Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nehéz leírnom, de hátha kapok...

Nehéz leírnom, de hátha kapok valami hasznos tanácsot: / Pszichológustól, v. akivel megtörtént / Hogyan lehet feldolgozni a vér szerinti apától elszenvedett gyermekkori molesztálást?

Figyelt kérdés

Már nem tartom vele a kapcsolatot kb.2 éve, ha csak meglátom, rosszul vagyok. / remegés, szédülés / Létezik olyan, hogy egy anya nem veszi észre?

Ha akkor feljelentettem volna,kaphatott volna komolyabb büntetést ?

Még mindig erőltetné a "kötelező", "udvariassági" telefonhívásait és 1 évben egyszer,

karácsonykor,hogy látogassam meg.

Nem fogja fel,hogy ez nekem rossz ? / piásan látni,mint gyermekkoromban,abba a lakásba bemenni... /

2010. okt. 11. 12:59
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Tudom,milyen ez,mert köztünk is sokáig ment ez a "kötelező" jópofizás.

Persze,hogy feszélyez a jelenléte.

Tudom,milyen ez,mi is évekig karácsonyoztunk még együtt,

de egy idő után rájöttem,hogy ez csak felesleges kínlódást okoz nekem.

Néhány éve "likvidáltam" az életemből,azóta sokkal jobb.

Sok olyan hülye véleményt hallok : De hát az apád,miért nem látogatod,blabla... ,de nem szabad azzal foglalkozni,hogy másoknak mi a véleménye.

De gáz,hogy kislánya van..

Egyébként,ha mondanád anyukádnak,hogy inkább akkor mennél

hozzá,amikor nincs ott ez a pacák,lehet hogy leesne neki valami és meg tudnátok beszélni.

Mindenesetre kívánom Neked,hogy most már inkább a szép dolgokra koncentrálj az életben,én is azon vagyok.

2010. okt. 11. 15:11
 12/16 anonim ***** válasza:
2010. okt. 12. 08:17
 13/16 anonim ***** válasza:

pedig amíg meg nem mondod neki a magadét, addig rágódni fogsz rajta.

mondjuk ha ez történik én anyámmél se állnék szóba :-o nem hisz neked, a saját anyád és te még tartod vele a kapcsolatot? minek? ne haragudj, de nem anya az ilyen.

ha fater felhív mondd meg neki hogy nem fogsz pedofilokat látogatni, ennél jobb programod is van, majd ha beutalta magát a pszichiátriája, bevallja anyádnak amit tett (bár valószínűleg tudja különben nem sumákolná el, vagy csak ennyire ostoba szegény) és hatásos a kezelés, jöhet zokogva bocsánatot kérni.

nekem azt mondta még a saját apám is, ha valaki ilyet elkövet, nem számít, ha neadjisten saját maga lenne az , mert megbolondul vagy mit tudom én (persze soha nem tett semmi ilyet), akkor kürtöljem világgá és jelentsem fel.

mert ha valaki valami szemétséget elkövet, azt vállaja fel mindenki előtt és kész. igaza van.

2010. okt. 12. 15:43
 14/16 anonim ***** válasza:

...egyébként bármit megtehetsz, ami könnyít a lelkeden, nem számít, hogy lejáratod-e magadat vele vagy nem, elmondhatod mindenkinek, kiplakátolhatod vele a várost, elmehetsz pszichológushoz, vagy akármi.

nekem volt a "család barátja" próbált egyszer molesztálni, baromi régen (nem volt nagy ügy, megpróbált simogatni de nem jött össze)

és valahogy elkezdtem emlékezni 20évvel később, de nem sikerült eldöntenem, hogy ő volt-e vagy az apja (ugyanúgy náztek ki), most erősen gondolkodom, mit mondjak neki (megtaláltam neten), megkérdezem hogy ő e a beteg pedofil vagy a már halott apja volt-e az, meg megkérdezném hogy a két kisfiúkkal mi lett, és gratulálni szeretnék a beteg családjukhoz. még a feleségét megkérdezném hogy a nyomorult az orra előtt tapperolta a saját kölykeit vagy nem, amúgy kíváncsi vagyok. tuti hogy molesztálták a saját gyerekeiket/unokáikat.

(anno elmondtam a szüleimnek és többet nem mentünk hozzájuk, de valahogy feledés homályába veszett és a szüleim sem emlékeznek hogy a faszi volt-e vagy az apja) igazából már mindegy is.

2010. okt. 12. 15:49
 15/16 A kérdező kommentje:

Azt hiszem,nem olvastad el figyelmesen: Nem anyám nem hitte el,neki akkor nem szóltam.

Azóta már tudja,de csak évekkel később mondtam el neki.

Már rég nem éltünk együtt apámmal,ez a "láthatás" alatt történt.

Egyébként ha vele sem álltam volna szóba,akkor szerinted

ki adott volna enni?

Vagy mentem volna az utcára ?

Sajnos ezen kívül is sok bajunk volt,egyedül nevelt minket

és beteg is volt,valószínűleg nem akartam még ezzel is terhelni.

Természetesen azóta már megmondtam annak a..-nak a magamét és

megszakítottam vele a kapcsolatot.

Sajnos ezt tizenéves fejjel még nem mertem megtenni.

Hidd el,ez olyan sokk,ami egy gyereket teljesen lebénít,

nem valószínű,hogy egy lány ilyen helyzetben elkezdi leüvölteni az apját.

Éjszaka,bejárati ajtó zárva,telefon nincs,senki más nincs otthon,gondolhatod...

Bezárkóztam a fürdőszobába,hogy megússzam a "többit" ,bőgtem és nem tudtam abbahagyni.

Most már tudom,hogy inkább szólni kellett volna valakinek.

2010. okt. 13. 16:33
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi lett
2022. jún. 28. 05:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!