Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A magyar családok többsége...

A magyar családok többsége szerintetek anyagilag szegény ?

Figyelt kérdés

2023. nov. 5. 14:55
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
10%

29.

De ÁLTALÁNOSAN látom a sort a boltban, meg tömött tömegközlekedést, meg a sok 20M-es kocsit. "Mibű?"

Meg miért van, hogy majd mindenki diplomát akar, és senki nem megy melósnak, még ha 2-3X is több a pénz?

2023. nov. 6. 10:19
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Az autót is hitelből. Több CSOK-os, meg babavárós kollégám mire költötték? 10 milliós autókra. Mezei alkalmazottak, akiknek egy forint megtakarításuk nincs, ha elromlik a 200 ezres kazán, azonnal munkahelyi előleget vesznek fel, mert annyiuk nincs. De 10 milliós kocsi az van.
2023. nov. 6. 10:26
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Mondom, a boltban is hitelkártyával fizetnek, figyeld csak meg. 600 ezer, 800 ezer mikor mi a keret. A bank is alattomos, a hitelkeret pozitív előjelű, higgye csak a nyomorult, hogy az az ő pénze, bátran költheti.
2023. nov. 6. 10:27
 34/40 anonim ***** válasza:
39%
32. Ezt értem, de...őt meg nem tartom szegénynek, mert csak ott a kocsija.
2023. nov. 6. 10:29
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

Miért akar diplomát mindenki kérdésre meg rendkívül összetett a válasz. A mai 20-as generációnak semmi motivációja nincs, nézik a youtube-ereket bloggereket, a többi közösségi médiáról nem is beszélve. Az lett az elsődleges cél, hogy sokat keresni minél kevesebb energiabefektetéssel. Ezen a szülők sem segítenek, akik nagyjából a 70-es években születtek, mert mit sulykolnak, mit hallottam én is anyámtól? Tanulj, hogy neked ne kelljen piszkos munkát végezni. Vidéki településeken még inkább erről szól a nevelés. Nem beszélve arról, hogy frissen érettségizett minél tovább húzni akarja a különköltözést, és ezért akármit, de továbbtanul, már csak alibiből is, hogy addig is eltartsák.

A gyerekeknek is baromi nehéz, az ingerküszöbük az egekben van. Soha nem volt még ennyi játék, játszótér, program. Egyszerűen esély sincs rá, hogy kialakuljon egy tisztességes finommotorika, kézügyesség. Látom, tapasztalom, a kamaszgyerekek többsége nem tud egy egyszerű tésztát összegyúrni, ami lássuk be, nem nagy kunszt. Erőtlen, ügyetlen. Hogyan is válhatna belőle jó szaki?

2023. nov. 6. 10:36
 36/40 anonim ***** válasza:
100%

#34. Én annak tartom. A vagyonának egyenlege mínusz, bőven mínusz. Akinek csak tartozása van, az én szememben szegény.

Tudod, innen lehet hatalmasat esni. Elég, ha az egyik szülő lerobban, ne'adj Isten meghal. Mindent visz a bank. A kocsit, a házat, mindent. Én nem tudnék így élni.

2023. nov. 6. 10:38
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nézd, a forbes cikke:

másfél millió lakossági ügyfélnek van folyószámlahitele, amely egyenlege átlagosan -230 ezer forint volt mínuszban a vizsgált félév végén.

A hitelkártya-tartozás is elképesztő, 225 milliárd forint!!!

[link]

2023. nov. 6. 10:47
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
#28: (És gondolom a további válaszok is). Ne csak Budán nézt az Allee pénztárakat...
2023. nov. 6. 11:49
 39/40 anonim válasza:
100%

Szerintem a lakosság, így a családosok nagy része szegény. Ismerettségi körömben nagyon sokan vettek újépítésű lakást. Természetesen hitelre. Ráadásul drágák voltak és kis lakásokról van szó. Azok többsége akik beleugranak a nagy hitelekbe egész életükben szegények lesznek (50-100 milliós hitelekről van szó). Hiába keresnek jól. Én elsőkorbe a kérdést változtaznám meg egy miért szóval.

Miért szegények a magyar családok? Logikusan végig gondolva a családoknak generációról generációra gazdagabbaknak kellene lennie. Nem? Persze vannak ilyen családok (főként keresztény és zsidó családok), de a magyar családokra ez nem jellemző. Tehát akkor miért?

Kiemelném a

-munkanélküliséget

-alacsony béreket

-alacsony iskolai végzettséget

-nem piacképes tudást

-lustaságot, henyélést

-nagy igényeket, nagy lábon élést

-pénzügyi tudatlanságot

-örökösök rossz viselkedését

-hitelt

-rossz pénzügyi döntéseket

-és ezek együttes dolgait

Hány olyat hallottál már, hogy nagy családi házat örökölt kettő vagy három testvér? És azonnal eladták és elherdálták az árát? Vagy az örökölt folyószámlán lévő pénzt eltapsolták? Vagy a hirtelen meggazdagodás reményében eltapsoltak 3-4 millió forintot? Hogy majd ők megmutatják: Elindítanak egy sikeres vállalkozást. Ahelyett hogy kicsibe kezdenék el már nagyban akarnak mindent csinálni. És sorolhatnám. Sokszor elverik a pénzt az örökösök. Olyat is láttam már, hogy több generáció munkáját tették tönkre, mert gyorsan kellett a pénz...

Tehát igen szegények. Sokan hónapról hónapra élnek. Többség tehet róla, de van olyan család is aki tényleg nem tehet róla. Megindokoltam, hogy én mit gondolok. Remélem megfelelő választ kaptál a kérdésedre.

2023. nov. 6. 16:19
 40/40 anonim válasza:
87%
Egyértelműen.
2023. nov. 7. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!