Mi a helyes ilyenkor?
Mit tennél ha találnál egy kis táskát benne 3000 FONT összeggel?Semmi írta,semmi papír,semmi név..Semmi más nincs benne csak pénz.
Csak azért kérdezem,mert nemrég olvastam itt,hogy valaki írta,hogy szokott találni mobil telefont és megtartja magának..Így többen lehurrogták,hogy szégyellje magát,mert nem adja vissza..Nos akkor ebben az esetben mit tennél?
ha a metrón találtad, szólj a megfelelő helyen, hogy találtál egy táskát,aztán majd jelentkezik valaki, ha egyáltalán keresi...nagyon kevesen adnának vissza így pénzt, ezt valószínűleg az is tudja, aki elhagyta. Még annyi, hogy vizsgáltasd be, nehogy hamis pénz legyen, aztán megszívd vele.
Milyen minőségű az a táska? Mert ha márkás, drága, akkor valószínűleg pénzes ember veszítette el, nem olyan,aki épp a bankból jött az össz spórólt pénzével.
Nagyon rendes vagy amúgy, én sajnos tuti nem adnám így vissza...
Egy táskában csak pénz, egy szál irat nélkül?
Akkor ez biztos nem tiszta ügy. Ki viszi így a pénzét?
A telefon pedig más: abban telefonszámok vannak, azt föl lehet hívni, és már meg is van a gazdája (meg tudja mondani, hogy milyen telefon, milyen számok vannak benne, stb: úgyhogy még azonosítani is tudja, messziről).
Illik ilyenkor jutalmat is adnia (olyan 10% körül).
Szia kedves becsületes megtaláló!
ÉN hagytam el a fekete kis bőr táskámat, benne pontosan 3100 font és 41 penny. Mivel tisztességes ember vagy, így a felét megtarthatod, csak a felét kérem vissza!
Bocsi, nem tudtam kihagyni!
Most komolyan: én azt hiszem, hogy megtartanám a pénzt. Ha lett volna benne elérhetőség, akkor biztosan visszaadom, de így.... Amúgy én is találtam már mobiltelefont, és felhívtam benne azt a számot amihez az Anyu név volt elmentve, és vissza is került szerencsésen a gazdájához. Kaptam egy nagy köszönömöt és egy még nagyobb bonbont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!