Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Baj, ha nem bízok anyukámban?...

Baj, ha nem bízok anyukámban? Ha nem tudok bízni benne?

Figyelt kérdés

Nem tudom igazán, mindig ő volt velem, ő nevelt fel, mindig támogatott, mellettem állt, soha nem tiltott el semmitől, elég 'liberális' ilyen téren (pl nem kényszerít a tanulásra, tudja hogy magamtól tanulok és magamért), de minden ellenére nem bízok benne. Nem tudom miért, de nem merek elmondani neki semmit, nem merek megkérdezni tőle semmit (pl a barátomat is nagyon sok idő után mertem egyáltalán szóba hozni is, mert... féltem, nem tudom mitől, de féltem hogy mit szól érte...) vagy egyáltalán bármilyen más kérdésről vagy dologról is legyen szó, nem merem elmondani mert félek hogy mit fog szólni érte, vagy hogy ezért másként fog rám nézni, mint azelőtt, ezért inkább nem is mondok el neki semmit.... Ez nagy baj? Hogy és min kellene változtatni, hogy jobb legyen?

(zárójelben mondanám hogy 18 éves vagyok, és elég öreg ahhoz, hogy nem kellene ezt csinálnom meg éreznem, de nem tudom miért van ez...)

2010. okt. 14. 22:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg szeretnéd osztani vele a dolgaidat, akkor ez bizony baj. Uralkodj magadon és ne félj tőle, ha valamit megosztasz vele, egyre könnyebb lesz őszintének lenned, és azt fogod megszokni hogy bármi van elmondod anyukádnak. Győzd le ezt az érzést, győzd le a saját butaságod. Ki tudja meddig lesz ott Neked anyukád, érdemes addig szeretni amíg él, utána késő!
2010. okt. 14. 22:32
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Talán épp azért, mert tisztában vagy vele, hogy mennyi mindent köszönhetsz neki, félsz, hogy csalódást okozol, hogy nem tudod azt adni amit megérdemelni, ezért alakulhatott ki ez a gátlás benned. Szóval szerintem nem az van, hogy nem tudsz bízni benn, egyszerűen csak tartasz attól, hogy valamit nem úgy csinálsz, nem úgy gondolsz ahogyan ő szeretné, és emiatt már eleve rosszul érzed magad...
2010. okt. 14. 22:46
 3/8 anonim válasza:

Szerintem nem gond, ha nem mindent osztasz meg vele.

Nekem ne legyen bűntudatom, ha valakivel nem lehetek őszinte.

Ki alakította ki ezt?

Ha a lányom nem mer nekem elmondani valamit, mert én "mit szólok érte", akkor az van bennem, hogy mit rontottam el? És keresem, hogy mit...De ÉN keresem, nem Ő...

2010. okt. 14. 22:49
 4/8 anonim ***** válasza:
52%
Valószínű édesanyád egy erős egyéniség, igaz én is az vagyok, de a gyermekemmel szemben nem, inkább határozott. Ne félj tőle, ne butáskodj, ő az édesanyád. Lehet arra vár legyél vele bizalmasabb, közeledjél.
2010. okt. 14. 23:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Mindenki életében van ilyen bizalmatlan időszak, kinél hosszabb, kinél rövidebb, kérdés, hogy meg tudjátok-e oldani.

Én apámban nem tudok bízni, de ennek oka is van, szóval nem úgy, mint nálad, apám eljátszotta a bizalmamat, azóta csak szakmai dolgokról beszélünk, csak ez megy problémamentesen.

2010. okt. 14. 23:35
 6/8 anonim ***** válasza:
szerintem nálad így nyilvánul meg a kamaszkori lázadás.
2010. okt. 15. 05:15
 7/8 anonim ***** válasza:
52%
mi a horoszkópod? bak?
2010. okt. 15. 08:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Édesanyánk az egyetlen ember, aki feltétel nélkül szeret minket. Ám még az ő szeretetén is osztoznunk kell (apával, testvérrel, ha van). Nálad az alakult ki, hogy meg kell felelned neki, különben elveszted a szeretetét, ezért nem tudsz elmondani neki sok mindent, ezért nem tudod magadat adni. Bűntudatod van, szorongsz emiatt.

Hogyan nevelt édesanyád? Volt-e olyan momentum, amikor szeretetmegvonással próbált a jóra bírni (esetleg olyan dologra, ami nem te vagy)?

Ha nem, akkor egyszerűen kezdd el próbálgatni magad - először csak kis dolgokba avasd be, aztán úgyis látni fogod, hogy a komolyakat is megoszthatod-e vele vagy sem...

32/n

2010. okt. 15. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!