Hogyan viselitek, mikor a párotoknak rossz napja van?
Alapjában véve nagyon jó ember a párom, és imádom. Viszont ha rossz napja van, sokszor rajtam tölti ki a dühét.
Nem bánt, csak kiabál és cseszeget.
Ilyenkor abba is beleköt, hogy hogy áll a párna az ágyon, merre felé néz a papucsom, miért ott van a cipőm ahol van stb.
Ilyenkor próbálok nem szólni, hanem csak "nyelni", de egyre nehezebb.
Sajnos én is hasonló természet vagyok mint a párod. Nem jó dolog, próbálok már én is odafigyelni magamra, de jobb ha elengeded a füled mellett, nem kell foglalkozni vele. Nekem a férjem pont az ellenkező típus. Ő az akivel nem lehet veszekedni, tehát én már néha azon spanolom ilyenkormagam, hogy mintha a falnak mondanám. Ő olyan, ha gondom van, akkor beszéljem meg vele ha normális üzemmódon leszek.
Ha neki rossz napja van, meg sem szólal, ha valamit mondok neki, akkor meg leharapja a fejemet, hogy mi van már.
Vagy dünnyög valamit amit sosem hallok meg, ilyenkor a másikra hagyjuk a dolgot, Találunk otthon valamit tennivalót, amit addig nyugodtan elvégzek amig a másik "bolond"
Ilyenkor próbálom megérteni, az ő szemével látni, és belegondolni, milyen amikor én forrongok.
Mi megbeszéltük, hogy ilyenkor nem vesszük át a másik negatív energiáit, inkább azt mondjuk: -látom feszült vagy, ezt majd akkor beszéljük meg, ha lenyugodtál :)
Addig pedig elküldöm megfürdeni. :)
Rossz taktika nyelni.
Megkérdezhetnéd, hogy mi bántja, kivel van baja, mi az, miért, és tudsz-e segíteni inkább, mintsem hallgasd az értelmetlen cseszegetést. Ettől persze elsőre le lehet döbbenni, de ez az egész nem más, mint tanult rossz mintázatok ismételgetése. Lehet, hogy a szüleitől ezt látta, miközben csak arra vágyik, hogy meghallgasd, megértsd. Te pedig nyelsz, mert a szüleidtől ezt láttad, holott akár meg is kérdezhetnéd, mi bántja?
Nem? De. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!