Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért olyan elítélendő, ha...

Miért olyan elítélendő, ha egy nő nem szeretne karriert építeni?

Figyelt kérdés

Már annyi olyan kérdés volt, hogy miért nem lehet megérteni, ha egy nő nem akar gyereket, hogy gondoltam, felteszem az ellenkezőjét: az miért baj, ha valaki sokat szeretne? Nem az állam nyakán élősködő fajtára gondolok, hanem arra, aki el tudja őket önerőből (max. egy kevés állami támogatással, pl. családi pótlék) tartani. Miért bánt az bárkit, ha egy férj jól keres, a felesége pedig rendben tartja a lakást, és szépen neveli az akár 4-5 gyerekét?

Tudom, most sokan azt fogják mondani, hogy később megbánja. De ezt mondják a gyermektelenekre is, akik fel vannak rajta háborodva. Akkor a sokgyerekesre miért szabad ráfogni, hogy meglátja, hogy majd otthagyja jól a férje, és élhe az állami segélyből? Miért lenne ez törvényszerű?

Miért nem lehet felfogni, hogy sok nő tényleg a gyereknevelésben teljesedik ki? Ami mellett persze lehet munkája, de nem az neki az első?

2010. okt. 14. 09:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
37%

Én is nagycsaládos anya vagyok és nagyon is értem a kérdésedet ,mert sajnos ma sok megvetésben részesülünk !

Állam tartja el a gyerekeinket ne már !Sok embernek elkéne gondolkoznia mit is mond mert abból a kis családi pótlékból

igen csak éhen halnánk ami gyerekenként 16000 Ft és ha van pici mellé a 28500 Ft a Gyed! Sajna ez édes kevés lenne rezsire ruhára élelemre ,hogy a többit ne is soroljam ami kell még a gyerekeknek !Igen vannak nők ,anyák akik ebben teljesednek ki ,hogy gyerekeket nevelnek sokat!Mert mindég hiányzik a kicsi mint nekem is, mert egy baba maga a csoda és szeretnénk ezt a boldogságot újra és újra átélni mikor megszületik és fejlődik nincs rá kifejezés mekkora boldogságot adnak nekünk és rengeteg munkát is de mi boldogan mosunk ki rájuk naponta annyi ruhát mint más hetente mos, nem számít az éttermi szintes mosogatás sem ,az állandó rend rakás mert szeretjük őket mert tőlük kapjuk a legnagyobb boldogságot azzal ,hogy léteznek a mi gyerekeink !Nem biztos ,hogy vágyunk felsőbb kategóriás Autóra vagy hatalmas extrákkal berendezett Házra megelégszünk kevesebbel is !És bizony dolgozunk is itthon és munkahelyen is eleget, legalább is nekem 5 gyerekből 4 járt már Bölcsibe is 2 éves korától sőt az egyik már 15 hónaposan!Volt ,hogy a munkahelyemről mentem szülni szülés előtt néhány órával colás, Sörös rekeszeket pakoltam még !És sok egyebet tudnék még mesélni,de gyerek kellett és még úgy döntöttünk vállalunk még egyet 39 dik éves vagyok !A gyerekeim kora 18,17,14,12,és a legkisebb 4 éves imádom mindegyiket és ha újra kezdeném akkor is így csinálnám !

És nekem is ők az elsők ők jelentik az életem értelmét azzal ,hogy vannak nekem mindegyik egy kis csoda !És nem érdekel más megvetése véleménye ez az én életem én élem míg nem megyek a szomszédba egy szelet kenyérért addig senkinek sincs joga ítélkezni felettem.Légy te is így ezzel és ne szégyeld ,hogy szeretsz anya lenni légy büszke rá !!!!!!!!!!

