Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek jár a gyerektartás?...

Kinek jár a gyerektartás? Ugye igazam van, hogy ez igazságtalan?

Figyelt kérdés

Még itthon élek a húgommal és az anyukánkkal, de már dolgozom pár hónapja, nekem pontos összeg van meghatározva, hogy mennyivel szállok be a hitelbe, rezsibe és kajába, ami rendben is van, anyukám sokat dolgozik és sajnos keveset keres így ezzel nincs is problémám. A húgom 2 hónap múlva lesz 18 és az apja (nem egy apától vagyunk) minden hónapban neki utalja az 50 ezer ft gyerektartást mióta saját bankkártyája van. Tudom, hogy ez nem egy nagy összeg és egy ennyi idős lánynak is már vannak igényei dolgokra, amik nyílván pénzbe kerülnek, de haza nem vesz egy kg kenyeret sem abból a pénzből. Néha ad kölcsön anyunak, de azt maradéktalanul vissza is utalja neki, amint fizetést kap.

Ma a boltban vettem észre, hogy itthon maradt a telefonom és ezzel szoktam fizetni, a bankártyám nálam sem volt és kértem a húgomat, hogy fizesse ki erre olyan hisztit levágott, hogy csak pislogtam. Kemény 3 ezer ftról volt szó és csak élelmiszer volt benne, ami az ővé is szóval nem értettem miért olyan nagy baj ez. Itthon anyu is engem cseszett le, hogy ne piszkáljam a pénz miatt őt.

Igaz, hogy az öltözködését, programjait stb. magának állja ebből az összegből, de mégis csak durva, hogy soha nem jut eszébe, hogy vegyen bármit is haza. Nagy pofával tudja mondani, hogy a gyerektartás az övé és arra költi, amire akarja, de nekem az a véleményem, hogy akinek ilyen a jelleme az később, ha keres pl.300 ezret abból se fog beszállni semmibe, ahogy az 50ből sem teszi. Néhány hónappal ezelőttig még én is kaptam a saját apukámtól gyerektartást, de nekem teljesen egyértelmű volt, hogy anyut illeti, igaz jóval csekélyebb összeg volt.

Szerintetek is nagy elvárás lenne, hogy a gyerektartásból még ha minimálisan is, de beszállna a háztartásba is? Szerintem ez igen is szarrágóság, hogy mi minden nap bizosítjuk neki a kényelmet, ételt és ő 3 ezer ft miatt képes szószerint sírva fakadni.

2023. nov. 10. 19:50
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
31%

A gyerektartás az anyának járna alapból.

Nem vagy ezzel egyedül: nevelt gyerekem többet keres mint én, és semmibe se ad bele itthon, néha bevásárol (1-2 alkalommal). A számláit meg én fizetem...

2023. nov. 14. 15:02
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

21!

Nem kötelező nálad élnie.

2023. nov. 14. 15:05
 23/23 anonim ***** válasza:
21. Ez attól függ mit takar a bevásárlás. Nálunk havi 2x van "bevásárlás" akkor 50-60k amit a boltban hagyunk. Ha csak beszalad a boltba vesz ezt-azt, akkor azt csak simán vásárlásnak mondják.
2023. nov. 14. 20:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!