Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Merken vállalni, hogy én ezt...

Merken vállalni, hogy én ezt a bútorozatlan lakást venném ki magamnak a családom előtt?

Figyelt kérdés

Most vagyok 30 éves, tavaly költöztem Budapestre a családi házból vidékről. Egy IT diplomám van, és dolgoztam is IT területen. Mesterszakra jöttem fel tavaly Budapestre, egy évig kolis voltam, és nem volt munkahelyem. Jelenleg van esélyem egy mesterséges intelligencia gyakornoki pozícióra, amiből lehetne szép jövőm.

Öcséim régebb óta élnek Budapesten, támogatnak az albérlet keresésben. De anyával azt mondják, hogy a praktikum, és az anyagiak miatt, bútorozott albérletbe költözzek mindenképpen.

Nekem tetszene egy lakás a Budai oldal csendes részein, de bútorozatlan.

Érdemes-e a családommal szemben, akik óvnak mindentől felvállalni, hogy én mégis oda szeretnék költözni, és meg tudom venni azt a pár bútort, amire szükség van ott?

Mintsem, hogy elmenjek olyan albérletbe, ahol nem érzem annyira otthon magam, és azt várom, hogy költözhessek már ki?

2023. júl. 23. 22:57
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
79%

A te helyzetedben nem volna tul logikus a butorozatlan lakas, gyakornoki poziban egyaltalan kapsz valami fizetest?

Agy es iroasztal keves lesz a kenyelmes elethez, de amugy meg egy normalis, semmi extra matrac es agykeret onmagaban is eleg nagy tetel.

Nezegesd az arakat, aztan rajossz te is.

Otthon lehet erezni magad butorozott albiban is, illetve oda is lehet venni ezt-azt, ami feldobja es ami teged boldogga tesz.

Pl szonyeg, fuggony, allo lampa, kepek a falra, sajat konyvek a polcra, mittudomen.

Legyel egy kicsit kreativabb es batrabb!

Nem tudom, hogy mi otthonosabb, egy kopar, minden nelkuli albi, ahova epphogy egy agyat meg tudsz venni, vagy egy normalisan berendezett, ahova jo hazamenni.

Ha engem kerdezel, az utobbi.

2023. júl. 23. 23:50
 12/31 anonim ***** válasza:
93%
Te komolyan 30 éves vagy? Én 18 évesen sem voltam ennyire töketlen, pedig nő vagyok.
2023. júl. 24. 00:30
 13/31 anonim ***** válasza:
11%

„Nem tudom, hogy mi otthonosabb, egy kopar, minden nelkuli albi, ahova epphogy egy agyat meg tudsz venni, vagy egy normalisan berendezett, ahova jo hazamenni.”

Kezdem azt érezni, hogy csak nekem nincs rendben, hogy idegen emberek ízlését vagy ízlésficamát tükröző lakást otthonomnak érezzek. Akinek ennyire tök mindegy, hogy miképpen néz ki egy lakás, annak nincs saját stílusa, ízlésvilága?

2023. júl. 24. 01:08
 14/31 anonim ***** válasza:
91%
Naiv vagy és gyerekes felfogású. 30 évesen nem a szüleidet kell győzködni. A bútorok eladásáról meg annyit, hogy azt megnézem hogyan. Talán az eredeti ár tizedéért el tudod adni gyorsan, de még úgy is a nyakadon maradhat. Ez nem így működik, hogy gondolok egyet és eladom. Kell hozzá vásárló is. És persze határidőre kell eladnod, hiszen nem akkor költözöl ki amikor akarsz, hanem amire a szerződés szól. Addigra a lakásnak újra üresen kell állnia. Ameddig nem telepedsz le véglegesen, addig bútorozott albérletet keresel. Ennyire egyszerű a történet és ezt racionálisan be tudja látni mindenki.
2023. júl. 24. 01:23
 15/31 anonim ***** válasza:
14%
Utolsó. Ne nevetess már… Mai világban semmi esély a saját lakásra, akkor majd szerinted az ember évtizedekig más bútorai között lakik? Majd ha ki kell költöznie szépen viszi magával a cuccait is. Keressen nyugodtan bútorozatlant a kérdező. Bár azt tényleg rosszul mérte fel, hogy milyen bútorokra lesz szüksége.
2023. júl. 24. 01:44
 16/31 anonim ***** válasza:
53%
Mi azzal a baj? Egy jó lakásban igényes bútorozás van, ami leköveti a lakás stílusjegyeit. Ha kimész Németországba vagy a környező országokba, ott szinte csak ilyet kapsz a pénzedért. Amerikában kifejezetten keresett a berendezett lakás és ott sokan úgy élik le a teljes életüket, hogy saját bútorjuk csak az íróasztal és az ülőalkalmatosságok, az összes többi szekrény, konyhapultok, minden a főbérlő tulajdona. Nem hallottam volna még róla, hogy valaki undorott attól, hogy helyette berednezik a lakást, sokszor még talán szebben, mint ahogyan ő maga tudná.
2023. júl. 24. 01:54
 17/31 anonim ***** válasza:
80%
Ha csak ilyen olcsón lehet eladni a bútort, akkor a kérdezô is vehet használtan. Máris sokkal olcsóbb. Esetleg az eladóval meg is egyezhet, hogy segítenek neki átcipelni.
2023. júl. 24. 04:37
 18/31 anonim ***** válasza:
84%
Használt bútort vennék én is. És elkezdenék felnőni. Harminc évesen anyádtól félni egy kicsit idejétmúlt már.
2023. júl. 24. 06:46
 19/31 anonim ***** válasza:
74%

Egyedül a bútorozott lakást javaslom. Sokkal könnyebb továbbállni. Az üres lakás akkor lenne jó ötlet y ha fix jó fizetésed lesz egy van segítséged vagy pénzed megfizetni embereket, ha pakolni kell.

Én először bútorozott szobába költöztem, egy évig sportoltam mindenen és 2 nagy utazótáskával tudtam költözni, amikor kellett. Mikor a férjemmel összeköltöztünk egy üres lakásba, akkor alap darabokat vettünk, akciósan és a legolcsóbb kategóriában. Kicsi étkező asztal székekkel 20e (ennyiért ma már nem kapsz), ágy, matrac, egy ruhás szekrény, lámpák, a férjemnek szgép asztal. Amit ajándékba kaptunk, illetve hoztunk otthonról: kis szekrény, mosógép, kanapé.

A 2 havi kaucióval és az első havi lakbérrel együtt 900e körül állt meg. Ezeket a dolgokat tovább vittük a házunkba, de már költöztető kocsit bérelve. Nekünk megérte, de egyedül ez nagy kiadás és teher, főleg, ha mozgatni kell őket és az új lakásban nem úgy férnek el. Ezt is gondold át.

2023. júl. 24. 08:01
 20/31 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, valószínűleg el fogom ezt a lakást engedni. A konyha bútorozott, és gépesített is, azzal nincs gond. A szoba bajosabb, ahol komód, és egy kanapé van csak, ide kellene minimum egy íróasztal, egy szék, és egy ágy, vagy matrac. De látom, hogy nehéz ügy.
2023. júl. 24. 08:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!