Mi a helyes ilyenkor?
Mit tennél ha találnál egy kis táskát benne 3000 FONT összeggel?Semmi írta,semmi papír,semmi név..Semmi más nincs benne csak pénz.
Csak azért kérdezem,mert nemrég olvastam itt,hogy valaki írta,hogy szokott találni mobil telefont és megtartja magának..Így többen lehurrogták,hogy szégyellje magát,mert nem adja vissza..Nos akkor ebben az esetben mit tennél?
Én megtartanám.
Egyszer találtam egy aktatáskát (benne 50 ezer Ft-al), vártam kicsit, hátha visszajön érte a tulajdonos. Meg is jelent, de annyit nem volt képes kinyögni, hogy köszönöm. Azóta már nem vagyok ilyen jószívű.
Megtartanám. Nagymamám mondogatja mindig, hogy nem kell a hülyeségig becsületesnek lenni :D
Mondjuk ő ezt azokra az esetekre érti, ha az eladó figyelmetlen és rosszul ad vssza. Akinél ennyi pénz van, vigyázzon rá jobban. ENNYI
Gyorsan átszámoltuk kb:500-600 e FT.
Hát nem tudom, ha Én ennyi pénzt elvesztenék biztos hiányozna.
Bár ha ilyen hülye volt az illetö, hogy nem vigyázott rá...
Várj pár napot hátha keresi valaki,aztán ha nem akkor Te vagy a becsületes megtaláló.
DE ÉN a helyedben tuti nem irtam volna ki ide ezt a kérdést.
3000 FONT??????????
Isten rád mosolygott:) tartsd meg és ne agyalj ilyen hülyeségeken hogy rendőrség:)
Azért írtam ki mert nem otthon találtam.Itt élek Angliában,és hazafelé tartottam a melóból és akkor találtam..Nekem lábé 3 havi fizetésem ez...De vannak itt is akiknek ez nem olyan vészes összeg..Senki nem tud csak a fontokról megmondani,hogy kié..Nem hiszem,hogy az jó ötlet lenne ha a parkban rohangálnék papírokkal a kezemben hogy pénzt találtam keresem a tulajdonosát..
Amikor megtaláltam 1 óráig csak mászkáltam körbe a parkban,látványosan tartva a kistáskát hátha valaki felismeri a tulajdonát..Senki nem jött hozzám,pedig egy ideje elhagyhatta már (esett az eső,és a táska egy kicsit elázott)amikor én megtaláltam már rég nem esett..Vagyis a délelőtt folyamán hagyhatta el..
Azt hiszem holnap megint kimegyek a táskával a kezemben (pénzt nem viszem) és ha valaki letámad,hogy az az övé,és meg is mondja hogy mi volt a táskában(vagyis mennyi pénz,mert más nem volt benne) akkor vissza adom neki..De ha holnap se jön senki akkor elteszem a "nehéz napokra"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!