Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Agresszív a párom mit tegyek?

Agresszív a párom mit tegyek?

Figyelt kérdés

Többszöri alkalommal megpofozott már,és utána mindig addig magyarázza a dolgokat amíg én magam is elhiszem hogy én voltam provokáló és megérdemeltem.

Tegnap este olyan hülyeségből ment a vita hogy ki alszik az ágy egyik felén

Nem engedtem neki én sem,és csúnyán beszélt persze erre én is elkezdtem lement a földre,és miközben én már aludtam ki cibálta az ágyról a matracot alolam mondván hogy ez az ő helye menjek a földre ,aztán hátulról megütött,nem ököllel de megütött

Teljesen ledöbbentem.Meg sem tudtam szólalni.

Az a helyzet hogy esküvőnk (lenne) egy hónap múlva kb.

Teljesen össze zavarodtam,nem tudom mit tegyek azt sem tudom szeretem e még vagy teljesen ki ölte belőlem .

Valaki hasonló helyzetbe ?

2023. aug. 2. 09:32
 31/92 anonim ***** válasza:
100%

26-os: „Többszöri alkalommal megpofozott már,és utána mindig addig magyarázza a dolgokat amíg én magam is elhiszem hogy én voltam provokáló és megérdemeltem.”

Ne írj már hülyeséget a párterápiával, ebből világosan kijön, hogy még csak megbánást sem tanúsít, így semmire nem lehetne építkezni. Nem „csak” indulatkezelési problémái vannak, hanem egy manipulatív szemétláda is. Ha felhozná a terápiát a kérdező (itt legalább helyes a meglátásod), valószínűleg kapná is a következő pofonokat.

2023. aug. 2. 10:39
 32/92 anonim ***** válasza:
100%

#28 "Szeretem igen."

Ez el fog múlni. Gondolj erre úgy, hogy csak hormonok játéka az egész. Amint elmúlik az érzés, boldog leszel, hogy otthagytad a fenébe. Sőt, értetlenkedve kérdezed majd magadtól, hogy miért nem léptél le már sokkal korábban?

2023. aug. 2. 10:41
 33/92 anonim ***** válasza:
100%

28- ő pontosan tudja, hogy mit tesz. Inkább azt reméli, hogy te még nem jöttél rá arra, hogy ő mit tesz.

Ha van benned egy kis életösztön, még ma lelépsz (mielőtt ebből is kidumálja magát) és legközelebb az első jelnél kell elmenni, nem várni a jószerencsét, hogy: hátha megváltozik.

2023. aug. 2. 10:42
 34/92 anonim ***** válasza:
100%

"szerintem fel sem fogja mit tesz"

Dehogynem fogja fel! Ez a bántalmazók módszere, úgy tesznek, mintha nem értenék, hogy az áldozatnak mi baja van a viselkedésével, hárít, az áldozatot hibáztatja. Ezzel éri el, hogy magadat hibáztasd és azt hidd, megérdemled, amit kapsz. Nagyon is tudatosan teszi, mait tesz.

A tettlegesség egyetlen párkapcsolatban sem fogadható el. Lépj azonnal ebből a kapcsolatból, csak jól jöhetsz ki belőle, ellenben ha habozol, újabb esélyt adsz stb, abból csak rosszul.

2023. aug. 2. 10:42
 35/92 anonim ***** válasza:
100%

Szerintetek miért nem lép le a kérdező?

Az esetek nagyobb százalékában vagy kapcsolatfüggő/társfüggő akit bántalmaznak, vagy nincs hová mennie!

Az ilyen nőknek általában olyan kevés pénze van, hogy egyedül nem tudnak albérletet fizetni, szülőkhöz nem tudnak vagy nem akarnak visszamenni, mert sokszor onnan is a bántalmazás miatt jönnek el (lakhatási válság van).

A nagy többség nem fog semmilyen egyesülethez fordulni, ha a pasas mellett van normális lakhatása, van egy megszokott élete. Inkább a megszokott rosszban maradnak (mert már tudják mire számíthatnak), minthogy kimozduljanak a komfortzónájukból, és a bizonytalan ismeretlent válasszák.

