Merken vállalni, hogy én ezt a bútorozatlan lakást venném ki magamnak a családom előtt?
Most vagyok 30 éves, tavaly költöztem Budapestre a családi házból vidékről. Egy IT diplomám van, és dolgoztam is IT területen. Mesterszakra jöttem fel tavaly Budapestre, egy évig kolis voltam, és nem volt munkahelyem. Jelenleg van esélyem egy mesterséges intelligencia gyakornoki pozícióra, amiből lehetne szép jövőm.
Öcséim régebb óta élnek Budapesten, támogatnak az albérlet keresésben. De anyával azt mondják, hogy a praktikum, és az anyagiak miatt, bútorozott albérletbe költözzek mindenképpen.
Nekem tetszene egy lakás a Budai oldal csendes részein, de bútorozatlan.
Érdemes-e a családommal szemben, akik óvnak mindentől felvállalni, hogy én mégis oda szeretnék költözni, és meg tudom venni azt a pár bútort, amire szükség van ott?
Mintsem, hogy elmenjek olyan albérletbe, ahol nem érzem annyira otthon magam, és azt várom, hogy költözhessek már ki?
Eleve kinek mi köze egy felnőtt életéhez ilyen szinten?
Biztosan nem vásárolnék bútorozottat, és igen, költözéskot szétszereljük, ami van, és a teherautó elviszi.
Nem nagy cucc :D
22
EZ a "felnőtt" még nem önálló. maga írta.
Én egy jó ideig használt bútor párti voltam, egészen addig a pontig, míg egy jónak tűnő vásárlás után el nem leptek a poloskák.
Azért manapság ez nagyon gyakori, így aztán akármilyen csillagos-gyémántos, akármilyen tiszta helyről kerül ki, akármilyen olcsó, nálam szóba sem jöhet.
Egyetlen kivétel talán a falvak, ahol nem jellemző az ágyipoloska, de onnan meg annyi lenne a szállítás, hogy nyugodtan vehetek az árán újat.
Kérdező!
Hacsak nem olcsón veszel ki valami nagyibútorokkal berendezett örökölt lakást, akkor az albérletek jellemzője az ikeás alapdarabokkal berendezett, személytelen bérlemény. És azt - ahogy már írta is előttem valaki - a saját ízlésedre formálhatod kiegészítőkkel, igényeid szerint.
Egyébként se úgy állj hozzá, mintha a saját ingatlanodban raknál 20 évre fészket, mert ez egy átmeneti állapot, optimális esetben is csak 1-2 év.
Utolsó! Végre valaki érti:D Igen, ilyen sokat ad hozzá az otthoni rekreációhoz a miliő. Konkrétan pszichológiai tanulmányok vannak arról, hogy mennyit számít a környezet a hangulatunk, kiegyensúlyozottságunk és a teljesítőképességünk szempontjából. Van aki érzékenyebb erre. Van akinek fontos fontos az esztétikum és, hogy a személyes preferenciáit, ízlését tükrözze a lakás.
„ Egyébként se úgy állj hozzá, mintha a saját ingatlanodban raknál 20 évre fészket, mert ez egy átmeneti állapot, optimális esetben is csak 1-2 év.”
Miért? Mi lesz 1-2 év múlva?:D Az ingatlanok árai az egekben. Majd összespórol 40-50-60 milliós ingatlanra önerőt meg kap rá hitelt?:D Ugyan már.
30 évesen attól fosol, hogy a szüleid és az öcséid mit szólnak ahhoz, hogy nem úgy döntesz, ahogyan tanácsolták?
Egy pitiáner dologról beszélünk, jóember! Ha te ott szeretnél lakni és veszel egy ágyat meg egy széket + asztalt, mi köze hozzá másnak? Ha párt keresnél, akkor is vétójoguk lenne, hogy az illetővel lehet-e párkapcsolatod??? És miért vagy olyan életképtelen, hogy a testvéreid kellenek segíteni a cipelésben? Megfizetsz rakodókat és odaszállítják, felviszik és oda teszik, ahová mondod.
Komolyan, néha azért gondolok troll kérdezőkre, mert nehéz elhinnem, hogy valaki, pláne 30 évesen, ilyen életképtelen legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!