Velem van a baj, ha semmit se kérek szülinapomra?
Valamit biztos szeretne adni, és bizti fog is. Azért kérdezte, mit szeretnél, hogy ne egy haszontalan valamit kapj.
De igaza van a többieknek, ha ezen felkapja a vizet, akkor van baja 😳
Ez valóban eléggé gyerekes reakció.
Bár ez a semmit sem kérős dolog is az. Ha nem akarod, hogy sokat költsenek rád, kérj valami apróságot. Vagy mondd, hogy jajj igazán nem kell, hogy ajándékot kapj de ha nagyon ragaszkodik hozzád pl az epres tea a kedvenced. Én mindig kávét kérek: nem akarom, hogy bárki sok pénzt adjon ki rám a kávé ól pedig tényleg bármilyennek örülök és nincs sértődés.
#13-al értek egyet. Rövidesen nálam is esedékes a születésnap, így szóba került az ajándék. Mint minden évben, idén sem kértem semmit, soha nem ünnepeltem meg. Idén viszont úgy döntöttem, hogy töltsük egy hotelben a gyerekeinkkel, így kimozdulunk itthonról és nem csak nekem ajándék, hanem közös.
A karácsony nálam szintén hasonló esemény. Én nem kérek ajándékot, de max a gyerekeknek adok. Teljesen abba a fogyasztói irányban mozdult el a világ és már nem arról szól, amiről kellene. Drága ajándékok, aminek a másik vagy örül vagy nem. A kényszerből vett ajándékoktól (pl tusfürdő készlet) pedig egyenesen rosszul vagyok. A könyveket pedig sokszor ki sem olvassa az, aki kapja. A gyerekeken kívül olyan ajándékban gondolkodok minden évben, amit közösen tudunk élvezni vagy ehető. Tavaly pl a feleségem és az én szüleim is zsírjában sütött libamájat kaptak, szép üvegtálban és ez tökéletesen passzolt a karácsonyi ebéd hangulatához. Utálom a stresszt és a kényszer érzést karácsony előtt, hogy fogalmam sincs, hogy kinek mit kellene venni, de szorít a határidő és valamit pedig kellene.
"ha nem kérek semmit akkor őt se kérem stb.."
Mi van?
Pszichopátia, passzívagresszió és manipuláció a párkapcsolatban?
És ezt te tűröd?
Én mindig azt szoktam válaszolni a "Mit kérsz...?" kezdetű kérdésekre, hogy nem kérek semmit, CSAK TÉGED! :)
-Mit kérsz karácsonyra?
-Nem kérek semmi ajándékot, semmilyen felesleges tárgyakat, CSAK TÉGED! :)
-Mit kérsz szülinapodra?
-CSAK TÉGED, meg ölelést! :)
És akkor örül, meg jólesik neki a válaszom, mert tudja, hogy igazat mondok, meg nekem sem kell az "idétlen" ajándékok miatt "örülnöm" (tettetnem, hogy örülök a felesleges holminak). Ha meg nagyon erősködik, hogy mindenféleképpen venni akar valamit, akkor csak olyasmi lehet, ami "eltűnik a házból", elfogy, ehető. Pl. kaja, pia, csoki, süti stb. Vagy élmény. Menjünk el ide-oda közösen. De semmi tárgy a lakásba/házba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!