Kétszer keresztelni. Megoldható?
Kíváncsi lennék a véleményetekre...
Van egy 5 éves kislányom. 4 hónapos korába megkereszteltük,de csak keresztapja van,mert nem találtam megfelelő hölgyet keresztanyának. Katólikus templomba kereszteltük. Azóta megismertem egy lányt 3 éve a legjobb barátnőm,úgy érzem ő megfelelne keresztanyának. Szerintetek meg lehetne még egyszer keresztelni a gyereket,mondjuk református templomba?
Köszönöm a válaszokat!
Keresztséget csak egyszer lehet felvenni.
Mint ahogy templomban esküdni is egyszer lehet, meg egyszer elsőáldozni, bérmálni.
Észnél vagy? Egyszer már megkereszteltétek azt a gyermeket és megígértétek, hogy keresztény módon nevelitek. Erre református templomban akarod megkeresztelni, ahol ráadásul a keresztség nem is rendes szentség?
Az, hogy ki tartotta a keresztvíz alá, a lényegen nem változtat. Nekem van egy keresztfiam, de még csak keresztanyja van (szerény személyemben). Ha összeházasodok valakivel, akkor a férjem lesz majd az ő keresztapja annak ellenére, hogy a kereszteltek anyakönyvében csak az én nevem szerepel.
Tehát nem kell újra megkeresztelni a gyermeket (nem is lehetne), hanem egyszerűen nevezzétek ki keresztanyának azt a lányt, aki a barátnőd. Kérd meg, rendezzetek egy kis vacsorát vagy valamit, hogy kellő ünnepélyességet kölcsönözzetek a bejelentésnek. A kislányodnak is el lehet magyarázni, hogy ő a keresztanyukád mostantól. Esetleg valami kis névadásos szertartást is bele lehet helyezni, amit ti találtatok ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!