A kérdezőt is többszöri alkalommal megpofozták, mégsem költözött el onnan!

Gondolom nincs hová, és nincs aki segítsen.

Akik itt segítséget kérnek, azoknak a nagy százaléka továbbra sem fog semmit csinálni, legalábbis én ezt látom. Nem egy ember van aki már évek óta benne van a sz@r párkapcsolatában, és semmit sem változtat. Sokan már kényszeresen ragaszkodnak a másikhoz, még akkor is ha már ők maguk is felismerték hogy a másik fél bántalmazó.

Pszichológussal lenne érdemes kielemeztetni, hogy miért ragad bele sok ember a bántalmazó kapcsolatába (kivéve ha tudható hogy csak lakhatási vagy anyagi függés miatt).

2023. aug. 2. 10:59
 36/92 anonim ***** válasza:
91%

"Teljesen össze zavarodtam,nem tudom mit tegyek azt sem tudom szeretem e még vagy teljesen ki ölte belőlem."

Hát figyelj ha ilyen Anastasia kaliber vagy mint a Szürke 50 árnyalatában, és arra izgulsz hogy egy darab szarként vagy kezelve ami csak boxzsáknak, takarítani, meg beleüríteni jó, ha őszintén ez az életcélod akkor hajrá, nyugodtan maradj vele. Jelenthetsz hogy provokálok, de ez a kőkemény igazság, aki veri a párját az ennyire tartja. Nem szereti, nem tiszteli, nem érdekli mi van vele. De ha valakinek ez kell én nem fogom megállítani. Csak gyereket ne vállalj.

2023. aug. 2. 11:22
 37/92 anonim ***** válasza:
91%
#35 Teljesen igazad van. Szerintem aki egy ilyen helyzetben nem ismeri fel hogy k*rvára gáz amit a párja csinál, és még ő érzi hibásnak magát, meg mentegeti a párját, az is beteg agyban és minimum pszichológushoz kéne mennie. Nyilván nem mindenki tud elköltözni, de azért egy józan tudatnak ott kéne lennie hogy ez egy bántalmazó környezet. (Egy egészséges embernek nem normális, ha verik.) És sokan emiatt nem is lépnek le, mert nem tudják normálisan felmérni a helyzetet.
2023. aug. 2. 11:29
 38/92 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagyon értem az ilyet, te függőségi kapcsolatban vagy ezzel az elmebeteggel?

Köt hozzá gyerek?

Képzeld, vannak olyan nők, akik már elszúrták, mert például gyereket szült neki. (Nyilván abból is lehet kiút, csak sokkal kínosabb.)

De ha neked ez kell, van még esélyed, erre is!

Gondolkozz, akkor már nem csak a saját, de még gyerek(ek) életét is elszúrhatod.

Mert neked van egy ilyen hobbid, hogy bántalmazottnak lenni jó.

Mi a kérdés?

2023. aug. 2. 11:34
 39/92 anonim ***** válasza:
100%
Na végigolvastam a válaszokat... Kérdező, fogalmam sincs mi a f*szra vársz. Nekem apám ilyen, igaz ő mentálisan terrorizál. Évek óta tűkön ülve várom a napot mikor el tudok költözni a világ másik felére. Minden alkalmat megragadok amikor nem kell itthon szenvednem. Ha te nem látod hogy innen lépni KELL, ha egyáltalán felmerül benned, hogy ilyen helyzetben maradj, akkor menj pszichológushoz de nagyon gyorsan. (És nyilván költözz el, de ez magától értetődő.) Minimum kapcsolatfüggő vagy, ami nem a te hibád, de attól még változtatni kell rajta. Egészséges ember egy ilyen helyzetből úgy menekül ahogy csak tud.
2023. aug. 2. 11:37
 40/92 anonim ***** válasza:
98%

Amit írsz, a tipikus nárcisztikus férfi és egy kapcsolatfüggő női áldozat. Ahogy a nagy könyvben meg van írva. Semmi "extra" nincs a kapcsolatotok dinamikájában.

