Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért lesz sok ember egyre...

Miért lesz sok ember egyre érzékenyebb az idő múlásával?

Figyelt kérdés
Már 38 éves vagyok, de a macskám elvesztése férfiként nagyon fáj, szinte majdnem annyira, mint 20 évesen, amikor édesapámat elvesztettem. Mindenki más mondja nekem, csak egy macska volt, de nekem a mindenem volt, szinte családtag. Sajnos kinti macska volt, mindig csak éjszakára tudtam behozni, kint született, élet nagy részlt kint élte le. De ez vidéken, kertes házban 10/9 esetben fennáll. Nem tudtam és nem is akartam rákényszeríteni, hogy bent legyen kertes házban nyári melegben, tavaszi virágnyílás idpszakában, amikor más állatok itt mind kint vannak, rágcsálók jönnek-mennek, sünök,madarak tucatjai vannak a kertben. Aztán persze én is hozzájárultam a halálához ezzel, hogy vírussal megfertőződött, mert más macskákkal is érintkezett (ivartalanított volt, de attól még érintkezett más macskákkal. Szóval férfiként most 4. nap amikor egy picit elhülyt a fájdalmam, de 3 napig sírtam, mert érzékeny vagyok és velem élt 3 évig a cica, minden nap etettem, simogattam, beszéltem hozzá, emellé barátom nem sok van, messze élnek, családtagok is távolabb, párom nincs, így csak ő volt nekem, szinte mint az egyedüli közeli élőlény hozzám. Természetesen régen is nagyon fájt családtagok elvesztése, nagyszülők, főleg édesapám, de talán könnyebb volt úgy túllépni, hogy ott volt az egyetem, a bulik, haverok, barátnőim. Most, ahogy múlik az idő, egyre jobban idősödöm és ezzel a családtagjaim is, így nagyobb a veszély, hogy meghalnak. Néha talán arra gondolok, hogy jobb lenne, ha én halnék meg hamarabb, mint édesanyám, mert ha ő nem lesz, akkor nekem már nem lesz miért élnem. Ha egy cica elvesztése is ekkora lelki traumával jár nekem férfiként (szerintem 10/7 férfi magasról tenne arra, ha pl a 10 éves háziállata meghalna, ahogy más itteni vagy ismerős férfiakat ismerek), akkor bele sem merek gondolni, mi lesz ha a 88 éves nagymamám egyszer meghal.
2023. okt. 31. 14:44
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
8%

Csökken a tesztó tesó..

Én már 28 évesen megfogadtam, hogy 45 éves korom után szúrok valami danabolt vagy egyéb tesztó pótlót, mielőtt egy hisztis ribcsivá válok!

Mellesleg pajzsmirígy kifáradás is együtt jár a tesztó hiánnyal...

Látványos a "változás" 30 és 40 között!!!

2023. okt. 31. 14:51
 2/24 A kérdező kommentje:
1. Nyilván ez is hozzájárul, de vannak olyan emberek, akikre ezek mit sem hatnak. Pl elég csak ha nagyapámra gondolok, aki katona volt, mindig kemény volt (minket nagyon szeretett). Aztán nyugdíjas korában megfogta, egyik kutyája megöregedett, elvitte 30 km-el arrébb, és szívbaj nélkül elengedte. Másik kutyája, amikor kiderült, hogy a szomszédból átrepülő tyúkokat elfogta, megölte, akkor szívbaj nélkül beledobta az udvaron lévő aknába, hogy fulladjon meg a vízben. Nagyon elítéltem az ilyenek miatt. Vagy annó, amikor kicsi voltam, nagyim nyugdíjas szembeszomszédjának volt egy macskája, de amikor megtudta, hogy megölte a kisnyulait, a szemem láttára (nagyanyámmal voltunk éppen ott a feleségével beszélgettünk, mert nagyim rokona volt) verte oda a sok éves házi macskáját a fához, hogy a szeme is kijött. Borzasztó látvány és érzés volt. Szóval nem mindenkire hat ez így. Embere válogatja. Én roppant érzékeny vagyok sajnos.
2023. okt. 31. 15:10
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondolom, hogy egy háziállat családtag, nálunk legalábbis mindig így van, volt és lesz. Teljesen normális és egészséges, hogy ez fájdalmas és gyász idoszakkal jár.

Persze élni, menni kell tovább,de adj magadnak időt. Minden nappal jobb lesz. Nekem fiú testvéreim vannak (felnőttek vagyunk mind), ők is, a férjem is, édesapám is sírt, amikor elhunyt egy háziállatunk és most is megsiratnánk és időbe telne, míg feldolgozzuk.

Az is érthető, hogy félted anyukádat, viszont az, hogy ha nem lenne, nincs miért élned érdekes nézőpont.

Nincs párod, családod? Vagy nem szeretnél?

