Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj, ha valaki ~50...

Miért baj, ha valaki ~50 évesen, a kedves Édesanyjával él?

Figyelt kérdés
Nagyon sokan leszólják ezt a csoportot, pedig nagyon törődő. Jó lenne férjnek. Egy nő mellé ideálios és gyermeknevelésre is jó. Este megfürdeti anyukáját és gopdolkodik róla
2023. okt. 26. 17:15
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
84%

Lehet, sőt biztos, hogy nemes dolog az édesanyjáról gondoskodni, amennyiben az ápolást igényel, de hogy ez a helyzet ideális legyen egy nő számára, aki családot akar, az enyhén szólva is túlzás.

Azt értem, hogy az 50-es férfinak már gondozásra szorul az anyja, aki minimum a 70-es éveiben járhat, de mindig így volt? Mondjuk 25 évvel ezelőtt is?

Amúgy egy 50 éves már milyen családot akar alapítani, pláne ápolásra szoruló anyjával? Nagyon elkésett.

2023. okt. 27. 08:47
 32/39 anonim ***** válasza:
81%

Bocs, kérdező, de ha szerinted van időd a gyerekre meg a nődre az idős anyád gondozása mellett, akkor nagyon el vagy tévedve.

Pontosan semmi, mert 0-24 ott kell lenni anyuka mellett. Először "csak" fürdetni, aztán már figyelni, nem gyújtja-e magára véletlen a házat... stb.

Nekem nőként egyébként sem kellene olyan férfi, aki a szülőjét ápolja, mert az egyenlő azzal, hogy a saját családjára félórája nem marad.

Tudom, mert ápoltam demens nagyapámat apámmal közösen - egy álom volt, de tényleg. Oh, wait... nappal én gondoztam suli után, éjjel vagy apa vagy én keltem hozzá, stb. stb. stb.

Miután papa otthonba került végre, megmondtam apának, úgy készüljön, én nem ápolom őt idős korában. Szeretem, de ezt soha többé senkiért.

2023. okt. 27. 10:52
 33/39 anonim ***** válasza:
95%

Nem, attól hogy nem függsz senkitől.

Ha az édesanyja után a feleség veszi át anyuci szerepét, nem sok változás lesz az életében.

2023. okt. 27. 11:42
 34/39 anonim ***** válasza:
84%

Azt nem írta a kérdező, hogy gyereket szeretne. Azt írta, hogy gyermeknevelesre is jó.

Tehát ha olyan nő jönne, akinek már van gyermeke, abban segítene. 50 évesen nem hiszem, hogy arra gondolt, hogy 2 év múlva saját gyerekét tartsa a karjaban, mert arról már tényleg elkésett egy cseppet.

És arról sem szól a fáma, hogy mióta kell anyukát gondozni. 2 éve??

Mert akkor előtte hol volt és mit csinált az életével?

Ha viszont 30 éve, akkor ott más gondok is lesznek.

2023. okt. 27. 14:14
 35/39 anonim ***** válasza:
84%
30as, nem akkor nem leszel önálló. Ez csak a mamahoteles incel picsogás.
2023. okt. 27. 14:36
 36/39 anonim ***** válasza:
79%
Én több olyan pasit ismerek akik konkrétan 50-es éveiben került vissza a szölői házba mert elvált. Itt a gyerekek már minimum tinik.. Ha ilyen pasival jönnék össze én, mint 45 éves elvált nő aki vagyok, nem lenne probléma. Tisztelem hogy az anyját ápolja ez plusz pont nálam. Gyereket már nem akarok. Úgyhogy számomra semmi probléma ez a férfi..
2023. okt. 27. 14:53
 37/39 anonim ***** válasza:
65%
36. Ez ok. De még mindig nem tudjuk hogy ez az a férfi - e?
2023. okt. 27. 15:37
 38/39 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a baj, hogy valaki az anyjával él, hanem maga az oka. Nyilván, ha beteg és gondoskodik róla az más mintha valaki vagy nem tud leválni (mert nem engedik) vagy egyszerűen nem akar. Viszont ha beteg akkor sajnos el kell tűrnie a másik félnek, hogy a mamára több figyelem fog hárulni amíg él. Hidd el, ez hosszútávon nem tesz jót egy kapcsolatnak! Egy idő után megelégeli az ember, hiszen nem tudnak sehova elmenni több napra mert nincs kire hagyni a mamát, az meg nem élet, hogy feláldozza magát valaki a párjáért vagyis a párja édesanyjáért. Sajnos ez az igazság (szerintem)
2023. okt. 28. 18:14
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Gondoskodni egy beteg szülőről, meg hereverézni a nyakán az két külön dolog. Utóbbi eset sem feltétlenül probléma, csak arra ne húzzon fel saját családot... De ez vonatkozik mindkét nemből azokra, akik csesznek pszichésen leválni a szülőjükről, pl. nincs igénye a házastársával együtt tölteni a hétvégét, hanem hazarohangál anyucihoz, vagy fel sem merül, hogy a házasságával kapcsolatos problémáját a házastársával rendezze le, ne anyuciéknak teregesse ki a szennyest. Bár ameddig egy ilyen házasságba nem születik gyerek, avval sincsen semmi gebasz, mert két felnőtt ember úgy szórakozik egymással, ahogy akar.
2023. okt. 28. 18:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!