Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek jár a gyerektartás?...

Kinek jár a gyerektartás? Ugye igazam van, hogy ez igazságtalan?

Figyelt kérdés

Még itthon élek a húgommal és az anyukánkkal, de már dolgozom pár hónapja, nekem pontos összeg van meghatározva, hogy mennyivel szállok be a hitelbe, rezsibe és kajába, ami rendben is van, anyukám sokat dolgozik és sajnos keveset keres így ezzel nincs is problémám. A húgom 2 hónap múlva lesz 18 és az apja (nem egy apától vagyunk) minden hónapban neki utalja az 50 ezer ft gyerektartást mióta saját bankkártyája van. Tudom, hogy ez nem egy nagy összeg és egy ennyi idős lánynak is már vannak igényei dolgokra, amik nyílván pénzbe kerülnek, de haza nem vesz egy kg kenyeret sem abból a pénzből. Néha ad kölcsön anyunak, de azt maradéktalanul vissza is utalja neki, amint fizetést kap.

Ma a boltban vettem észre, hogy itthon maradt a telefonom és ezzel szoktam fizetni, a bankártyám nálam sem volt és kértem a húgomat, hogy fizesse ki erre olyan hisztit levágott, hogy csak pislogtam. Kemény 3 ezer ftról volt szó és csak élelmiszer volt benne, ami az ővé is szóval nem értettem miért olyan nagy baj ez. Itthon anyu is engem cseszett le, hogy ne piszkáljam a pénz miatt őt.

Igaz, hogy az öltözködését, programjait stb. magának állja ebből az összegből, de mégis csak durva, hogy soha nem jut eszébe, hogy vegyen bármit is haza. Nagy pofával tudja mondani, hogy a gyerektartás az övé és arra költi, amire akarja, de nekem az a véleményem, hogy akinek ilyen a jelleme az később, ha keres pl.300 ezret abból se fog beszállni semmibe, ahogy az 50ből sem teszi. Néhány hónappal ezelőttig még én is kaptam a saját apukámtól gyerektartást, de nekem teljesen egyértelmű volt, hogy anyut illeti, igaz jóval csekélyebb összeg volt.

Szerintetek is nagy elvárás lenne, hogy a gyerektartásból még ha minimálisan is, de beszállna a háztartásba is? Szerintem ez igen is szarrágóság, hogy mi minden nap bizosítjuk neki a kényelmet, ételt és ő 3 ezer ft miatt képes szószerint sírva fakadni.

2023. nov. 10. 19:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Jól írják hogy a gyerektartás az anyának jár alap kiadásokra. De anyud sem piskóta hogy utána téged csesztet. Bár tény hogy ezt ők cseszték el valahol.

Nálunk igaz nem gyerektartás volt, hanem arvasagi és csp, ill 18 éves korom óta kaptam én. De volt hogy vittem haza valamit többször is és mondtam hogy nem kell az ára. Vagy felajánlottam hogy fizetem a rezsit, de arra mondta hogy nem kell, gyüjtögessek csak.

Nem tudom hol siklottak el a nevelésével de valahol igen.

2023. nov. 10. 21:12
 12/23 anonim ***** válasza:
96%

Most olvasom a hitelt én is. Észre se vettem volna ha a 10-es nem írja. Elsiklottam felette.

Anyád hitelébe miért is kell beszállni?

2023. nov. 10. 21:13
 13/23 anonim ***** válasza:
90%

#12, azért kellett beszállni, mert az anya nem meri elkérni a saját gyerekétől a gyerektartást. Így a kiskirálylány eltapsolhat minden hónapban 50 ezret bulira, ruhára, cipőre. A kieső pénzt pedig valamiből pótolni kell...És majd pótolja a már dolgozó lánya.

Szerintem ez fáj a kérdezőnek.

2023. nov. 10. 21:18
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha már fizeti a hitelt, remélem van része is benne...
2023. nov. 10. 21:23
 15/23 anonim ***** válasza:
40%
Pofátlan kölyök. Majd meglátja 18 éves kora után a semmiből hogy lesz nagy a szája.
2023. nov. 10. 21:32
 16/23 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom te hány éves vagy,és tőled mikortól kért anyád pénzt..

De szerintem várd meg ezt a két hónapot,és ha a húgod is nagykorú lesz,kérdezz rá anyádnál ,hogy mi merre hány méter,mert ez így nem igazságos. Ha tanul,oké,hogy nincs saját keresete,de a gyerektartásból valamennyit ő is adjon. Ne csak te legyél megkopasztva.

Van egy olyan sejtésem,hogy ha anyátok kérne ebből a pénzből,akkor apuka nem utalna. (Vannak olyan gyerektartást fizető apák,akik szerint az ex asszony magára költi a pénzt).

Ezért anyád inkább tőled kér,különben azt,amit ebből vesz a húgod,azt is neki kellene fizetnie. Csak ha igazságos akarna lenni,akkor tőled sem kérne...

2023. nov. 10. 22:34
 17/23 anonim ***** válasza:
85%

“minden hónapban neki utalja az 50 ezer ft gyerektartást mióta saját bankkártyája van. Tudom, hogy ez nem egy nagy összeg”

Ez egy atlagos osszeg. Ennel tobbet ritkan itelnek meg. Raadasul van ahol 30-40-et utal apuka.

2023. nov. 11. 00:43
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Amit a húgod az apjától kap, és szabadon használhatja, azt úgy hvják, zsebpénz. Amit a bíróság megítélt, hogy a ráeső rezsi és egyéb létfenntartási költségekhez az apja is hozzájáruljon, az a gyerektartás. Anyád erről rendkívül nagyvonalúan lemond, mikor meglenne a helye, és ez rendben is van, az ő döntése, viszont az rohadtul inkorrekt, hogy gyakorlatilag veled fizetteti meg az így hiányzó összeget, az meg egyenesen vérlázító, hogy az áltla felvett hitelbe is tőled kér pénzt. Én úgy gondolom, hogy ez egy rendkívül rossz startégia, nemcsak gyereknevelési szempontból - hiszen látod, milyen egy önző, elkényeztetett here lett a testvéred - , hanem egyéb tekintetben is. Önzőbbnek kellene lenned, különben rohadtul le fognak húzni a továbbiakban is, és élheted anyád elcs...eszett döntéseinek következményeit, ahelyett, hogy a saját életedet építenéd. Dolgozol, otthon laksz, tiszta sor, hogy a saját költségeidet állod, de ne tovább!
2023. nov. 11. 05:40
 19/23 anonim ***** válasza:
90%
Alapból az anyádnak járna, de ezek szerint őt nem zavarja, hogy a hugod kapja. Egy 18 év alatti gyereknek soha, semmilyen formában nem kell hozzájárulnia se a saját eltartasahoz, se a háztartáshoz, tehát jogilag nem kell hogy vegyen egy kiló kenyeret se
2023. nov. 11. 06:27
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem volna célszerűbb neked onnan elköltözni?
2023. nov. 11. 07:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!