Azt akarom. hogy ne legyen temetésem.Hamvasztás,aztán szétszórnak.Lehet ilyet, mennyibe kerül?
Kell a szétszóráshoz engedély?
Úgy menjek el,ahogy jöttem,ahogy éltem.
Senki voltam, senki vagyok, senki leszek.
Ez mennyibe kerül?
Változó, temetkezési vállalatoknál tudsz érdeklödni.
A szóráshoz engedély kell, nem mindenhol szabad.
De a fö problémát ott látom, hogy a halálod után hoyg tudsz erröl rendelkezni? (Egy végrendelet nem ér semmit, mert azt csak a hagyatéko tárgyaláson nézik meg, az meg több hónap)
Nyilván, ELŐTTE! kell az ilyen kérést közölni a közvetlen hozzátartozóimmal, de remélem még maradok egy ideig, szeretnék élni a a boldogság lehetóségével, csepp unokám érkezésével.
Ti biztos mind fiatalok vagytok hozzám képest.
De én sem vagyok jártas az árakban. És abban sem, hogy félek az öregségtöl
3-as: az elsö hozzászólásban írták, miért értelmetlen ilyet a végrendeletbe írni, mire azt felbontják, több hónap telik el a haláeset után!
Kérdezö: 67 éves vagyok, nem hiszem, hogy sokkal fiatalabb, mint te. Elvileg megbeszélheted a családtagokkal, de egyrészt rájuk nézve nem kötelezö, másrészt a mostani árak semmit nem jelentenek 5-10-15-20 évvel késöbbre.
Amit megtehetsz, ahogy az 1-es írt, megkeresel egy vagy több temetkezési vállalatok (lehet emailben is) és megérdeklödöd a körülbelüli összeget.
Bár az eljárást nem ismerem, de legálisan nem szórhatnak el akárhova.temetői szóróparcellàba biztosan lehet valahogy.
De mondjuk nem szórhatnak ki a kedvenc horgàsztavadba vagy a kedvenc meggyfád köré sem, de a Balatonba meg a tengerekbe sem..
Illegálisan nyilvãn a kutyànak sem tűnne fel a hamvad, de akkor sem szabad ilyet csinálni, hiába rendelkeznél így.
Beszéld meg közvetlen hozzátartozóddal (pl. házastárs, gyerek, szülő, unoka), mivel elhalálozáskor őket kérdezik, hogy mi legyen. Végrendeletre nincs idő várni.
A hamvasztás olcsóbb, mivel a koporsós temetésnél hűtve kell tárolni az elhunytat, hamar el kell temetni, több minden kell a temetéshez, nagyobb hely is, és mindezek miatt drágább. Hamvasztásnál elsősorban a hamvasztás költségeit és az urnát kell megfizetni, a család tudja odázni a temetési szertartást, nem kell rögtön megtartani. A hamvasztás urnával most kijön kb 150-200 ezerből.
A szertartást később is meg lehet tartani. Szórni nem lehet bárhova, csak engedélyezett helyekre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!