Észre szoktátok venni lány/női családtagjaitokon - akikkel egy háztartásban éltek - hogy épp menstruál?
Például anyaként kamasz lányotokon, vagy nemtől függetlenül lánytestvéreteken, húgotokon, nővéreteken, stb.
(A barátnőtökön/feleségeteken az nyilvánvaló, hogy tudjátok ha menstruál, itt most azokat az eseteket kérdezem, amikor nem nyilvánvaló a szitu.)
A lényeg, észre szoktátok venni a veletek egy háztartásban élő nőkön, amikor megvan a menzeszük? Milyen jelekből/jelenségekből állapítjátok meg, mikor menstruálnak?
Ugyan már, #18, nekem világ életemben 3-4 napig tartott, sosem volt erős.
Azért 3-4 napot kibírni szex nélkül nem egy megoldhatatlan feladat.
De menstruáció közben sem tilos a szex, de mindegy....
Én letojom, hogy más nő mikor menstruál (nevezzük már nevén, miért kell mindenféle idióta szavakat meg kifejezéseket aggatni rá???), főleg úgy, hogy vannak olyan fogamzásgátló eszközök, amiktől ki is marad a havi vérzés.
És hát, ahogy a a #16 is írta, kíváncsi lennék, hogyan hangozna a válaszod, ha már legalább két évtizede együtt vagytok :D
Anyummal többet vitatkoztunk, ha valamelyikünknek megvolt. Akkor nagyon durva vitáink tudtak lenni. Nagyon erős vérzései voltak, aminek sokszor hangot adott (gyakran kellett tampont cserélnie, így ha valahova mentünk, sokszor kellett mosdóba mennie). A mosdókagyló szélére odakészítette a tampont, ha megvolt neki.
Az enyémet pár napig tudom “titkolni”, általában a mosás szokott lebuktatni (baleset történik és összevérzem a lepedőt, megnőtt fehérneműszám a szennyesben/ruhaszárítón, néha használok mosható betétet). Vagy ha görcsölök, akkor a panaszkodás.
Mikor koliban laktam és barátok is voltunk, akkor a panaszkodásból tudtuk. De másból nem volt észrevehető.
Egyszer apumnál voltam és megjött. Megkérdeztem a párját, hogy tudna-e adni betétet, de nem volt neki, így szólt apumnak, hogy vigyen el a boltba betétet venni. Szerintem ebből össze tudták rakni, hogy éppen megvan 😅
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!