2010. okt. 14. 10:30
 12/21 anonim ***** válasza:
57%
Nem ítélem el,mindenki úgy rontja ela maga életét ahogy szeretné ...Csak majd mikor a férj mondjuk lelép,vagy egyéb okok lépnek föl,halál stb, az ilyen othon ülő háztartási miből tarja el magát,meg 4 5 éhes szájat?
2010. okt. 14. 11:12
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt tartom marhaságnak, ha valaki bárminemű végzettség nélkül rábízza magát az "urára", hogy majd az eltartja és ő meg közben vezeti a háztartás és otthon nevelgeti a csemetéket. Ilyen nincs. Kell a megfelelő végzettség is a nő számára, mert mint ahogy az életben semmire, úgy arra sincs garancia, hogy az apuka nem lép le x év múlva, mindent otthagyva. Nem karriert kell építeni, hanem végzettséggel kell rendelkezni, amivel el lehet helyezkedni, ha apa megpattan.
2010. okt. 14. 11:24
 14/21 anonim ***** válasza:

Szerintem az a gond, ha valaki 10-20 évig nem csinált semmit a karrierje érdekében. Nem tanult tovább, nem dolgozott, abszolút a férje keresetére volt/van utalva. Aztán, ha ne adj isten, elhagyja őket az apa, a nő mit csinál egyedül annyi gyerekkel? Persze, lehet örökké együtt lesznek, de nem biztos. Vagy ha a férj elveszíti az állását, ki fog besegíteni anyagilag?

A másik pedig, hogy a gyerekek egyre nagyobbak lesznek, már nem kell 24 órában figyelni rájuk és gondoskodni róluk. Elmennek iskolába, foglalkozásokra, barátokkal találkoznak, előbb-utóbb lesz párjuk, elköltöznek stb.

A nő pedig mit csinál addig otthon? Oké, főz, mos, takarít, de ezeket pár óra alatt meg lehet csinálni.

Ha nem tud már a gyereknevelésben kiteljesedni, kell keresni egy másik tevékenységet, pl. munkát. Csak az a baj, hogy munkatapasztalat nélkül nem fognak szívesen alkalmazni egy 40 év körüli nőt.

Amúgy egyáltalán nem ítélem el, egyszerűen én mást tartok helyesnek.

2010. okt. 14. 12:06
 15/21 anonim ***** válasza:
Dolgozni mindég kell persze és nem szabad arra alapozni ,hogy társunk van, csak akkor szabad gyereket szülnünk ha biztosak vagyunk abban ,hogy képesek leszünk egyedül is felnevelni a gyerekeinket akkor ha netán tán valamilyen oknál fogva egyedül maradunk!
2010. okt. 14. 12:44
 16/21 anonim ***** válasza:
37%
Nem itélem el csak nem tudom felfogni. Amúgy meg a baj az hogy ezek azt hiszik csak az lehet a jó amit ők tesznek. Tehát szülni 5 gyereket szent dolog, karriert építeni pedig buta, önző, lelketlen dolog. Na majd ha nem így lesz akkor én sem fogok szólni a másik oldalról...
2010. okt. 14. 16:26
 17/21 anonim ***** válasza:

több olyan nő-lány kellene mint te, aki így gondolkodik, csak sajnos nagyon kevés van.

22f

2010. okt. 14. 16:27
 18/21 anonim ***** válasza:
41%
így van!!!Akik nem a gyerek a szülést választják azok ne ítéljék el a gyerekeseket.Na de általában ez pont fordítva van.Mindig az anyukák háborognak ha valaki azt meri mondani, hogy ő pedig nem vágyik gyerekre.Nekik áll feljebb mindig , hogy ilyet hogy lehet csinálni, mert a gyerek az élet értelme meg bla bla bla
2010. okt. 15. 07:09
 19/21 anonim ***** válasza:

ilyen felfogással akkor ne merjen senki főállású anya lenni? Mert hiába van jó szakmája, ha nem gyakorolja 10-20 évig, úgysem megy vele semmire. Ma már ha csak 3-4 évig van otthon valaki a gyerekeivel, már akkor nehéz vagy sokszor lehetetlen ott folytatni, ahol abbahagyta, ez ma Magyarországon a valóság.

Mellesleg, akkor ne legyen nagy esküvő sem, mert mi van, ha mégis pár év múlva váltok, ne legyen több gyerek sem, mert mi van, ha elhagy... ez őrület, ilyen gondolkodással hogy lehet boldogan élni?

2010. okt. 16. 12:05
 20/21 anonim ***** válasza:
41%
Mindenki mástól boldog ,de a akkor ne tukmálják arra aki mástól boldog az ő boldogságukat,érdekes a gyerektelenek fele annyit se piszkálják a gyerekseket,mint fordítva...
2010. okt. 16. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!