Hogyan lehet egy idős embert rávenni, hogy fürödjön meg?
3!
Depresszió és demencia tud ilyet csinálni....
Köszi a válaszokat!
Igazából nem tudom még, hogy lesz-e ellenállás, azt se tudom ennek hogyan fussak neki. Tapintatosan, de lényegre törően akarom.
Az számomra is beszédes, hogy magától nem is fürdik, a demencia jutott eszembe egyből.
Értem. Te állsz hozzá legközelebb, nem a gyereke? Amúgy a haztartasa hogy néz ki, tiszta? Lehet fürdik ám, csak mar nehézkes neki és nem megy olyan tökéletesen. Plusz romlik a szaglása is az embernek, meg önmagán nem is feltétlenül érzi...
Mindenképp finoman kell szólni, mint pl ahogy már írtam fentebb is.
Ha nem akarod rögtön a fürdés közbeni segítségedet felajánlani (mert az azért elég meredek), kérdezd meg, hogy kényelmesen meg tud-e még fürödni, nem nehéz-e neki. Főleg ha esetleg kádja van! Lehet, hogy csak cserélni kéne zuhanytálcára, mert nem mer ki-bemászni, fél, hogy elesik, ezért ha úgy érzi, nem muszáj, inkább nem kockáztatja meg a tornászmutatványt, és nem fürdik meg.
Bár szerencséd lenne, ha csak erről lenne szó; az öregkori elbutulás valószínűbb magyarázat.
Ha az a válasz, hogy nincs semmi gond, akkor sajnos muszáj lesz finoman előhozakodni azzal, hogy olyan, mintha mostanában nem fürödne annyira gyakran vagy alaposan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!