Van ahhoz jogom, h. ha nem szeretném akkor ne lássa a nagymama az unokáit, vagy legalább is ne legyenek kettesben?
Most hétvégén eléggé összeveszett a párom az anyjával és a féltestvérével.Ők alapból olyan lángragyúlós természetűek és kitudják verni a balhét.Az anyja állandóan oltogat és a nővére is tiszta dinka és tuti nem bírja a fejem,pedig sose beszéltem vele csúnyán, de őt mindenkibe beleköt.Ekkor eszembe jutott h. mi lesz ha gyerekünk lesz?Én nem szivesen vinném el hozzájuk,mert alapból nem szivesen találkozom velük, de a még nem létező gyerekemet is előre féltem tőlük.Az párom apja jó fej és vele semmi bajom és ő is tudja h. milyen rossz természetűek a családja női tagjai.
Tudom még korai aggódni,de azért érdekel h. ilyenkor mi van?25/l
Az igazság az,hogyha a törvényt nézed,akkor joga van a nagyszülőknek is az unokájukhoz..Akár el is mehetnek a bírósághoz,és kérhetnek nagyszülői látogatási jogot,és szünidőket..A törvény nekik is segít,hiszen itt már nagyszülő-unoka kapcsolatról van szó,és nem rólad,hogy mennyire kedveled őket vagy sem..
De ha nem akarod,hogy a nagyszülők a gyermeked életében szerepet játsszon,és úgymond nem akarsz a törvény ellen sem lenni,akkor jó messzire kell költözni..Evvel eléred azt,hogy ne fognak a "nyakadon" lenni..Mert az unoka látogatást te nem tiltod,csak hát utazzanak ők..Én még nem találkoztam olyan nagyszülőkkel akik képesek 2-3 órát is utazni azért,hogy lássák az unokájukat...
Szia
Én nem bírom párom családját és ők se engem,viszont a lányomat nagyon imádják és ő is őket.
Nem foszthatod meg a gyermekedet a nagyanjától, a családjától. Ha veled történik valami, akkor lehet, hogy ő fogja felnevelni a gyerekeidet. Ő lezs az unokáid dédije, asógornőd lesz a gyerekeid nagynénje, az ő gyerekei lesznek az unokatesók.
Ha nem vagy biztos benne, hyog ebbe a családba akarsz szülni, akkor ezen gondolkodj! Nme szakíthatod ki a párodat a saját családjából - neked kell az ő családjának a tagjává válnod.
Te mit szólnál, ha a férjed nem engedné a gyerekeit anyádhoz? Gondolom, nem örülnél. Amíg nincs gyerek addig gondolkozhatsz, hoyg ebbe a családba akarsz-e szülni. H amár van,ekkor ez a család a gyereked rokonsága. Ezt te nem írhatod felül.
"Én még nem találkoztam olyan nagyszülőkkel akik képesek 2-3 órát is utazni azért,hogy lássák az unokájukat..."
off, de a zsüleim képesek 6-8 órát is utazni, és olyat is ismerek aki 10-et. Jönnek kamutról, hozzák a 10 tojást, műanag dobozban a franciasalátát, kis üvegekben a lekvárt..
Vitték-hozták a gyerekeket minden nyáron. Jöttek két napra is vigyázni...
Este 21:30-kor bejön a vonatjuk, reggel ötkor mennek haza,(400 km) csak hozhassanak 10 kiló paradicsomot, meg két kis szoknyát...
Ugyanúgy vagyunk, mint 13:26-os leírta: ki nem állhatom a férjem rokonságát, nem részletezem, de elég nyomós okok állnak emögött, amivel a férjem is egyetért, de a család mégis kötelez, nem fordíthat nekik hátat. Ellenben a gyermekünket szeretik, tehát én nem veszek részt az ő családi megmozdulásaikon, de a férjem a fiunkkal elmegy.
Jól van ez így, nekem is jó, a fiunknak is jó, a férjem szegény szintén szívesen kihagyná a látogatásokat, de hát ez az ő keresztje :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!