Szerinted ez normális?
Anyám elakar menni iskolaidőben DÉLUTÁN valami foglalkoztatásra, tanfolyamra nem tudom. Mostanában ez a heppje.
Tavaly is volt, de akkor nem 9 hónaposra ment mint most amire akart. De nagyon szar volt mert nekem kellett vigyázni a tesómra egész estig, úgy hogy suliból hazajövet nem is pihentem és másnak nekem is suli.
A tanulás normális dolog, tény. De nem tudjuk hány éves a kérdező, illetve, hogy a kis testvére milyen idős. Mennyi figyelmet igényel. Azért iskola időben járna neki azért egy kis pihi, meg az, hogy tudjon koncentrálni a tanulmányaira.
3 a max támogatott szakma lehetőség, ami nem fizetős.
6: "én nem tudok felkészülni az iskolára másnap, sőt a tesómat se tudom felkészíteni"
Eszerint a tesód is iskolás.
Akkor mi a tökömet rinyálsz azon, hogy neked kell a tesódra vigyáznod?
Pelenkáznod kell? Etetned kell? Játszanod kell vele? Mesét kell neki olvasnod?
Az tény, hogy nem a te dolgod neki segíteni a tanulásban. Ezt az egyet felhozhatod anyukád előtt.
Egyébként hetente hány délután lesz távol anyukád? Ha csak heti 2-3 délután, akkor azért vállalható az is, hogy akkor te segítsél a tesódnak. Ha mást nem is, legalább azt, hogy elmagyarázod neki a feladatot, ha nem érti. Vagy ha egy verset meg kell tanulnia, akkor kikérdezed tőle. Ennyi segítés a normális testvéri kapcsolatba bele kéne, hogy férjen.
Másrészt: anyukád valószínűleg nem élvezetből megy tanfolyamra a napi 8 órás munkája után, hanem kényszerből. Pl. erős oka van rá, hogy másik állást keressen. Vagy anyagiak miatt, vagy bizonytalannak érzi a mostani helyét, vagy idegileg kikészítik, vagy egészségileg nem bírja. Ha egyik napról a másikra kórházba kerülne ill. munkaképtelen lenne, te lennél legjobban meglepődve, hogy se anya, se kaja, se ruha. Akár intézetbe is kerülhetnétek a tesóddal, ha anyukátok nem tudna dolgozni és ellátni titeket.
Apukád egyébként hol van? Gondolom nem veletek él, ezért ilyen éles a kérdés. Ha anyukád egyedül nevel titeket, akkor valószínűleg azért csinálja ezt a tanfolyamot, mert jelenleg alig jön ki a fizetéséből és más állás után kell néznie. Nem élvezetből, hanem kényszerből.
Nem vagy már kisgyerek, nézz a dolgok mögé, mielőtt hisztizni kezdesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!