Miért szülnek egyesek össze-vissza?
Teljesen felbőszültem itt egy pár kérdésen. Van egy 3 gyerekes anya, aki csak a gyerektartásokból tengődik az exe lakásában és kovetel még többet, megin itt a wellnesses zárkózott csaj, meg a többi "anyós nyakára szültem, nem tisztelnek micsinájjak" nők. Ilyenkor elgondolkodok, hogy tényleg vannak ilyen ostoba emberek, hogy valóban a meztelen plcsájukra vállalnak be gyereket, legtöbbször ráadásul nem is egyet? Komolyan engedélyhez kellene kötni a gyerekvállalást. Arra várok komolyan, mikor jelenik meg a húsos csontos sógornő, már csak ő hiányzik a kollekcióból.
Miért jó a semmire szülni, utána meg itt panaszkodni, hogy szar az élet emiatt?
37-es, 34-es vagyok, ebben teljesen egyetértünk, viszont a meg nem született gyerekekkel kihal a társadalom, míg a megszületettekkel- akármelyik társadalmi rétegből kerülnek ki, még lehetne kezdeni valamit.
Nyilván ehhez sokkal értelmesebb kormány kellene, felzárkóztatás, valódi segítség, nem csak tűzoltás. Ezek a kérdések lesznek azok, amik 10-20 év múlva itt lesznek a nyakunkon, de az is lehet, hogy már itt van...
Látszik hogy mennyit változott a világ. Nem a "semmire" szülnek a nők (párok), hanem az igényszint változott. Én is, a férjem is és nagyjából szinte mindenki anyósék nyakára lett szülve, ugyanis ez pár évtizede tök normális volt, egyáltalán nem volt elvárás hogy egy fiatal pár a saját lakásában éljen. Nem is volt rá lehetőség, kalákába állva vagy 40-50 éves futamidejű hitelekkel tudták költözni.
Ma ezért meddő minden negyedik pár, meg eljutottunk oda, hogy otthonteremtenek egyetem után, és 35 évesen kezdődik a vakarózás a nagy egzisztencia közepén. Lehet gyűjteni a lombikra.
Amúgy húszévesen anyám engem is a "semmire vállalt" apámmal, hiszen nagyanyáméknál laktak és még munkaviszonya sem volt anyámnak. Aztán a két, érettségivel éppen csak rendelkező szülő diplomás, adófizető polgárokat nevelt... De gondolom normális esetben abortuszra kellett volna menniük vagy örökbe adni minket.
45: "a mai 20-25 évesek agyban még agyban gyerekek"
Nehogy azt hidd már, hogy a szüleid, nagyszüleid agyban akkora felnőttek voltak 20-25 évesen. Ugyanannyi húgyagyú huszonéves volt régen is, sőt.
40, buktál matekból?
Később költözünk anyóshoz, mint a gyerekünk született. Apósom ápolasra szorult, anyós pár évvel volt nyugdíj előtt. Nekem ez a hivatásom, otthon voltam, nem volt kérdés, hogy megoldom az ápolását. Hatalmas családi ház, elfértünk, odaköltöztünk, a sajátunkat kiadtuk.
Amikor após meghalt, leültünk, megbeszéltük, hogy jól megvagyunk, maradjon így.
Aztán évekig ápoltam az SM-es anyósom.
De ja, a nyakára szültem...
44, szerintem nem kell kiforgatni a kérdező válaszát.
66-ban én is a semmire lettem megszülve,ha úgy vesszük. Igaz, anyámék már akkor is modern vonalasak voltak, egyik szülő nyakára sem költöztek (hiába volt az a "divat" akkoriban), ők elmentek albiba (külön lakrész külön bejárattal egy öreg házaspárnál). Én ott nőttem fel 5 éves koromig, nem észleltem a tulajdonviszonyokból semmit, mi ott laktunk, kertet használtuk, udvarban játszottam, az jött hozzánk, aki akart, de akkor is albi. Utána olyan városban vállaltak állást, ahol adtak szolgálati lakást, oda született a húgom, ha úgy vesszük, szintén a "semmire". 35 évesek voltak, mire összejött a saját családi ház ára (akkor már én 13 voltam, tesóm 7). Anyuék is "csak" érettségizettek, de akkor ez nem az alja volt (mint amiről most a kérdező ír, messze nem az a réteg).
Húgom fejlesztő mérnök, én adószakértő vagyok, mindkettőnk gyereke közgazdász, tehát igen, adófizető állampolgárokat neveltek, és persze mi is.
A kérdező az alja rétegről ír, tesóm azt mondja amúgy (ő Angliában él), hogy ott is megvan ez a réteg amúgy, aki potyogtatja, és újratermeli azt, aki szintén nem dolgozik, segélyből él és potyogtatja). Ott sem C-k és migrik, úgynevezett "fehér szemét", van erre egy angol kifejezés is.
Na ez itt is megvan, végülis kis kivétellel magát termeli újra az emberek nagy része.
De ezt ne keverjük a 60-as években házasodott, (esetleg szülő nyakára) szült szüleinkkel, mert baromira nem ugyanaz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!