Egyedül lennék azzal a felfogással, h ogy sajnálom a rengeteg pénz egy nyaralásra?
Ez igény függö, mindenki arra költ amire igénye van.
Az nem durva hogy valaki vesz egy suzukit és egy perc alatt pár millát elkölt?
Mi minden másra költenéd azt a pénzt? Pl plazma tv-öt vennél? vagy a 100-ik mobilodat? vagy mondjuk minden nap colát innál? vagy mi az a minden amire költenél?
mi elmegyünk minden évben kb ekkora nyaralásra. megtehtjük? meg , de egy 8 éves autónk van, albérletben lakunk, nincs plazma tv-nk és a mobilom is 3 éves, a számítogép is van már 5 éves. de nincs hitelünk semmi. viszont elég sok megtakarított pénzünk. nem akarunk albérletböl hitelbe költözni. rakunk félre amennyit tudunk, és ha egyszer veszünk házat akkor kp-re. meg hol is vegyünk, a munk´ßank miatt szinte évente két évente költözünk.
mi nem akarunk ezer millió hitelt, de akarjuk hogy évente egyszer egy 5 csillagos szállodában all inclusivban még a seggünket is kinyalják, olyan helyeket látni, amik lenyügözöek,és örökké a mienk marad.
szóval te mire költenéd? mit vennél belöle? nem lehet hogy neked is meg van ez a pe´nz csak elköltöd számodra fontos, mondjuk számomra haszontalan dolgokra?
ja és még valami, mind ketten a párommal jól keresünk, a karrierünket kb 10 éve építgetjük. van hogy napokig nem találkozunk, és van hogy hajnal 4-kor már a telefonon ül a párom vagy én vasárnap este még dolgozom. Szóval ahoz hogy jó fizetésem legyen keményen kell dolgozni.
Igaza van apukádnak, világot tényleg látni kell :)
17 éves vagyok, mégis elég sok helyre eljutottam. Önerőből szinte egyik nyaralásomat sem tudtam volna kifizetni, azonban van számos alternatíva:) Versenyek jutalmaként, vagy akár egy jó sátorral sok mindent meg lehet valósítani :) Sok pénzt én sem költenék utazásokra. A nyári munkából származó bevételnek is csak kis részét fordítom üdülésekre.. Én például a wellness hétvégéknek nem látom sok értelmét..százezreket elkölteni azért, hogy egész nap a szállodában legyél, ne adj isten, a kint lévő medencében. Van olyan velem egy korú ismerősöm, aki Ausztriában is járt a családjával. 2 hétig voltak, de ő végig a szállodában punnyadt vagy a playstation-t nyűtte... Barátokkal igazán jó kis hétvégéket lehet szervezni. Apa mindig azt szokta mondani, hogy minden annyiba kerül, amennyibe kerítik..
Nem vagy egyedül.Kétségtelen hasznos világot látni,de erre sok pénzt költeni,amikor még nincs lakásod,vagy egyéb,a mindennapokban fontos dolog,nem okos dolog.Még akkor sem.ha ma jól keresel,mert nem tudhatod,mit hoz a holnap.
De : mindenki,ha tisztességes munkával keresi meg a nyaralásra valót,arra költi a pénzét,ami neki megéri,oda megy nyaralni,ahova kedve van.Ebbe senkinek nincs joga beleszólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!