Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki mennyi idősen költözött el...

Ki mennyi idősen költözött el a szüleitől? Vagy az idősebbek esetében a gyerekek mennyi idősen költöztek el otthonról?

Figyelt kérdés
Az én lányom 22 éves, most költözik el. Nagyon nehezen tudom ezt lelkileg feldolgozni, úgy érzem , hogy széthullik a családom.
2023. szept. 24. 19:43
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
95%

Én nagyon későn 31 évesen költöztem el. Nővérem szintén pár éve.

Nem ettől fog szethullani a családod. Ez az élet rendje, hogy kirepulnek a gyerekek a fészekből.

2023. szept. 24. 19:50
 2/29 anonim ***** válasza:
93%
Két testvér: mindkettő 34 évesen.
2023. szept. 24. 19:51
 3/29 anonim ***** válasza:
94%

19 évesen költöztem el, elöször kollégiumba az egyetem miatt, utána meg már külön lakást béreltem.

A gyerekeim 18, 18, 25, 26 évesen mentek külön.

A család nem ettöl hullik szét, másrészt meg azt tudhattad volna, hogy a gyereked nem marad örökké gyerek, idövel önálló lesz és saját életet kezd.

Ez az, amit neked is fel kellene fogni, illetve keresned kellene valami értelmes elfoglaltságot, nem a gyerekre kell alapozni az életed.

2023. szept. 24. 19:52
 4/29 anonim ***** válasza:
85%

Ha nem költözik túl messzire, könnyebb feldolgozni.

Ha menekül, és/vagy nagyon messzire költözik, akkor persze nehéz...

2023. szept. 24. 19:53
 5/29 anonim ***** válasza:
91%
19 évesen.
2023. szept. 24. 19:58
 6/29 anonim ***** válasza:
87%

Tesóm 19 évesen 2 évre Írországba költözött, utána a barátja (azóta férje) szüleinél laktak egy évet, majd különköltöztek.

Én 25 voltam mikor elköltöztem anyutól. Azért írom így mert közben elveszítettük az apukámat. Albérletben lakok a férjemmel, közben építkezünk.

Ez az élet rendje, nem veszíted el őket. Ha családcentrikus nevelést kaptak és lehetőségük is így adja, ezer szállal kötődnek továbbra is hozzád, az otthonukhoz. Nem lesznek ott minden nap, de biztos lesz hétvégi ebéd, összefutás, közös program. Persze ezt mindkét félnek kezdeményezni és akarni kell.

26/N

2023. szept. 24. 20:00
 7/29 anonim ***** válasza:
84%
26, anyukámat nagyon megviselte, mivel már nincs más rokona.
2023. szept. 24. 20:00
 8/29 anonim ***** válasza:
88%

Továbbtanulás miatt 19 évesen 250 km-re költöztem anyukámtól. Majd suli után haza, 2 évre. 27 évesen ismét egy másik város, ez is 250 km-re van az otthonomtól, párkapcsolat miatt. Minden nap beszélünk anyuval, a távolság miatt viszont ritkán találkozunk.

Ö szerintem könnyen alkalmazkodott, nagyobb győzködés nélkül elengedett. Azt gondolom, megnehezítette volna a lelkemnek az új életszakaszba lépést, ha azt éreztem volna, hogy túlságosan nehezen hagy menni.

Most 38 éves vagyok és a saját gyerkőc még kicsi, ezért most még el sem tudom képzelni, mennyire lesz nehéz elválni, de tudom eljön majd a költözés pillanata. Remélem, hogy leszek olyan erős, mint az én anyám.

2023. szept. 24. 20:09
 9/29 anonim ***** válasza:
87%
Én szakaszosan, az első szakasz amikor egyetemre mentem, tehát 18 évesen, de ez nem volt végleges, mert a nyarakat és a legtöbb hétvégét otthon töltöttem. Aztán véglegesen 24 évesen, miután végeztem az egyetemen.
2023. szept. 24. 20:17
 10/29 anonim válasza:
36%
Hmmm 21 évesen mentem a férjemhez,utána költöztem el kb 23 évesen. De ha teheted és van rá mód akkor minél előbb... Ha vissza mennék max 20 éves koromig maradtam volna. Imádom a szüleim de egyedül,családdal jobb külön sokkal. Nem szólhatnak bele így mindenbe. Szóval ha tudsz minél előbb annál jobb :) de ismerek 34 éves srácot és a tesóit ők nem panaszkodnak pl és otthon laknak :) 28/N
2023. szept. 24. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!