A párod nárcisztikus és/vagy szociopata. Esélyed sem lesz SOHA hogy meggyőzd, vagy egyenrangú félként kezeljen.

Mindig azért hibáztat, hogy TE KÜZDJ azért hogy elfogadható, hogy "jó" legyél neki. Te pedig kaparsz ezért. És kezded elhinni hogy a hiba benned van. És ennek sosem lesz vége. Mert Ő ebből él, ettől érzi nagynak, boldognak, és sikeresnek magát. Azon, hogy Te elsorvadsz.

És ez akkor is igaz, ha 3 hétnyi bántalmazás után, meglep egy szál virággal, átölel és azt mondja fontos vagy neki. Akár még bocsánatot is kér. Ezek krokodil könynek. Te meg elolvadsz, mert azt hiszed eljött a változás. Másnp meg megint Te leszel a szar, és kapod a nyaklevest. Pedig Ő milyen jó akart hozzád lenni, de Te megint elbactad. És még neked lesz lelkiismeret furdalásod megint. Ismerős ugye?

Vagy elfogadod az egyre súlyosabb testi és lelki bántalmazást. Vagy kilépsz a kapcsolatból. Más megoldás nincs. HIDD EL! NINCS! Nem lézetik! A legfontosabb hogy ezt elfogadd. Ez nagyon fontos!!!! Mert Te most a harmadik utat keresed, hogy megfelelj. De ilyen nincs!

Nekem lány ismerősöm már volt kórházban, rendőrségen. Feljelentette a párját olyan súlyosan megverte (előzetsbe került a srác). A az viszont feljlenetette. Sőt még engem is (mert a lány haver lelki támasza voltam). Kibactak a munkehylről 18 év után, csajnak is ott kellett hagynia. Sokminden összedőlt. Egy mérgező szociopata ember MINDENKIT tönkretesz a közelében. Nem csak téged.

Sajnos itt jobbat senki nem fog tudni mondani. MENEKÜLJ!!!! Mert szélsőséges esteben még az életedbe is kerülhet ez a kapcsolat. Megéri? Nem feltételnül úgy hogy megöl szándékosan, csak mondjuk elszáll az agya meglök, és egy végzetes balaeset történik. Vagy tolószékbe kerülsz...

Könyörgöm nézz már vidókat a nárcisztikus bántó emberekről. Hidd el MIND egy kaptafára működik. Aminek a lényege hogy fizikailag, lelkileg le fog építeni. És ha kifacsart, csak akkor fog eldobni.

És sajnos tipikus hogy az áldozat mindig azt hiszi, abban reménykedik, hogy majd egyszer "meggyőzi" a nárcisztikust. Egyszer majd el fogja fogadni. Most mondom. Ilyen osha nem lesz. Ők a saját szemükben tökéletesek, és ennek ellenkezőjéről sosem fogod tudni meggyőzni. Max kapsz egy két nyaklevest... ennyi.

Olvasd el a "Szavakkal verve" című könyvet. Fel fogod ismerni mi a nárcizmus. De annak a végén is az ismert pszichológus csak annyit ad javaslatként: Vagy elfogadni és nem magunkat hibáztatni, vagy kilépni a kapcsolatból. Nárcisztikust nem lehet "gyógyítani". Ezért is hívják személyiségzavarnak és nem betegségnek.

Sajnos korunk személyiségzavara (felgyorsult világ, anyagi elvárások, férfi dominancia iránti elvárás, stb). Leginkább férfiakat érint. És sajnos elég gyakori.

YouTube-on tonna szám van magyar nylevű videó. Legalább azokat hallgasd meg. És csatlakozz az FB csoporthoz. Nevét nem tudom, de narcisztikus/bántalmazó párkapcsolatban élő nők vannak benne. Sokat segítenek egymásnak.

MENEKÜLJ!!!! MENEKÜLJ!!!! MENEKÜLJ!!!!

(45/F)

2023. aug. 2. 11:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!