A szüleitek várhatóan meg tudnak majd élni a nyugdíjukból? Ha nem, mi a terv?
40. Az én anyám gyári munkás volt és amikor elment nők 40-nel 2 éve, akkor nettó 170-180 ezer forintos fizetése volt, majd a nyugdíja 190 ezer lett. Tehát ez sokakra igaz lehet.
Főleg hogyha valaki utánaolvas kicsit jobban és meglátja a valorizációs szorzó jelentős szerepét, akkor megérti, hogy a mostanában elment nyugdíjasoknak miért lett olyan relatíve jó nyugdíja az eddigi fizetésükhöz képest.
#10 vagyok. Megértem, hogy itt sokak szülei nem bejelentett munkát végeztek vagy megelégedtek a fizetésükkel ahelyett, hogy emelést kértek volna vagy ne adj' isten fejlődtek volna szakmailag a munkával töltött éveik alatt és magasabb pozicióba kerültek volna. De akkor nem itt kell nyomni a piros gombot a szorgalmas szülőkről szóló válaszokra, hanem elfogadni, hogy a ti szüleitek tettek érte, hogy ne kapjanak magas nyugdíjat. Ennyi. Én sem értek egyet azzal ami folyik az országban nyugdíj fronton, de komolyan, aki a kisujját megmozdította és dolgozott, az alaphangon megkap most 400e Ft. közeli összeget nyugdíjban. Nekem itt ne adja senki, hogy alig kap valamit a szüleje és nyomorog. Hát akkor tett volna érte!
(Nyilván most nem azoknak szól a válaszom, akik baleset miatt nem tudták ledolgozni az éveiket. Őket sajnálom a legjobban.)
49-es, tévedésben vagy. A jelenleg 80 év körüliek nyugdíja, amikor nyugdíjba mentek, még elég volt a megélhetésükre, csak időközben a magas infláció miatt elértéktelenedett, mert a nyugdíjemelések messze nem követték le a valós inflációt.
Csak egy példa: apukám 40+ éves 8 órás bejelentett munkaviszonnyal most 150E Ft nyugdíjat kap, anyukám még ennyit sem.
Nekik azért nincs ennek ellenére anyagi gondjuk, mert tehermentes a házuk és még mindig megtermelik maguknak a zöldséget, gyümölcsöt és állatokat is tartanak, illetve van jelentős megtakarításuk is, de az Ő korosztályukban sokan küzködnek az alacsony, elértéktelenedett nyugdíjuk miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!