Miért lesz sok ember egyre érzékenyebb az idő múlásával?
,,Szerintem attól, hogy megéled az érzelmeidet sokkal inkább férfi vagy, mintha elnyomnád magadban, mintha mi sem történt volna. (De ez nyilván az én véleményem.) Természetes, hogy megérint téged egy ilyen esemény, főleg hogy neked a cica gyakorlatilag családtag volt."
Egyetértek.
,,Egyik nap beszéltem vele erről, hogy lesz majd amikor ezek nem lesznek már ennyire fontos dolgok. Rám nézett nagy szemekkel, hogy ő el se tudja képzelni, hogy ezek egyszer már nem lesznek olyan fontosak."
Pl 28 évesen el sem tudtam volna képzelni, hogy egy 35 feletti nő bejöhet nekem, most 38 éves fejjel, akár egy csinos 45 körülivel is összejönnék adott esetben.
,,A család viszont a minden nekik. ❤️"
Így igaz.
Tényleg teljesen normális, hogy megvisel, ne érezd magad rosszul emiatt.
És nagyon is jó, hogy ma már a férfiak is kimutatják az érzelmeiket.
Nem azért kérdeztem, mert az is teljesen normális, ha nem vágysz éppen kapcsolatra.
Így meg, hogy "csak" a cicád volt neked, még inkább érthető a fájdalom.
Egyébként én még nem láttam férfit, aki ne akadt volna ki ilyenen, lehet, hogy csak nem merik bevallani vagy nekem volt szerencsém, hogy érző szívű férfiakat ismerek,ismertem.
Nekem iszonyat fura lenne, ha nem fájna valakinek egy ilyen.
A cicám halála után én is azt hittem, hogy nem kell többé, de idővel ez változik. S persze elhunynak, de jobb esetben hosszú életűek és sok-sok évig hihetetlen boldogságot és szeretetet tudnak adni. :)
A legutóbbi cicusunk a családban 19 évig élt. (lakásban)
,,A legutóbbi cicusunk a családban 19 évig élt. (lakásban)"
Nem tudtam volna bent tartani, pedig sokáig próbáltam, de szedte szét a házat, amikor ki akart menni. Amelyik macska úgy szocializálódik, hogy élete első szakaszát kint éli le, nagyon nehéz utána máshogy szoktatni. Neki egy hatalmas lelki traumája is volt, mert hurokba szorult kiskorában a lába és le kellett vágni. Mindez neki, hogy az emberek ezt tették vele, plusz az orvos megműtötte (a macska nem tudja, hogy az jót akart neki), az akkora traumát okozott neki, hogy szó szerint szedte szét a macskaszállító dobozt, és emiatt tudott a 20 km-re lévő városban kiszabadulni és elszökni, engem pedig örökre otthagyni (sajnos a környék egyetlen állatorvosa meg nem fog 20 km-t leautózni, hogy ellássa a macskát errefelé, egy fajtiszta kutya, ló-szarvasmarha max, ami miért kimegy sok pénzért). Olyankor már nem nézte azt, hogy ki vagy, mennyire szereted, csak a menekülés, mindent az ösztön vesz át. Kutyánál ennyire nincs így, ahogy látom, az nem szaladt volna világgá. De pl édesanyámnak is van két macskája, egyiket pár hónapja vittük dokihoz, na az a városban kínjában bekakált a szállító dobozban, aztán egy kék csapnál meg kellett állni, hogy kitakarítsuk, nem szaladt el az a cica, igaz ő azt is szereti ha vad idegenek simogatják őt. Pedig ugyanott nevelkedett, ahol az enyém. De minden cicának más jelleme van, az enyém egy villámlástól is km-re szaladt otthonról, az édesanyámé kint bámészkodott volna akkor is, ha égiháború van ott.
Egy pillanatig se érezd szégyellnivalónak azt, hogy megvisel a cicád elvesztése. Én abszolút átérzem, engem mindenki kinevetett, mikor a gekkóm meghalt, pedig akkoriban egyedül éltem és az volt a napom fénypontja, mikor hazamentem és megláttam. Hiába volt pici, hiába nem tudott beszélni, én nagyon szerettem.
Volt egy kollégám, akinek hét évvel ezelőtt halt meg a cicája. Ő pl. minden évben kivesz egy szabadságot a cica halálának évfordulóján és azt a napot nyugalomban, csendben tölti, a cicára emlékezve. Sosem érdekelte, hogy ki, mit szól ehhez és ez így van rendjén.
Kérdező, amiket nagyapád művelt az a kutyáival vagy az állataival, az miatt ne őt ítéld el, hanem a régi rendszert! Ezeket a dolgokat ugyanis így tanítoták régen a kommunista rendszerben nemcsak iskola szinten, hanem az úttörőknél, a katonaságnál, és az agráriumban meg az erdészetnél is amikor menni kellett kötelezően a téeszekbe aratni, csépelni, vagy az erdészethez csemetézni, vagy fosztani stb!!
Az én apám is hasonló dolgokat művelt, de még öreganyám is földhöz verdeste a kismacskákat és max csak kettőt hagyott, hogy az anyjukat ne soványítsák le!
Ez ment a régi világba, és erről (is) mélyen hallganak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!