Meghívjam a szüleim temétésére a rokonokat, ha azok 10 éve nem érdeklődtek felőle, nem hívták ünnepekre sem? Én 20 éve nem beszéltem velük. Még a telefonszámukat sem tudom, valamelyiknek a lakcímét sem.
Illene - kit érdekel az illem?
Akire életében nagy ívben tesz valaki, a temetésére sem kell elmennie, meg játszani a szegény gyászolót.
"Engem érdekelne, hogy aki lepontozott, miért tette. 21. vagyok."
Mert itt épp a rosszindulatú álszentek jöttek épp össze, és lepontoznak mindenkit az nem osztozik szardobálásukban és nem illik az ocsmány világképükbe.
Én gondolkodtam, hogy 21-re mit nyomjak, végül semmit se nyomtam, mert ambivalens érzéseim voltak.
Egyrészt értem a kommentelő álláspontját, másrészt én biztosan túlléptem volna ezen és a hozzátartozóm halálakor értesítenék mindenkit a temetés időpontjáról. Akár tartották vele a kapcsolatot, akár nem. Ez legyen az ő lelkiismeretükre bízva. De ha eljönnének a temetésre, azt nem akadályoznám.
Ha valaki ilyen logika alapján nyomott piros jelet, azt aligha lehetne "álszentnek", "ocsmány világképűnek" nevezni, aki szart dobál másokra.
44 álszent valaki azért, mert a saját nézetét próbálja másra ráerőltetni, illetve sokan itt ítélkeznek a kérdező felett, anélkül, hogy ismernék a részleteket.
A pirosnak kb. azt kéne szolgálni, hogy használható választ kapott-e a kérdező, ezt pedig nem dogmák, 100 évvel ezelőtti etikett, vagy kommenthuszárok fogják eldönteni.
Egy helyes válasz létezik, az hogy a kérdező a szíve és lelkiismerete szerint cselekedjen. Ő fog elszámolni vele később.
Tegyük fel, valaki azt a tanácsot adja, hogy ne értesítse őket.
Ő nem értesíti, de bizonytalan. Később ki fog elszámolni a lelkiismeretével, a pállottszájú fotelhuszár, vagy a kérdező?
Ugyanez érvényes a másik esetre is, ha az sül el rosszul.
45-re:
Oké, de te is tudod, hogy a kommentelők döntő többsége like-dislike gombként használja ezt. Tehát az alacsony pont azt jelenti, hogy kevesen értenek vele egyet (azok közül, akik egyáltalán pontozták).
44!
Köszi a választ.
Konkrétan azért nem lett értesítve az említetteken kívül senki, mert valóban xartak a mamára. 4 unoka van és 3 dédunoka. Egy unoka külföldön él, egy másik másik városban, a maradék 2 a mamaval azonos városban élt. A helyben lakó unokák semmilyen kapcsolatban nem voltak vele, a telefont se vették fel neki, ha hívta őket. Márpedig szerencsétlen hetente próbálkozott és csak a kifogásokat kereste, hogy épp miért nem tudják felvenni. A dedunokak közül egyedül a külföldön élővel volt kapcsolata, a másik kettőt olyan 2 es 4 évesen latta utoljara - 14 volt már a kisebb, amikor meghalt. A nagynéném volt az amúgy, akimazt mondta, ha q gyerekei es az unokái ennyire nem törődtek az ő anyjával, felesleges nekik elmondani is, hogy meghalt....
a saját nézetét próbálja másra ráerőltetni
Az megvan, hogy az a kérdés, meghívja-e? nyilván mindenki a saját nézetét fogja erre válaszolni.
"nyilván mindenki a saját nézetét fogja erre válaszolni."
A bunkóbbja meg a más nézetét lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!