Másik városba költözünk a lányom koli helyett lakhat
hétköznap a maminál?
Figyelt kérdés
Az élet úgy hozta, hogy tudtunk házat venni, de sokkal messzebb mint ahol éltünk. A 15 éves lányom művészeti gimibe jár amit imád.(Ez volt az álma, hogy ide felvegyék) Nem akarom kitépni ebből a jó suliból, viszont a kolit nem szeretné. Anyukám (58 idén lett nyugdíjas) felajánlotta, hogy hétköznap nála lakhat hétvégén pedig együtt hazajönnek. Meg is beszéltük az összes anyagi kiadást amit havonta utalunk el, a sulit mi fizetjük de hol kell ezt bejelenteni? Neten nem találtam információt erről! Köszönöm ha valaki tud segíteni.
Nem mintha értenék ehhez, de pontosan mit is kellene bejelenteni? Ha ti eldöntöttétek, további intézkedések nélkül lehet a lány a nagyijánál, mivel közeli rokon.
2023. szept. 10. 22:45
2/17 anonim válasza:
"hol kell ezt bejelenteni?"
Mit?
Bejelented az ofőjének, hogy megváltozott a lakcímetek, ill. hogy egyúttal neki tartózkodási helye lett a maminál. Ha szülői tel.számot kell megadni, akkor a tiedé mellett a nagymamáét is add meg, mert helyben ő tud intézkedni (ha pl. órán hányni kezd, ő tud érte menni, nem te).
Ha még valami teendőtök lenne a suli felé, akkor az ofő biztos mondani fogja.
2023. szept. 10. 22:48
3/17 A kérdező kommentje:
Azt hittem gyámhatóság, vagy ilyesmi fele kell ilyen kiterjesztett szülői jogot kérni, de ezek szerint csak túlgondoltam. Édesapa is itt él de ő nála fixen nem lenne el a kislány, már csak hely hiány miatt se.
2023. szept. 10. 22:54
4/17 anonim válasza:
a miniszeterlnökúrnak kell bejelenteni személyesen :-D
2023. szept. 10. 23:20
5/17 anonim válasza:
Nem muszáj bejelenteni. Amúgyha lenne jelentősége pl. hivatalos levél, vagy szolgáltatás megrendelése pl. internet, akkor ezek miatt szokták ideiglenes lakcímként bejelenteni,az Okmányirodában lehet kérvényezni.
2023. szept. 10. 23:35
6/17 anonim válasza:
Nem kicsit gondoltad túl!
15 éves kislány 🤭🤣 tudom, neked mindig az lesz
Neked 10 éves eszjarasod van. Komolyan érthetetlen számomra, hogy felnőtt emberek ilyet kérdezzenek. Hol éltél eddig? A holdon?🤣
2023. szept. 11. 01:33
7/17 anonim válasza:
Nem kell ezt külön bejelenteni.
2023. szept. 11. 02:15
8/17 anonim válasza:
A válaszolók többsége tévedésben van. Kiskorú esetén legalább az egyik szülőnek a gyermekkel közös lakcím szükséges, mivel hivatalosan jogilag a szülők felelnek a gyerekükért, tehát Te, vagy a másik szülő legalább tartózkodási helyet létesítsen a nagymamánál, akkor elvileg nem lehet belőle gond, de pl. ha az iskolában később gondok adódnak a gyerekkel és az iskola tudomására jut, hogy Ti tartósan nem laktok vele, akkor tehetnek feljelentést a Gyámhivatalban.
2023. szept. 11. 05:05
9/17 anonim válasza:
8-as, nettó hülyeséget beszélsz, de nem baj :D
2023. szept. 11. 07:17
10/17 anonim válasza:
8-as hülyeséget beszél.
A gyerek lakcíme nyilván az anya lakcímével lesz azonos. A nagymamához tartózkodási helyként jelentkezzen be a gyerek (én fontosnak tartanám, hogy ez is be legyen jelentve!) és akkor minden rendben van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!