Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van ahhoz jogom, h. ha nem...

Van ahhoz jogom, h. ha nem szeretném akkor ne lássa a nagymama az unokáit, vagy legalább is ne legyenek kettesben?

Figyelt kérdés

Most hétvégén eléggé összeveszett a párom az anyjával és a féltestvérével.Ők alapból olyan lángragyúlós természetűek és kitudják verni a balhét.Az anyja állandóan oltogat és a nővére is tiszta dinka és tuti nem bírja a fejem,pedig sose beszéltem vele csúnyán, de őt mindenkibe beleköt.Ekkor eszembe jutott h. mi lesz ha gyerekünk lesz?Én nem szivesen vinném el hozzájuk,mert alapból nem szivesen találkozom velük, de a még nem létező gyerekemet is előre féltem tőlük.Az párom apja jó fej és vele semmi bajom és ő is tudja h. milyen rossz természetűek a családja női tagjai.

Tudom még korai aggódni,de azért érdekel h. ilyenkor mi van?25/l

2010. okt. 18. 12:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Az igazság az,hogyha a törvényt nézed,akkor joga van a nagyszülőknek is az unokájukhoz..Akár el is mehetnek a bírósághoz,és kérhetnek nagyszülői látogatási jogot,és szünidőket..A törvény nekik is segít,hiszen itt már nagyszülő-unoka kapcsolatról van szó,és nem rólad,hogy mennyire kedveled őket vagy sem..

De ha nem akarod,hogy a nagyszülők a gyermeked életében szerepet játsszon,és úgymond nem akarsz a törvény ellen sem lenni,akkor jó messzire kell költözni..Evvel eléred azt,hogy ne fognak a "nyakadon" lenni..Mert az unoka látogatást te nem tiltod,csak hát utazzanak ők..Én még nem találkoztam olyan nagyszülőkkel akik képesek 2-3 órát is utazni azért,hogy lássák az unokájukat...

2010. okt. 18. 13:04
 2/22 anonim ***** válasza:
A nagyszülőnek joga van az unokáját látni, és vele egyéb módon is tarthatja a kapcsolatot. Ha ebben a jogában korlátozod, akkor a bíróság a angyszülőknek ki fog jelölni eg yláthatási napot, hacsak szakértői vélemény nem nyilvánítja a nagyszülőket veszélyesnek a gyerekre nézve.
2010. okt. 18. 13:07
 3/22 A kérdező kommentje:
Jó akkor lássa, de ugye nem vagyok köteles kettesben hagyni őket?Amúgy kb.30 km-re lakunk és vonatozni biztos nem fog, max kocsival lehozattja magát.Bár a párom nővérétől jobban "félek", mint az anyjától.Bár csak féltestvérek.De nem akarom h. beleszóljanak a nevelésbe,mert a párom másik nővérének a gyerekivel is elég furcsán bánnak és egyáltalán nem tudnak rájuk rendesen vigyázni.Sajnálom h. ilyen elfogult vagyok,de még a saját anyámnak is megtiltanék pár dolgot h. nehogy elkényeztesse vagy ilyesmi.(mert az én anyám meg inkább túl aggódó és mindentől távoltartja az unokáját.,de tudom inkább rá hagynám mint a párom anyjára és ő is így gondolja.)
2010. okt. 18. 13:14
 4/22 anonim ***** válasza:
36%
Az ilyen menytől óvjon az isten minden anyát...
2010. okt. 18. 13:18
 5/22 anonim ***** válasza:
69%
Inkább azon gondolkozz el, van-e jogod megfosztani a gyerekedet a nagyszüleitől és a nagyszülei szeretetétől.
2010. okt. 18. 13:19
 6/22 A kérdező kommentje:
Én nem akarom megfosztani,csak kettesben nem hagynám őket és mondom a párom nővérétől jobban tartok h. ártana a gyereknek,mert utálja az öccsét.De a párom is tudja h.milyen az anyja és a nővére és ő sem szivesen bízná rájuk a gyerekét.Az anyja meg alapból féltékeny rám,mert a fia kedvesebb velem,mint vele, bár ez előttem is így volt, csak most van mivel magyarázni h. miért ilyen amilyen.Na meg én egy nyugodt természet vagyok és biztos nem tűrném el ha ordítozna a gyerekeimmel,mert ő mindenkivel kiabál és veszekszik.Még viccelni sem tud normálisan,mert a hangnemében benne van a rosszindulat.A párom nővére meg annó baltával támadt a páromra, szóval ilyen embertől meg végkép távol tartanám, főleg h. nem bír minket.
2010. okt. 18. 13:25
 7/22 anonim ***** válasza:

Szia

Én nem bírom párom családját és ők se engem,viszont a lányomat nagyon imádják és ő is őket.

2010. okt. 18. 13:26
 8/22 anonim ***** válasza:

Nem foszthatod meg a gyermekedet a nagyanjától, a családjától. Ha veled történik valami, akkor lehet, hogy ő fogja felnevelni a gyerekeidet. Ő lezs az unokáid dédije, asógornőd lesz a gyerekeid nagynénje, az ő gyerekei lesznek az unokatesók.

Ha nem vagy biztos benne, hyog ebbe a családba akarsz szülni, akkor ezen gondolkodj! Nme szakíthatod ki a párodat a saját családjából - neked kell az ő családjának a tagjává válnod.

Te mit szólnál, ha a férjed nem engedné a gyerekeit anyádhoz? Gondolom, nem örülnél. Amíg nincs gyerek addig gondolkozhatsz, hoyg ebbe a családba akarsz-e szülni. H amár van,ekkor ez a család a gyereked rokonsága. Ezt te nem írhatod felül.

2010. okt. 18. 13:27
 9/22 anonim ***** válasza:

"Én még nem találkoztam olyan nagyszülőkkel akik képesek 2-3 órát is utazni azért,hogy lássák az unokájukat..."

off, de a zsüleim képesek 6-8 órát is utazni, és olyat is ismerek aki 10-et. Jönnek kamutról, hozzák a 10 tojást, műanag dobozban a franciasalátát, kis üvegekben a lekvárt..

Vitték-hozták a gyerekeket minden nyáron. Jöttek két napra is vigyázni...

Este 21:30-kor bejön a vonatjuk, reggel ötkor mennek haza,(400 km) csak hozhassanak 10 kiló paradicsomot, meg két kis szoknyát...

2010. okt. 18. 13:30
 10/22 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy vagyunk, mint 13:26-os leírta: ki nem állhatom a férjem rokonságát, nem részletezem, de elég nyomós okok állnak emögött, amivel a férjem is egyetért, de a család mégis kötelez, nem fordíthat nekik hátat. Ellenben a gyermekünket szeretik, tehát én nem veszek részt az ő családi megmozdulásaikon, de a férjem a fiunkkal elmegy.

Jól van ez így, nekem is jó, a fiunknak is jó, a férjem szegény szintén szívesen kihagyná a látogatásokat, de hát ez az ő keresztje :(

2010. okt. 18. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!