Akkor a nyaralásra miért nincs pénz?
13,5 éves lány vagyok.Mondhatni átlagos az anyagi helyzetünk....Idáig még csak egyszer voltunk nyaralni(BAlatonon).Az is már volt vagy 5-6 éve.Kb két hete mondtam a apunak hogy miért nem megyünk el valahova kirándulni-valahova külföldre.(A szüleim tudják,hogy nekem minden álmom repülőgépen ülni.)Meghát én olyan fajta lány vagyok,aki állandóan menne. Erre az volt a válsz hogy ilyenekre nincs pénz,kell fizetnünk a kölcsönöket meg bla bla bla. Tegnap meg amikor apa hazjött munkából akkor bejentette,hogy veszünk egy új autót(a mostani autónk 8 éves és éppen 1 éve,hogy ,,fel lett újítva)Már ki is választotta hogy milyen autót szeretne.
De akkor miért mondja a nyaralásra azt hogy nincs pénz??? Az autóra meg van? Ráadásul az az autó amit kinézett magának nem is szép(nekem nem teccik)
Remélem érthetően írtam le
A válszaitokat előre is köszönöm!
13,5L
Talán azért, mert a kocsi sokkal fontosabb, mint a külföldi nyaralás. Vagy szívesebben mennél mindenhova gyalog, biciklivel és cipelnél 50 kilós cuccokat? Majd ha neked lesz 30 milliód egy kocsira, vehetsz egy számodra szép autót...
Bocs, de látszik, hogy még nagyon gyerek vagy.
18:24
látjuk h gyerek épp ezért irtuk h ha majd nagy lesz a saját keresetéből oda megy ahova akar. most még a szülei pénzén él és ne legyen megsértődve ha nem megy el nyaralni.
figyelj, egy nyaralás ha azt vesszük pénzkidobás, 1 hétig vagy valahol, szállásra elköltesz x összeget + kaja + ezmegaz. Lehet anyudék ezt nem tehetik meg. Lehet nem álltok olyan jól, mint te gondolod, csak nem akarják az orrodra kötni.
Új autó. Gondolom a régit eladjátok, és egy része megy az új kocsira. vagy ha esetleg anyudnak van jogsija, akkor megkapja ő a régit.
azt tanácsolom, ha ennyire elakarsz menni külföldre, hogy kezdj el gyűjteni, szülinapi pénz, karácsony stb. vagy kérd ezt valamelyik ünnep alkalmából, vagy egész évre. hidd el nem 2fillér elmenni külföldre sajnos, mégha a szomszédországba is mész...
Szerintem jogos igényed, hogy szeretnél világot látni. Sajnálatos, hogy az emberek többségének erre nincs pénze/lehetősége.
De azért ne add fel, hátha találsz megoldást.
Nézz körbe például olyan csere-diák programok között, ahol hátha nyílik számodra egy hosszabb-rövidebb távú lehetőség külföldön. Kérdezz rá az osztályfőnökdnél, hogy van-e ilyen kapcsolata az iskolának. Ezzel minimális pénzbefizetéssel ismerhetnél meg más országokat kultúrákat. Annyi benne a "negatívum", hogy amíg távol vagy valószínű a te ágyadban az aludna, akinek te az ágyában külföldön.
De egyébként világosítsd fel anyukádékat nyugodtan, hogy manapság európai országba 10ezer/főért lehet repülőjegyet venni. Nem kell, hogy az egész család menjen, menj csak te anyukáddal pl.
De van sok olyan diákoknak kiírt pályázat, aminek a nyereménye egy külföldi út. Szóval tényleg nézz utána, kérdezd meg a tanáraidat. Ha szüleidnek azt mondod nyelvtanulási célzattal mennél, biztosan jobban támogatnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!