Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Külföldön élőként hogy viseled...

Külföldön élőként hogy viseled a családod hiányát?

Figyelt kérdés
Nagyon jó a kapcsolatom a családommal, viszont egy jó lehetőség miatt külföldre költözöm. Attól tartok, hogy a honvágy hazacsal,, hiába lenne ott jobb életem
2023. máj. 31. 11:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Én is így jártam. Nekem nem ment de volt akinek bejött. Nagyon nehez ez... de mindenképp tegyél egy próbát azt mondom.

Én 3 evet voltam kint a barátommal azóta haza jöttünk mert nekem nagyon hiányzott anyu aki beteges es jobb szerettem volna itthon lenni vele.

De megpróbáltam.

2023. máj. 31. 11:40
 2/15 anonim ***** válasza:
90%

szerintem megszokodo. talalsz ott baratokat talan egy szep kapcsolatot is...uj elet.

Anno egyetem alatt nekem is iszonyatosan hianyoztak, de amint jobban beepultem a varos pörgesebe, lettek barataim az elso nagy szerelem mar nem hianyoztak annyira :)

2023. máj. 31. 12:12
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

Az én szüleim már 10 éve kint élnek, és decemberben én és a férjem is kiköltöztünk a közelükbe.

Férjemnek hiányoznak az otthoniak, de semmi pénzért nem menne haza, mert ez alatt a ~ fél év alatt sikerült olyan élet színvonalat teremtenünk itt, amit otthon évek alatt sem sikerült elérnünk, pedig orrvérzésig dolgoztunk otthon.

Én a helyedben nem félnék, van net, telefon, ha akad pár nap szabadidőd akkor haza tudsz látogatni..

Persze senki nem tudja előre, hogy mit vált ki belőle egy ilyen dolog..

2023. máj. 31. 12:55
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Embertípus függő. Van akinek elég a videóhívás (akár naponta), van akinek muszáj a fizikai kontakt. Ki kell próbálni, aztán max visszamész, ha nem jön be. Én amikor először mentem ki, egy baráttal mentem, ő nem aggódott egyáltalán, én igen, aztán mégis ő volt az, aki már egy hónap múlva a halálán volt, hogy nincs mellette fizikailag a családja, én meg kitűnően éreztem magam. Azóta újra végleg kiköltöztem, immár 6 éve, és jól el vagyok, pedig nekem baráti társaságom sincs, párom meg végképp nem.
2023. máj. 31. 13:04
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Itt élem a saját életem már 11 éve. Nem hiányoznak. Évente néhányszor meglátogatom őket, neten egész sokat dumálunk, valószínűleg ezért.
2023. máj. 31. 13:08
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
azért attól is függ, hogy hol van az ember... én hiába vagyok külföldön, igazából tudtam volna magyarországon belül is messzebbre költözni a szülőktől, itt inkább a tömegközlekedés szívás nekem. mondjuk azt se mondom, hogy sose hiányzik az anyám főleg, pl ha beteg vagyok, vagy nagyon stresszes időszakomat élem, jól esne, ha még együtt laknánk, és lemenne helyettem gyógyszerért az apotékába vagy főzne nekem ebédet, ha se időm, se energiám hozzá, de az idő nagy részében megvagyok. mondjuk sok barátom van helyben is, tehát van kire számítani, ha kell egy kis segítség az életben, meg gyakorlatilag naponta tartom a kapcsolatot anyával, öcsivel, meg az utolsó élő nagyszülőmmel is.
2023. máj. 31. 14:12
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Mi alapbol ugy költöztűnk el hogy soba se jöhet a visszaköltözés.
2023. máj. 31. 14:31
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Lassan, de meg lehet szokni. új munka, új barátok, hobbi (pl elkezdtem teniszezni),ki kell mozdulni.

Rájöttem, hogy ha otthon èlnèk,sem tudnèk napi vagy heti szinten találkozni, mèg a szűkebb családdal sem. Mindenkinek megvan a saját èlete. Ez kicsit segített "elfogadni" a helyzetet. Persze a tudat "hogyha otthon lennèk, akkor fèlóra-órán belül átugorhatnèk ha gond lenne " mindig itt van.

Az is számít, hogy a család hogy áll hozzád, mennyire támogat. Engem pl támogattak lelkileg, hogy próbáljam meg, stb .. de van ismerősöm akinek a szülei inkább lehúzták ebből a szempontból (már az első akadálynál: aáá jobb lesz neked itthon stb)

2023. máj. 31. 14:41
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte volt rossz.
2023. máj. 31. 14:48
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Rossz nélkülük, de bőven kárpótol az, hogy emberi fizetést kapok, lesz nyugdíjam, normálisabbak az emberek, stb.
2023. máj. 31. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!