Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a helyes ilyenkor?

Mi a helyes ilyenkor?

Figyelt kérdés

Mit tennél ha találnál egy kis táskát benne 3000 FONT összeggel?Semmi írta,semmi papír,semmi név..Semmi más nincs benne csak pénz.

Csak azért kérdezem,mert nemrég olvastam itt,hogy valaki írta,hogy szokott találni mobil telefont és megtartja magának..Így többen lehurrogták,hogy szégyellje magát,mert nem adja vissza..Nos akkor ebben az esetben mit tennél?

2010. okt. 11. 21:27
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem egy jó megoldás kedves Kérdező:) Egyébként én vagyok olyan elvetemült szégyentelen,hogy nem lohlnék a gazdája után se a rendőrségre,legközelebb majd jobban vigyáz ha fél millát hord kp-ban magánál az illető..:)
2010. okt. 11. 22:01
 22/46 A kérdező kommentje:
Na igen! Egyszer én is elhagytam a táskámat benne az irataimmal,és pénzemmel együtt..A táskát és az iratokat visszaadták,a pénzt lenyúlták..De legalább ne kellett újra igényelnem az okiratokat..
2010. okt. 11. 22:04
 23/46 anonim ***** válasza:
100%

ha a metrón találtad, szólj a megfelelő helyen, hogy találtál egy táskát,aztán majd jelentkezik valaki, ha egyáltalán keresi...nagyon kevesen adnának vissza így pénzt, ezt valószínűleg az is tudja, aki elhagyta. Még annyi, hogy vizsgáltasd be, nehogy hamis pénz legyen, aztán megszívd vele.

Milyen minőségű az a táska? Mert ha márkás, drága, akkor valószínűleg pénzes ember veszítette el, nem olyan,aki épp a bankból jött az össz spórólt pénzével.

Nagyon rendes vagy amúgy, én sajnos tuti nem adnám így vissza...

2010. okt. 11. 22:05
 24/46 anonim ***** válasza:
100%

Egy táskában csak pénz, egy szál irat nélkül?

Akkor ez biztos nem tiszta ügy. Ki viszi így a pénzét?

A telefon pedig más: abban telefonszámok vannak, azt föl lehet hívni, és már meg is van a gazdája (meg tudja mondani, hogy milyen telefon, milyen számok vannak benne, stb: úgyhogy még azonosítani is tudja, messziről).

Illik ilyenkor jutalmat is adnia (olyan 10% körül).

2010. okt. 11. 22:07
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

Szia kedves becsületes megtaláló!

ÉN hagytam el a fekete kis bőr táskámat, benne pontosan 3100 font és 41 penny. Mivel tisztességes ember vagy, így a felét megtarthatod, csak a felét kérem vissza!

Bocsi, nem tudtam kihagyni!

Most komolyan: én azt hiszem, hogy megtartanám a pénzt. Ha lett volna benne elérhetőség, akkor biztosan visszaadom, de így.... Amúgy én is találtam már mobiltelefont, és felhívtam benne azt a számot amihez az Anyu név volt elmentve, és vissza is került szerencsésen a gazdájához. Kaptam egy nagy köszönömöt és egy még nagyobb bonbont.

2010. okt. 11. 22:10
 26/46 anonim ***** válasza:
84%
Igen Én is gondoltam rá, hogy ez valami csali.
2010. okt. 11. 22:10
 27/46 A kérdező kommentje:
Parkban találtam..A pénz nem hamis,mert ezt már leellenőriztem egyszerű módon..Kicseréltem az én 20 fontomat az egyik 20 fonttal,és elmentem venni valamit..Ahol vásároltam ott tudtam,hogy állandóan ellenőrzik a pénz hamisságát..Nem volt hamis..A táska egyszerű fekete bőr táska..Nem látok rajta márkát,de lehet akár az is..Az tény,hogy bőr táska..
2010. okt. 11. 22:11
 28/46 A kérdező kommentje:
Ha lett volna egy telefon vagy egy név vagy valami amin elindulhattam volna,vissza adtam volna,mert ki tudja hátha kisgyerek is van a családban..Egyébként itt kint nem egyedi,hogy valaki ennyi pénzzel rohangál..A pakisztániak ha egyszer beindulnak és mennek vásárolni bizony ennél több pénz is szokott náluk lenni...(kolléganőm mesélte egyszer)
2010. okt. 11. 22:15
 29/46 anonim ***** válasza:
100%
én nem gondolkodnék,megtartanám. tudnám fizetni a tanulmányaimat,a jogsimat és egy kis használt robogóra is futná belőle
 30/46 anonim ***** válasza:
84%
Hát ha nincs benne semmi irat, akkor felesleges lenne bárkit is megkérdezned, mert akárki mondhatná, hogy elhagyta, nem lehet ellenőrizni. Bevallom én is megtartanám :D
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!