Jogosan érzem úgy hogy ki lettem semmizve?
De mindenki érti, amit írsz, csak azt nem értjük, hogy miért nem nagyapáddal és a nagybátyáddal beszélsz erről, miért a gyakorin hisztizel?
Az eltartási szerződést úgy is meg lehet kötni, hogy a nagybátyádék külföldön élnek, de pl vállalják, hogy fizetnek gondozónőt nagyapádnak, meg takarítót. Ez csak egy példa. De a legjobb az lenne, hogy ha velük beszélnéd ezt meg.
Ha nem ír végrendelet a papa, csak az élő fia örököl.
Te csak akkor, ha beír egy végrendeletbe.
De fizetsz, mint a katonatiszt örökösödési illetéket.
A nagybátyád arra számít, hogy így az övé lesz az egész. Ha bizonyítható, hogy a papának lesz X tulajdonrésze a befektetett tőkéje fejében, akkor annak fele téged illetne, ha életében mást nem csinál a pénzével. A rokon így azt hiheti, hogy ha oda kerül a sor, akkor nem akarsz egy család feje fölül elvenni egy házat az örökölt 1/5 részed miatt (most mondtam egy számot). Ha genyó vagy, akkor kifizetteted vagy perre viszed. Ha nem, ráhagyod.
Én eleve úgy venném, hogy a papa így döntött, neked innentől nincs közöd hozzá és még minimális kárpótlást se kapsz majd azért, hogy elhagyagoltak téged és az apádat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!