Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azt akarom. hogy ne legyen...

Azt akarom. hogy ne legyen temetésem.Hamvasztás,aztán szétszórnak.Lehet ilyet, mennyibe kerül?

Figyelt kérdés

Kell a szétszóráshoz engedély?

Úgy menjek el,ahogy jöttem,ahogy éltem.

Senki voltam, senki vagyok, senki leszek.

Ez mennyibe kerül?

2023. okt. 25. 08:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
81%

Nekem egész friss ez a dolog.

Mamám meghalt. Ő mikor meghalt, kérte ne legyen temetése, szórjuk szét a hamvait valahol, oldjuk meg a legolcsóbban.

Én utána is jártam. Hivatalosan csak a temető szórójában lehet szetszórni a hamvakat. Nagyon ritkán adnak engedélyt egyéb helyekre is, pl Duna, egy hegy, stb...

Másik opció, hogy hazaviszed. De akkor az úrnában kell tárolni, attól nem szórhatod szét sehol. De halkan megjegyezték, senki nem fogja megnézni, balóban a mama van e benne.

De ebben az esetben mindenkinek is, aki a "mamát szeretné látni", kötelesség beengedni, különben még rendőrt is hívhatnak.

Mi inkább így eltemettetük. Megpróbáltuk az engedélyt, de nem kaptuk meg.

En meg nem akartam bejátszani, hogy hazaviszem de mégis szétszórom, 1 fedél alatt pedig egy úrnával nem laknék.

Szóval akárhogy nem tetszik a mamának, isten nyugosztalja, temetve lett.

2023. okt. 25. 12:34
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
2-300 ezer.
2023. okt. 25. 14:08
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
A mi városunkban a temető területén belül van urnafal is. Azért is fizetni kell, nem tudom, hogy egyszeri, vagy inkább olyan bérleti díj szerű.
2023. okt. 26. 11:17
 14/19 anonim válasza:
56%
Én azt akarom hogy hamvasszanak utána egy mezőn szórjanak szét a p.csába.Nem kell nekem semmilyen temető meg urna. Szórjanak szét ha legális ha nem. Nehogymár.
2023. okt. 27. 22:12
 15/19 A kérdező kommentje:

Felajánlás esetén, pl lehet. hogy nem tartanak rá igényt ..na, akkor mi van?!

Amúgy megkérdeztem

Szórás esetén nem kell urna, csak urnazsák.

Most 250.

A szorásnál ki a fene látja hogy elszorják. Itt ott, ahol éltem.Úgyis elviszi a szél..nem?!

2023. nov. 4. 20:47
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt már rég megbeszéltem a családommal.Tudom hogy a meglepetést okoztam nekik.De tiszteletben tartják a kérésemet.
2023. nov. 17. 09:56
 17/19 anonim ***** válasza:
76%

#15 Két okból nem javasolt a szórás random helyekre: az emberi hamvak nem ultrakönnyű, pernyeszerű anyagok. Pl. a nagy csontok nem égnek el teljesen, ezeket utólag mozsárral törik porrá. Senki nem szeretné, ha rendszer lenne belőle, hogy ezt az anyagot szétszórják "itt-ott, ahol éltek" az elhunytak, az emberek viszolyognak ettől.

A másik a kegyelethez való jog. Lehet olyan rokonod, aki szeretné leróni a tiszteletét előtted, és biztosítani kell számára ezt a lehetőséget. Ez vagy a sír, vagy az urnafal, vagy emlékhely, ha egy engedélyezett helyen szórták szét a hamvakat. De azt nem lehet mondani, hogy "Piri néni szét van szórva a Kék Túra vonalán valahol, asszem". Ezek talán lényegtelennek tűnnek, de nem véletlenül szabályozza törvény.

A random szétszórást meg könnyen megláthatja valaki, és feljelenti a rokonaidat.

Az pedig igen valószínűtlen, hogy felajánlod a tested az orvostudománynak és halálod után derül ki, hogy nekik nem kell és akkor hirtelen a rokonoknak millióba kerül a temetésed. Egyrészt mindig kell, másrészt akkor elhamvasztanak közköltségen.

2023. nov. 17. 11:20
 18/19 A kérdező kommentje:

hu. akkor marad a hamvasztás a legális temetófalnál. Ott ahol ahol lehet.A tobbi az csak Romeo és Júlia mese.

Akik az életemben le se szarral, azok halálom után sem róják le a kegyeletüket.

Tragedia ez a tema. 62 vagyok.sokkkk sok

de még lehetnék.de minek

szeretet nélkul minek

2023. nov. 23. 10:29
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Szorásos temetés nagyobb városok temetőkiben lehetséges.

Olyat is tudok akit titokban szórtak el.

A hamvak nem fertöznek!

Én ezt tartom a leg jobbnak.

A szeretteink is előbb utóbb elhunytak.Akkor már az emlékhely felesleges.

2023. nov. 23. 10:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!