Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülők miért nem akarnak...

A szülők miért nem akarnak háziállatot a gyereküknek? Elfelejtették, hogy valamikor ők is úgyanúgy hisztiztek a szüleiknél állatkáért?

Figyelt kérdés
2010. okt. 21. 18:48
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Arra gondoltál már, hogy valamikor te is ugyanúgy fogod tiltani a gyerekednek az állatot, ahogy most neked a szüleid... ? :)És ne mondd, hogy nem, mert látod, a könyörgő gyerekek is zord szülőkké váltak:)
2010. okt. 21. 19:13
 12/32 anonim ***** válasza:
21%

Mi panelban lakunk a párommal és van két macskám. De ha szülésre kerül majd a sor tuti eltávolítom majd őket. Úgyhogy megértem azokat, akik szülés után nem akarnak háziállatot. Tényleg rengeteg bacival jár. Ezt csak az tudja, akinek van macskája, és alomba kakil. Nálunk pl rendszeres, hogy ha már nem tetszik neki az alom, akkor mellé kakil. Vagy ha megbetegszik (mert sajna kimiskárolt cicák hajlamosak rá), akkor mindent lepisil, mert erölködik. A másik cicánk, meg rendszeresn visszahányja a kaját, vagy a szőrt.... Na most egy pici baba, aki csúszik mászik, mindent a szájába vesz, az ne csússzon már a macskakakiban meg hugyban. Ugye ti is így látjátok?!

Családi ház megint más, ha ki lehet küldeni a macskát a kertbe. Az oké.

De aztán, ha már nagyobbacska a gyerek, akkor simán kell háziállat, ez teljesen evidens. De meg tudom azokat érteni, akik belekényelmesednek abba, hogy nem kell macskaszart takarítani. Nem egy leányálom. És hogy miért pont a nők tiltakoznak? Mert a férfiaknak abszolút nincs akkora higiénia érzékük, hogy észrevegyék a nem látható bacilusokat. Párom pl képes a földön tartott, koszos, poros macskatálat feltenni arra a pultra, ahol én darabolom a zöldséget, hogy beletegye a macskakaját... és hiába mondom neki, hogy koszos, azt mondja tiszta.

Nos ennyit erről. Ha a férfiak is tudnának takarítani, akkor sokkal több nő vállalna be háziállatot szerintem.

2010. okt. 21. 19:13
 13/32 anonim ***** válasza:
51%

En most epp varom a Babamat.

Haznal lakok, van 6 cicusom es 3 kutyusom. A cicak(mikor melyik) mai napig van, hogy velem alszanak az agyban... Soha nem voltam beteg toluk, pedig 12 eve van cicam(tombhazba volt 6 evig), kutyam csak 6 eve...

Ha megszuletik a Babam, persze nem fogom engedni, hogy egyutt aludjanak, vagy ilyesmi, sot, szerintem legalabb 9 honapig tavol tartom majd a cicakat, de majd ugy fogom tanitani Leanykamat, hogy szeresse oket(kilenc honapos gyermeknek mar lehet mutatni, hogy simogassa a cicat)...

Nem fogom tavol tartani a cicakat a Babamtol(persze mint irtam, egy bizonyos kort betoltve lesz ez igy...), s ha szeretne majd sajat haziallatot, en mindenkepp tamogatni fogom...

2010. okt. 21. 19:15
 14/32 anonim ***** válasza:
27%
Stresszesek az emberek, még egy állatkában is csak a feladatot, plusz gondot látják, amíg nincs nekik, nem tudják, mennyivel több örömet ad cserébe. Nekünk mindig voltak cicáink gyerekkoromtól kezdve, meg 18 évig kutyánk is volt. Szerintem aki lepasszolja az állatokat, amint gyereke születik, annak az állat csak egyfajta gyerekpótlék volt, akin kiélhette az anyai ösztöneit, amíg nem született igazi gyereke. Aki tényleg szereti az állatot, annál békében megfér a gyerek és az állat.
2010. okt. 21. 19:17
 15/32 anonim ***** válasza:
27%
Miféle hülyeség ez már megint, hogy betegséget terjeszt??? Csakis és kizárólag várandós nőre lehet veszélyes a toxoplasmosis, egyébként semmi egyebet nem kap el, és ott sem az anyára, hanem a magzatra veszélyes, viszont aki egyszer átesett a toxon az többször nem fog, ezt szűrik terhesség alatt is, szóval nyugodtan lehet állatot tartani terhesen is és a gyereknek külön jót tesz. Aki meg ennyire félti a gyerekét a semmitől az ne csodálkozzon ha nagyobb korában a gyerek mindenféle betegséget összeszed majd, mert vatta között tartották. Van aki az utcára se engedi ki a gyerekét nehogy poros legyen.
2010. okt. 21. 19:23
 16/32 anonim ***** válasza:
47%
Ja és nem a férfiak higiéniaérzékével van baj, érdekes módon nem betegebb a férfi társadalom a nőinél, még az egyedülálló férfiak sem, pedig ők is tartanak macskát is kutyát is. Ez pusztán női rögeszme. Anyukám is nő, én is nő vagyok és mégsem ijedtem még meg egy baktériumtól sem, ami esetleg a cica szőrén van. Nem rohanok a fertőtlenítőimért, ha megsimogattam őket.
2010. okt. 21. 19:25
 17/32 anonim ***** válasza:
82%
Mielőtt még mindenki a nőket szidná, nekem három olyan barátnőm is van, akik nagyon szeretnének cicát, de a párjuk nem engedi. Inkább férfiak szoktak mániásan a macskák ellen és az állatok házba engedése ellen lenni.
2010. okt. 21. 19:30
 18/32 anonim ***** válasza:
64%
Nekem sem engedték soha, mondván, hogy állat nem való a lakásba, aztán 12 éves koromban váratlanul hazaállítottam egy tengerimalaccal. Évekig megvolt, nem zavarta a családot és nagyon megszerették. Aztán 18 éves koromban megleptem anyámat egy pici tacsival, aki végül apámat választotta gazdának és 17 évesen ment el. Apám még a kórházban, a halálos ágyán is a kutya után kérdezett. A két fiam örökölte az állatmániámat, most van két cicánk (három volt), három gekkónk és éppen afrikai óriáscsigát keresek, a nagyobbik fiam pedig fehérhasú sünre gyűjt. De volt degunk, hörcsögünk, egerünk, tengerimalacaink, (ezek folyamatosan szaporodtak) tűzhasú gőténk, halaink. Kutya azért nem, mert egyedül nevelem a két gyereket, mindent egyedül csinálok itthon, ebbe már nem fér bele az, hogy reggel ne ötkor hanem fél ötkor keljek a kutyasétáltatás miatt, és annyira meg ismerem a fiaimat, hogy nem kelnének fel reggel emiatt. Amúgy nagyon szeretnék egy kígyót, de leszavaztak, mivel élő állatot eszik és azt nem nézik végig a srácok. Mondjuk nekem sem tetszene. Szóval nálunk jöhetnek a dögök!
2010. okt. 21. 19:53
 19/32 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló, bár mindenki ilyen lenne, mint te! :)

Egyébként tényleg van olyan férfi is, aki így viselkedik, hát kitérnék a hitemből, ha ilyen párom lenne, de tény és való, hogy többségben a nők csinálják ezt, de férfitől is ugyanolyan csúnya.

2010. okt. 21. 19:58
 20/32 anonim ***** válasza:

A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:53

Ez nagyon jó volt! Köszi!:)

2010. okt. 21. 20:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!