2023. okt. 31. 15:17
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Én is észrevettem amúgy.
2023. okt. 31. 15:19
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

"Ha egy cica elvesztése is ekkora lelki traumával jár nekem férfiként"

Szerintem attól, hogy megéled az érzelmeidet sokkal inkább férfi vagy, mintha elnyomnád magadban, mintha mi sem történt volna. (De ez nyilván az én véleményem.) Természetes, hogy megérint téged egy ilyen esemény, főleg hogy neked a cica gyakorlatilag családtag volt.

Nekem fél éve halt meg a cicám, de jobban megérintett, mint pl dédimé, akivel szintén közeli volt a kapcsolatom. Nekem valószínűleg azért fájt jobban, mert hirtelen történt. Ha valaki idős, már valamennyire fel vagy rá készülve, hogy el fog menni, míg egy fiatal cicánál nem ez a helyzet.

2023. okt. 31. 15:26
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ez teljesen normális. És nagyon jó dolognak tartom, hogy férfi létedre is vannak, sőt fel is vállalod az érzéseidet! Ez nagyon jó!

Egyébként pedig ahogy idősodunk, úgy értekelodik át minden az életünkben. Már tudjuk mi az igazán fontos és mi nem az.

Minden nap mosolyogva figyelem a 15 éves lányomat, hogy milyen fontos neki(k) meg ebben a korban a tökéletes külsőség, és az, hogy mit fognak szólni mások. 😀

Egyik nap beszéltem vele erről, hogy lesz majd amikor ezek nem lesznek már ennyire fontos dolgok. Rám nézett nagy szemekkel, hogy ő el se tudja képzelni, hogy ezek egyszer már nem lesznek olyan fontosak.

2023. okt. 31. 15:27
 7/24 A kérdező kommentje:

,,Nincs párod, családod? Vagy nem szeretnél?"

Eddig elvoltam a macskámmal, mintha egyedül közeli (velem élő) családtagom lett volna, így egy pár hiánya szinte fel sem tűnt. De nyilván ez nem mehet az örökkévalóságig, főleg, hogy soha többé nem szeretnék háziállatot, mert annyira hozzámnő, hogy nem bírom feldolgozni. Pl nagyim, aki a világon a legjószívűbb ember szerintem, és bármi megfázásunk van úgy aggódik, hogy azt kimondani nem lehet, a kis nyugdíjának 80%-ból élelmiszert vesz nekünk, hogy segítsen minket. Ellenben az állatokat érdekes mód sosem szerette, van 4 macskája (mi vittünk egyet neki oda annó és az fialt le), de mindig mondja, hogy vigyük el, engedjük el, mert csak megtűri őket, vagy pl egy nyúl, kacsa, liba, csirke nyakán szívbaj nélkül vágná el. De pl vagy 30 éve erdész nagyapám véletlenül elütött egy őzet, hazavitte és azt is levágta nagyim, szóval ilyen tekintetben nem érzékeny. De ránk nagyon. Szóval érdekes ez is. Minden ember más.

2023. okt. 31. 15:27
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Nagyikad még más szemlélettel nőtt fel. Akárcsak az én nagyijaim. Az állat nekik állat, az ember pedig ember. A mi nagyszuleink simán elvagtak a nyakát bármilyen haszonallatnak, szerintem a mi korosztalyunk max 10 százaléka képes már erre.

A család viszont a minden nekik. ❤️

2023. okt. 31. 15:30
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem élsz "hagyományos" életet, nincs saját családod. Nincs meg az élet szokásos rendje, ahol a leszármazásra, mint folyamatosan előre haladó fonálra vannak felfűzve az élet történései. Ahogy megy előre az idő, a régebben felfűzöttek lassanként lehullanak, de az átmeneti fájdalmon átsegít az, hogy egyre több új elem jelenik meg.

A mi kutyánk 25 éves koromban halt meg, de nekem akkor már volt barátnőm, tehát csak egy pozitív érzelmi kapocs ment tönkre (igaz, megviselt). Három évre rá megszületett a fiam, aki akkor az új elemet képviselte. Amikor a szüleim meghaltak, akkor én már régen külön éltem tőlük és a haláluk nem is rázott meg annyira, mert ők tulajdonképpen "nem is tudtak élni" és nem is akartak már. De ez az ő életük volt. A mi életünk a feleségemmel folytatódott. Amikor a fiunk kirepült tőlünk, mi tovább éltünk előbb egy, majd sok évvel később egy másik kutyával. Amikor az első kutyát el kellett altatni, én voltam ott az állatorvosnál és simogattam a halált elhozó injekció hatása során. Időközben megszületett az unokánk, aki még pár évig együtt élt az öregedő második kutyánk mellett, mígnem azt is el kellett altatni. A unokánk közben már majdnem felnőtt és abban bízom, hogy értelmes életet fog élni.

2023. okt. 31. 15:32
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg azért mert a macskádtól több szeretet kaptál mint az apukadtol. Én is ugyan így vagyok nincs ebben semmi szégyellni való részedről.
2023. okt. 31. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!