Hogy tudnám megértetni vele, hogy a tanulás az ő érdeke, nem másé és h tanuljon? Már magyaráztam neki ezt sokszor, de valahogy nem megy.15 éves, a húgom.
Figyelt kérdés
2010. okt. 11. 15:44
1/8 anonim válasza:
Csak akkor fogja megérteni ha maga is ezt érzi. Én is lázadtam, egy szót sem voltam hajlandó ilyen idősen tanulni :D Most mégis egyetemi hallgató vagyok, nappalis :) És érettségi után rögtön tanulni mentem, szóval nyugi, nem veszett még el semmit, majd magától rájön, amikor tepernek a jó jegyekért :)
2/8 anonim válasza:
Ha magától nem érti meg akkor elég nehéz rávenni.Esetleg kérdezd meg mi akar lenni felnőttként és ha valami felsőfokú képzettség is kell hozzá mond neki hogy ha az szeretnél lenni akkor tanulj.De még az is lehet megoldás hogy ha tanult valamit amit szeret példál haverokkal lógni vagy ilyenek akko csak akkor mehet le és hogy a tanulás az első,Vagy ha sok szabadidőd van akkor egyszerűsítsd le neki vagy szerettesd meg vele illetve kérdezd ki.Valami ilyesmi hatásos lehet ,csak hát az a baj hogy nem ismerjük
Azért sok szerencsét!
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Már kérdeztem, mi akar lenni, de mindig azzal jön, h messze van az még. Pedig nincs. Szoktam vele foglalkozni, de az a baj, h amíg őt nem érdekli.. én nem tudok állandóan mellette lenni.
2010. okt. 11. 15:53
4/8 anonim válasza:
Pont ezért hagyd rá. Ki fogja nőni ezt a korszakot, én is kinőttem és az értelmesebbje tényleg kinövi, és én feltételezem, hogy a húgod értelmes :)
5/8 A kérdező kommentje:
Amúgy az :) Rossz nézni, h akár kitűnő is lehetne, ehelyett ezt csinálja.
2010. okt. 11. 16:03
6/8 anonim válasza:
nehéz ezt megértetni vele,mikor a világban nem ezt látja..
7/8 anonim válasza:
Nyugodtan hagyd abba a mondogatást, csak magadra haragítod vele. Lehet, hogy nem olyan jók a képességei, viszont talán valami egyéb dologban ügyes. Majd az Élet megmutatja az utat neki.
8/8 anonim válasza:
Mit hihetne, ha azt látja, hogy mégis te nyaggatod és aggódsz helyette is? Hagyd rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!