát bocs, arról meg végképp nem a macskák tehetnek, hogy valaki nem tudja, hogy mi is a toxoplasmosis. Azért az emberi dolgokért ne az állatokat okoljuk már.
2010. okt. 21. 21:48
 28/32 anonim ***** válasza:
Nem az állatokat okolom!Az állat tényleg nem tehet semmiről.Csak arról beszélek,hogy lépjünk túl azon,hogy de édik és de szeretjük őket.Nézzünk szembe vele,hogy veszélyforrások lehetnek a kismamákra.Itt az egyik kommentelő nem értette,hogy miért rinyálnak a kismamák,hogy nekik nem kell állat,főleg nem lakásban.Hát ezért!Mert tudják,hogy mi történhet és ki a fene akar ilyet megkockáztatni.Tesóm komolyan tanult az esetből,de utólag már nem tehet semmit.Magát okolja,amiért nem volt ebből a betegségből felkészült.Nem árt erről beszélni,mert sokan vannak még így.
2010. okt. 21. 21:52
 29/32 anonim ***** válasza:
Te nem érted meg hogy a kérdés nem azokra irányult, akik nem estek át toxon és nyilvánvalóan valóban veszélyben vannak az állatoktól, ez a kérdés azokat minősíti, akik a takaritás és a túlzott fertőző anyag mániájuk miatt a gyerekeiket nem engedik állatok közelébe és tényleg nagyon meglátszik egy gyereken, ha nem volt állata, az egyik válaszoló példázta is. Nyilván egy allergiás gyereknek nem kell macskát tartania, meg egyáltalán nem kötelező, de ez a sokat kell utána takarítani...akinek van állata akit szeret az egyrészt képtelen tőle megválni másrészről tudja, hogy ez baromság.
2010. okt. 21. 21:57
 30/32 anonim ***** válasza:

Úgy látszik te sem érted,hogy én mire reagáltam.A 19:02-es válaszoló nem értette a kismamákat,a fertőzést,mint olyat pedig itt többen el sem ismerték.Erre írtam le a nővérem esetét,hogy érzékeltessem,nem csak jó oldala van a macskának.Senkinek nem lett tőle baja,hogy megtudott egy-két dolgot a toxoról.

Az egyéb eseteket pedig inkább nem minősítem. :/

2010. okt. 21. 22:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!