Az időskori beteg nagyszülők ellátásának anyagi feltételeinek a megteremtése az idős, beteg szülők, vagy a gyermekeik feladata?
Nálunk - normális családban - úgy van, hogy aki rászorul, annak segítünk.
Az idősek sokkal kiszolgáltatottabbak a rohadtul kevés nyugdíjuk miatt, így leginkább ők szorulnak segítségre. Ez nálunk nem kérdés - természetes.
Mindkettőnek. Egyrészt a szülőnek is gondolkodnia kell előre, amikor dolgozik és építi az életét. Vannak szülők akik hegedülnek évtizedeken át, utána az ötszámjegyű nyugdíj kézhez kapásakor csak pilláznak és várják az alamizsnát a szintén küszködő gyerekektől.
Viszont "gyerekként" nekem evidens, hogy besegítek a szüleimnek, mivel erőn felül neveltek fel minket, és nem hiányzott semmi sem anyagi, sem érzelmi téren. Emiatt nem is okoz különösebb nehézséget anyagilag sem. Szóval ez oda-vissza dolog.
9-től idéznék
"van egy viszonylag nagy értékű házam, így valószínűleg lesz miből megoldani az ellátásomat idősebb koromra és nem kell a gyerekeimtől elvárni semmilyen segítséget. Tény, hogy az is igaz, hogy így viszont örökség sem lesz, de akkor majd eldöntik, mi legyen, ha odajutunk."
Én mindig ugyanezt szoktam mondani. Viszont ha eljön az idő az időseknek nehéz feladni a fuggetlenségemüket, és otthonba menni. (Nincs olyan ahogy az 1-es írta hogy "otthonba adva". Beadni a záloga szoktuk a tárgyakat.) És ilyenkor a gyerekekre hárul a feladat amit vagy elvallalnak vagy nem. De ez nemnaz unoka feladata.
Bárhogyis , szerintem ha elfogadjuk az orokséget akkor valamit nekünk is tenni kell. Nem feltétlenül összekoltözéssel hanem gondoskodással. Azt visszataszitonak tartom amikor leszarnak egy öreget de a hagyatéki vérre menő harcra mennek az örökségért.
Az idős betegnek mar nem feladata, mert o alapesetben a nyugdijat kapja, ha volt munkaja es nem sokat feketezett. Ha van ilyen esetre felretett megtakaritasa, akkor remelhetoleg felajanlja, kiveve ha mar nagyon beteg es elfelejtette vagy oroksegnek szanja. Max az feladata, ha donteskepes, hogy kitalalja a gyerekeivel egyeztetve esetleg, hogy ha a gyerekeinek nincs penz az apolasara (es a nyugdij nem eleg vagy es nincs ember aki tud segiteni stb.) akkor mit szeretne eladni az ingatlanat, ingosagait ha van neki es abbol fedezni ezeket vagy sem. Ha a nem mellett dont, akkor az a feladata, hogy az orokseget rendezze el ugy, hogy amelyik gyerek tobbet aldoz ra az tobbet orokoljon stb csak betegen ezek mar eleg nehezen intezodnek.
gyerek feladata hogy segitsen ha tud ha nem tud tamogassa a szulot donteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!